Terveelliset Herkku-Letut x 2 (maidoton, gluteeniton, sokeriton, rasvaton)
Huomenta! Tänään aamulla olo oli todella ”rough”, johtuen toissapäivän matkustamisesta sekä eilisen illan myöhäisestä keikasta. Teki mieli hemmotella itseään, joten päätin tehdä lettuja. Löysin netistä kaksi tosi hyvää reseptiä, joita muokaksin hieman omien mieltymysten mukaan. Molemmista tuli todella maistuvia sekä tietysti super terveellisiä myös. Aamu lähtee mukavasti käyntiin ja mieli pysyy positiivisena kun päivän aloittaa syömällä hyvää ruokaa 🙂
Iloisia herkutteluhetkiä xxx
————————————————————RÄISKÄLEET
Annoksia 1
103 kcal/annos
Kokkausaika: 10 minuuttia
AINEKSET
- 25 gr Kaurajauhoa (kaurahiutaleita jauhettuna)
- Ripaus suolaa
- 1 tl Xylitolia (tai steviaa)
- 0,5 dl Kylmää vettä
- 1 rkl Omenasosetta (sokeriton)
- Ripaus vaniljaa (jauhetta tai esanssia)
OHJEET
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Lisää märät aineet ja sekoita hyvin. Taikina on tavallisen lettutaikinan näköistä eli aika juoksevaa.
- Paista lettupannulla keskilämmöllä.
- Letut ovat kuohkeita ja pehmeitä ja sopuivat erityisen hyvin nautittavaksi marjojen kanssa!
————————————————————AMERIKKALAISET PANNUKAKUT
Annoksia 5
33 kcal/annos
Kokkausaika: 10 minuuttia
AINEKSET
- 25 gr Kaurajauhoa (kaurahiutaleita jauhettuna)
- 1/4 tl Leivinjauhetta
- 75 gr Alpro soya vanilja-jugurttia
- 1 rkl Omenasosetta (sokeriton)
- 1 Kananmunan valkuainen
- Ripaus vaniljaa (jauhetta tai esanssia)
OHJEET
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Lisää märät aineet ja sekoita hyvin. Taikina on paksua ja kuohkeaa.
- Annostele lettupannulle lusikalla nokareita, yhteen nokareeseen 1,5 – 2 rkl taikinaa, ja paista keskilämmöllä.
- Nauti letut marjojen ja vaahterasiirapin kanssa!