Kierrätetään.

On harvinaisen hienoa huomata, miten edes jotkut jättijulkimot tuovat esiin kierrätyksen hienouden.

Uskon, että aika moni nainen säilyttää hääpukunsa muistona kauniista päivästä..Käyttämättä sitä koskaan uudestaan.

Keira Knightley puki omansa lasten hyväntekeväisyys tapahtumaan. Kuinka helppo ja hieno tapa muodin edelläkävijälle herättää ajatuksia.

-Uuden puvun hankkimiseen käytetyt rahat voi lahjoittaa. Onhan se tavallaan nurinkurista ja hieman härskiäkin ajatella, miten paljon rahaa käytetään pukeutumiseen ja koruihin kun mennään keräämään rahaa lapsille, sairaille tai suurmyrskyjen uhreille. Mitä jos kaikki löisivät vielä asusteisiin ja vaatteisiin käyttämänsä summan pottiin ja tulisivat paikalle hieman arkisemmissa vaatteissa. Kannanotto olisi varmasti erittäin selkeä.

-Edes hääpuvun ei tarvitse olla kertakäyttövaate. Hieman muokkaamalla tai fiksaamalla pidempääkin pukua, saa monesta hääpuvusta upean juhlavaatteen. Äitini värjäsi ja fiksasi omansa siskon vanhojentanssipuvuksi. Kuinka ihana ajatus se on?!

-Vaikka Keira onkin kovan linjan julkimo, voi hänkin tulla kuvatuksi samassa mekossa useampaan kertaan, miksi siis me tavalliset tallaajat mietimme usein, ettemme voisi käyttää samoja tanttuja usempaan kertaan jos vieraat ovat juhlissa kutakuinkin samat.

 

Iso hatunnosto siis Keiralle! Kiitos!

1474457_693567150674168_1449579904_n.jpgKuva: Vogue/Uk

muoti trendit meikki ajattelin-tanaan
Kommentit (4)
 1. Moi, mitä kuuluu?
  Oliko se jouluun asti kun tätä projektia ajattelit vetää?
  Omalla kohdalla aatokset ovat kulkeneet siihen suuntaan, että sain aikaan ryhtiliikkeen ja siivosin vaatekaapit – ainakin osittain ;).
  Pistin myös jonkin verran kamaa kiertoon. Mutta olen myös ostellut jo paljon uuttakin. Tai siis valtaosa tyylini mukaisesti kirppareilta. Tulin pohdinnoissani omalla kohdalla siihen tulokseen, että minulle tämä vaatejuttu on niin rakas ja mieluisa harrastus, etten siitä edes tahdo luopua. Vaatteiden kanssa puuhastelu, tuunaaminen ja uudenlaisten yhdistelmien suunnittelu ja toteutus saavat minulle (ja usein myös kanssaihmisille) niin hyvän mielen ja fiiliksen, ettei ole järkeä lähteä sitä väkisin muuttamaan.

  Kuten olen aiemmin kertonutkin, oma vaatevarastoni ei sinänsä aiheuta minulle mitään ahdistuksen tunteita. Pitää vaan silloin karsia jostain kun tulee tilanpuute vastaan. Olen sitten ympäristöystävällinen ja eettinen joissain muissa valinnoissani.

  Mutta sinun palstasi sai kuitenkin miettimään omaa suhdetta vaatteisiin ja pukeutumiseen – ja hyvä niin.
  Toivotan sinulle hyvää jatkoa projektisi parissa ja pistäthän vielä loppuraportin ainakin?

  PS. Omat häämekkoni ovat päässeet monenlaisiin jälkikäyttöihinkin; eka vaaleanpunainen on ollut keijumekkona ja jälkimmäinen kirkkaanpunainen muuten vaan käytössä 🙂

 2. Mä hankin hääpukuni nimenomaan se mielessä, että a) sitä voisi käyttää myöhemmin juhlamekkona ja b) se olisi sen verran ajaton, että kelpaisi mahdolliselle tyttärelleni/kummitytölleni/jollekulle rakkaalle lapsoselle myöhemmin vintage-juhlamekoksi. Harmi vain, että häämatkalla herkutellessa lihoin niin, ettei kolttu ole sittemmin mahtunut päälle…! Mutta ehkä vielä joskus. 😉

  1. No olipa ainakin onnistuneen kuuloinen häämatka! 😀

   Itse olen kanssa miettinyt kaksiosaista mekkoa kunhan päivä joskus koittaa, näin yläosaa voisi käyttää housujenkin kanssa ja alaosaa pystyisi pitämään esim. neuleiden kera.

   1. Juu, häämatka oli mainio. Vaikkakin kuulostaa vähän perverssiltä, jopa törkeältä, että olimme kolme viikkoa Afrikassa (Etelä-Afrikassa ja Mosambikissa) herkuttelemassa… 

    Hyvä idea tuo kaksiosainen hääpuku. Mun ystävällä oli upea uniikkimekko (opiskelukaverimme Marita Huurinaisen, joka nykyisin tunnetaan enemmän kenkäsuunnittelijana, suunnittelema), jossa oli erillinen toppi ja siihen kaksi hametta, ajatuksena, että asua voisi käyttää juurikin eri osissa tai vähemmän hääpukumaisena iltapukuna. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *