Vaatetaivaan sisältö.

images_0.jpgNo niin. On tullut aika ynnäillä ja miettiä, mitä vaatehuone sisältää.

Laskelma ei ole aivan tarkka mutta erittäin suuntaa antava. Nämä vaatteet minulla vähintäänkin löytyy. Alusvaatteita, sukkahousuja, hanskoja ja kaulahuiveja en laskenut. Lisäksi iso osa yöpaidoista pakattiin vahingossa ennen laskemista. Osa vaatteista oli vielä pyykkikorissa ja osa on jo kirpparipusseissa, niitä en laskenut mukaan.

Mekot: 66kpl

(Sisältää kaikki hameet ja kesämekkulit sekä juhlamekot.)

Neuleet ja villatakit: 57 kpl

Farkut: 41kpl

Housut: 22kpl

Paidat, collarit, hupparit, jakut ja t-paidat:172kpl

Kengät: 30kpl

Ulkotakit: 22kpl

Yöpaidat: 13kpl

Pipot: 38kpl

Laukkuja ja reppuja oli yhteensä (ne mitä nyt löysin osa on varastossa ja pysyy sielä)  12kpl

Vöitä 7kpl

Yhteensä 392kpl.

Mitä muuta voi todeta kuin että huh.

Tämä tarkoittaa sitä, että olisin ostanut kymmenen vuoden ajan joka kuukausi keskimäärin 3 vaatekappaletta ja säilyttänyt niistä kaikki.

Pakatessani mietin järkevää keskisummaa vaatteilleni ja päädyin 35€ / vaate. T-paidat ja pitkähihaiset ovat osittain alle tuon summan, mutta farkut, jakut ja takit sekä kengät ovat taas melkein kaikki yli sen summan. Lisäksi hameet ovat lähellä tuota summaa tai yli. Alusvaatteet, legginssit ja sukat sekä sukkahousut puuttuvat laskuista. Kuin myös urheiluvaatteet, hatut ja kaikki korut joita on iso laatikollinen.

Tämä tarkoittaisi, että kaapissa on yli 14 000 arvosta vaatteita. 14 000 euroa!! Whaat! Pitääpä soittaa vakuutusyhtiölle ja nostaa irtaimisto arvoa.

Kyllä tässä olisi pari matkaa tehty joo.

Olen kertakaikkisen mykistynyt ja iloinen, että aloitin tämän projektin. Silmäni aukesivat kerta heitolla. En ikinä uskonut että summa olisi noin iso. Viikko sitten jos joku olisi kysynyt, olisin arvioinut summaksi muutaman tonnin. Ei sitä ole koskaan tullut mietittyä. Olen elänyt viimeiset 10 vuotta opiskelijana, ulkomaan työreissun tehneenä ja aloittavana yrittäjänä varsin pienillä tuloilla. Kuitenkin olen näköjään priorisoinut vaatteet noin tärkeäksi osaksi elämääni, että olen käyttänyt siihen koko viime vuoden tulojeni verran rahaa (perustin oman yrityksen ja elin minimillä). On aika todellakin katsoa peiliin ja miettiä, onko vaatteiden tuoma onni todella sen arvoista? Voisinko jatkossa miettiä kaksi kertaa ennen kävelemistä kassalle ja keksisinkö rahoille pidempiaikaista käyttöä?

Miksi koen, että hienojen vaatteiden ja ulkoisen tyylin arvo on minulle niin tärkeä, kun ei se kuitenkaan muuta omaa persoonaani kuin ehkä ensivaikutelman tasolla. Tiedän, että persoonani on riittävän värikäs tullakseen esiin vaikka pukeutuisin aina mustiin ja yksinkertaisiin vaatteisiin.

Näitä asioita nyt sitten pureskellaan seuraavat pari kuukautta. Hienoa!

images.jpg

 

 

 

 

muoti trendit syvallista raha
Kommentit (9)
  1. Hei, tervetuloa Lilyyn! Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan projektiasi, ja nostelemme sitä myös toimituksen blogissa.

    1. Kiitoksia kovasti! Olen ollut tyytyväinen kun valitsin Lilyn! On ollut helppo ja selkeä käyttää. 

      Olen jo kirjannyt ylös seuraavia maailmanparannusprojekteja, jotka aion ottaa työn alle, kunhan tämä tästä tasoittuu. Minulla olisi muuten yksi yksityisempikin kysymys teille, jos te tietäisitte mistä saisin vastauksia eräisiin kysymyksiin, haluaisin syvällistä ja kimurantimpaakin sisältöä blogille..Kenelle sen voisi osoittaa? Yleisesti asiakaspalvelun s.postiinko?

       

  2. Pipot on ihania! Ihan tyhjä olo kun ei saa vetää mitään päähän. Kyllä tässä huomaa, tiettyjä tottumuksia vaatteiden suhteen..Oon esimerkiksi kotona paljon pipo päässä. Lisäksi pitkähihaista on ihan outo pitää koko ajan. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *