Tietoinen välttely ja vieroitusoireita?

Olen huomannut, että koko viikon aikana en ole katsonut tarkempia tietoja minkään muotijuttujen vaatteista. En ole klikannut auki yhtäkään vaatemainosta nettisivuilla. En ole käynyt tavallisesti seuraamieni lehtien nettisivuilla. Eilen odottelin miestäni vaateliikkeen vierellä. Ehdin ottaa kaksi askelta kohti näyteikkunaa, kunnes käännyin äkkiä pois. En ole käynyt paikallisella ostarilla ollenkaan.

Välttelen täysin tietoisesti tilanteita, jotka voisivat ruokkia vaatteiden oston kaipuutani. Ihanat syysvaatteet. Paksut, muhkeat villapaidat ja syvät värit. Ihanat pipot ja hatut ja kaulahuivit. Syksy on ehdottomasti rakkainta shoppailuaikaa minulle. Pihalla on kylmä ja pikkujoulukausi lähestyy. En uskalla mennä kirppareille katselemaan joulukoristeita tai tuunattavia juttuja. En ainakaan vielä.

Nyt on hiipinyt mieleen pikkuhiljaa ajatus: -Mitä on tullutkaan luvattua?

Varmasti kaikki jonkinlaisesta addiktiosta kärsineet (ja nyt viimeistään myönnän, että jonkin asteinen sellainen minulla on ollut) kyseenalaistavat välillä päätöstään lopettaa. Voin hyvin kuvitella, miten pelihimoiset miettivät mahdollisia voittosummia, mitkä menettävät jos pääsevät irti pelaamisesta. Alkoholisteilla varmasti tulee mieleen, onko mikään enää kivaa kun ei voi olla porukan mukana humalassa ja mitä sitä missaa jos ei aina lähde kaupungille muiden mukana juhlimaan? Tietenkään en tiedä tätä varmaksi, mutta jotenkin uskon näin olevan.

Ongelma tavallaan painotetaan itselle niin tärkeäksi ja elämänlaatua parantavaksi asiaksi, että sen liikakulutus tulee perustellummaksi.

Olen usein ostanut miehelleni jonkun lahjan käytyäni shoppailemassa. Näin hän ei voi kommentoida ostoksiani. Usein myös olen soittanut äidille tai kaverille kysyäkseni ikään kuin heidänkin vahvistusta ostopäätökseeni. Ihan sekoboltsia!

Käytössä olleet farkut tuntuvat todella ahdistavilta. Samoin se villapaita. Nämä muka hinkkaa ja hiostaa, vaikka koskaan mitään vikaa ei niissä ole aiemmin ollut. Mietin, kärsinkö jonkinlaisista vieroitusoireista? Yritänkö keksiä itselleni syitä uusiin vaatteisiin?

Kohta mies varmaan löytää minut varastosta repimässä vaatepusseja auki ja pukemassa kaikkea ylleni. 😀 Fear & Loathing in Vaatetaivas. 1_3.jpg

muoti trendit syvallista
Kommentit (6)
 1. Itsekin aikoinaan paljon osteelleena kaverini ihmettelivät, kun mieheni ei juurikaan kommentoi jatkuvaa osteluani. Mun ei siis koskaan tarvinnut piilottaa pusseja, kenkälaatikoita ja vaatteita minnekään ja tämä johtui siitä, että ostin miltein aina miehellenikin jotain shoppailukierroksellani Pidin sitä mukavana tapana ilahduttaa, mutta selväähän se on, että hiljaiseksi minä sen ostin.
  Ja tuota tein kanssa, että ystävän kanssa shoppaillessa oikein yllytimme toisiamme ostamaan jotain, mikä kuitenkin sitten jäi käyttämättä.
  Mulla oli myöskin tapana tehdä jotain niinkin järkyttävää että jos löysin jonkun ihanan, mutta erikoisen vaatteen, jolle en keksinyt omasta kaapistani mitään yhdistelymahdollisuuksia, niin keksin sitten, miten sen yhdistäisin ja ostin koko asun. Itselläni se järki alkoi kasvaa päähän kun tajusin, että en voi ostaa vaatteita velaksi (ei sentään pikavippejä, mutta eihän tuo luottokorttivelka siitä hirveästi eroa…). Paljon on vaatekaapissa vielä karsittavaa ja toisaalta sieltä puuttu myös oikeasti järkeviä ja käytännöllisiä vaatteita, mutta tärkeintähän se on se matka eikä määränpää 🙂
  Tosi paljon ajatuksia herättävä blogi, jään seuraamaan.

 2. Tupakoinnin kolme kuukautta sitten lopettaneena voin myöntää että kyseenalaistan lopettamispäätöstä todella usein. Varsinkin kun kohtaan pienenkin vastoinkäymisen. En tiedä miten oman vieroittumisesi kanssa, mutta ainakin itselläni tuska menee aina ohi. Ihan joka kerta.

  1. Onneksi olkoon! Pitkä aika jo ilman.

   Kyllä se ohi tuntuu menevän ja on kiva miettiä, että olen jo ollut yli kaksi viikkoa ostamatta yhtään mitään. Enkä ole joutunut suuriin ongelmiin ilman uusia vaatteita. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *