Whaaat?!

Niille, jotka blogiani päätyvät lukemaan tiedoksi: Tämä ei ole muotiblogi. Tarkoitukseni ei ole esitellä vaatekaappini sisältöä siksi, että kaipaisin kehuja tai kommentteja ulkonäöstäni tai tyylistäni. En aio ostaa pitkään aikaan uusia vaatteita, en syksyn muotia, pakollisia talviostoksia, enkä tehdä kirppislöytöjä. 

Itseasiassa aion selvittää, miten pitkään kykenen elämään nykyisellä vaatehuoneellisellani. 

Loppuviikon aikana tarkoitukseni on lajitella ja laskea jokaikinen vaatekappaaleeni ja asusteeni (pipot, hatut, huivit, hanskat, laukut ym.), aion lajitella ne ja pakata ne. Jos joku on katsonut elokuvan Tavarataivas, he tavallaan tietävät pelin säännöt. 

Lauantaista eteenpäin saan ottaa yhden vaatekappaleen / päivä. 

En saa ostaa mitään niin kauan kuin vaatteita riittää. 

Olen jo valtuuttanut äitini, työkaverini ja mieheni palauttamaan vaatteet jos sorrun shoppailemaan. Ja he saavat pitää rahat. Pääosin joudun välttelemään kauppoja seuraavat pari kuukautta kunnes luultavasti totun siihen, että uusia vaatteita ei vaan tule. 

Minulla on vaatteita täysi huoneellinen. Lisäksi varastoissa on takkeja, laukkuja ja kenkiä, joiden olemassaoloa tuskin muistan. Tapanani on shoppailla joka viikko jotakin. Minusta on kiva käväistä kaupassa ja ostaa vaikka uusi paita, farkut tai housut. Vaikka en juokse merkkivaatteiden perässä, ei hinnalla ole minulle hirveästi merkitystä. Kun haluan jotain niin yleensä hankin sen. Kuitenkaan mitään järjettömän kallista minulla ei ole. Voisin arvioida, että kallein vaatekappaleeni on parinsadan euron luokkaa. Jatkuva shoppailu estää säästämästä isompaa summaa. En kuitenkaan ole joutunut ongelmiin rahankäytön suhteen joten mistään luotto-ongelmista ei  ole kyse. Tämä on lähinnä testi itselleni. Pystynkö vastustaa mainosten, kauppojen, alennusmyyntien ja uusien vaatteiden tuoman ilon kiusausta? Voinko oppia elämään vähemmällä ja kenties säästämään parempaa laatua varten?  

Blogiin aion kuvata ja perustella valitsemiani vaatteita, haluan myös kertoa fiiliksiä, mitä totaalinen ostoskielto aiheuttaa. Toivon huomaavani, miten vähällä sitä oikeastaan pärjää ja miten vaatteista on muototunut minulle väline heijastaa omaa tunnetilaani ja persoonaani. Kyllähän ihmiset pääsevät persoonastani selville vaikka pukeutuisin pelkkään lakanaan, on kuitenkin mielenkiintoista nähdä, vaikuttaako pienemmällä vaatekavalkaadilla eläminen omaani ja toisten suhtautumiseen itseäni kohtaan.

 Hui! 

 

Kommentit (15)
  1. Vau, tämä nousi hetkessä Lilyn mielenkiintoisimmaksi blogiksi. Kiitos siitä ja tsemppiä matkaan!

  2. Mielenkiintoinen idea, pakko jäädä seuraamaan! Tsemppiä projektiin, sitä ehkä tarvitaankin..

    Ainoa asia, mikä minua mietityttää säännöissä on se, miksi meikit ovat myös pannassa. Haluatko valottaa tätä sääntöä enemmänkin?

    1. Kirjoitan illemmalla siitä lisää! Kiitos vinkistä.

      Ja kyllä, tsemppiä tarvitaan! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *