Helppo Terveellinen Vaniljakohokas (Souffle) (maidoton, rasvaton, sokeriton)

Hej på er, pitkästä aikaa! 

Olen viime aikoina kokeillut kaikenlaisia reseptejä mutta suurin osa niistä on mennyt enemmän syteen kuin suuhun. Eli epäonnistumisia on todellakin ollut 😀

Tänään kuitenkin testasin kahta resepetiä jotka molemmat oniistuivat yli odotusten! Toisen niistä jaan nyt täällä. 

Kohokas kuulosta ehkä ensin vähän vanhanaikaiselta jäliruualta, mutta itse asiassa se on kuin mousse, vain uunissa tehtynä. Ihana täyteläinen mutta ilmava ja suussa sulava herkku. Lisäksi se on järjettömän hyvää, täyttävää ja vähäkalorista! Makujakin voi vaihdella helposti suklaasta vaniljaan, sitruunaan, appelsiiniin jne. 

Ja tämä kohokas sopii pienen hiilari- ja sokerimääränsä vuoksi aivan erinomaisesti myös diabeetikoille! 

Iloisia kohokas-hetkiä xoxo

——————————————————————————————

terveellinen kohokas yhdelle184 kcal
17,8gr HH
7,7gr rasvaa
11,6gr proteiiniaainekset

  • 80gr soijajugurttia
  • 1 kananmuna
  • 10gr spelttijauhoja
  • 10gr kookossokeria
  • Ripaus suolaa
  • Ripaus vaniljaa
  • Ripaus leivinjauhetta (Huom. alunperin Cream of tartar-jauhetta)

ohjeet

  1. Erottele munan valkuainen ja keltuainen eri kulhoihin
  2. Sekoita keltuaisen joukkoon jugurtti, spelttijauho, suola ja vanilja
  3. Vatkaa valkuainen ja leivinjauhe / cream of tartar käsivatkaimella kiinteäksi vaahdoksi (niin että vaahto jää koholle kun nostat vispilän ylös siitä)
  4. Sekoita valkuaisvaahto kolmessa osassa varovasti keltuaisseokseen
  5. Rasvaa kohokasvuoka kevyesti, ja kaada täyte vuokaan. Itselläni oli isohkoja vuokia, ja täytin ne lähes piripintaan
  6. Paista 200c uunissa 15-20 minuuttia. Minulla kesti n. 20 minuuttia kunnes kohokas oli hyytynyt kunnolla, mutat tämä riippuu uunista. Tarkkaile siis kohokasta paiston loppuvaiheessa!

IMG_4738.jpg

 

IMG_4740.jpg

 

IMG_4739.jpg

 

images.jpeg

 

431680b.jpg

 

2817388_f520.jpg

 

IDShot_540x540.jpg

 

 

 

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.