Terveelliset ”American Pancakes” (gluteeniton)
Tässäpä taas letturesepti, joka on todella mehevä ja maukas! Jos haluat syödä kevyesti, mutta herkutella letuilla, tämä resepti on täydellinen. Kaura on luonnostaan gluteeniton raaka-aine (voit ostaa myös erikseen gluteenittomia kaurahiutaleita), samoin tattari, ja chia-siemenet tuovat mukavasti kuitua ja hyviä rasvoja. Pientä öljyn määrää taikinassa ei kannata myöskään pelästyä; se helpottaa paistamista ja edelleen tuo ruokavalioon hyviä rasvoja.
-
40gr Kaurahiutale
-
20gr Tattarijauho / Spelttijauho
-
10gr Chia-siemen (jauhettu)
-
1 Kananmuna / Munanvalkuainen
-
250mll Vettä / Mantelimaitoa
-
5mll (1tls) Oliiviöljyä / Kookosöljyä
* Voit korvata tattarin speltillä, ja kokonaisen munan munanvalkuaisella. Veden sijaan voit käyttää myös sokeroimatonta mantelimaitoa. Öljynä voit käyttää mitä tahansa kasviöljyä.
METODI
-
Jauha kaurahiutaleet jauhoksi blenderissä
-
Sekoita kuivat aineet keskenään
-
Sekoita loput aineet joukkoon
-
Anna asettua muutaman minuutin ajan (chia-siemenet turpoavat vedessä)
-
Jos seos on liian paksua, lisää vettä
-
Paista amerikkalais-tyyppisiä paksuja lettuja pannulla keskilämmöllä
Chia-siemenet, jauhetut kaurahiutaleet ja tattarijauho |
Parhailta letut maistuvat tuoreiden marjojen kanssa |