Terveelliset ”American Pancakes” (gluteeniton)

Tässäpä taas letturesepti, joka on todella mehevä ja maukas! Jos haluat syödä kevyesti, mutta herkutella letuilla, tämä resepti on täydellinen. Kaura on luonnostaan gluteeniton raaka-aine (voit ostaa myös erikseen gluteenittomia kaurahiutaleita), samoin tattari, ja chia-siemenet tuovat mukavasti kuitua ja hyviä rasvoja. Pientä öljyn määrää taikinassa ei kannata myöskään pelästyä; se helpottaa paistamista ja edelleen tuo ruokavalioon hyviä rasvoja.

 15%2B-%2B1 
15%2B-%2B2
RAAKA-AINEET

  • 40gr Kaurahiutale

  • 20gr Tattarijauho / Spelttijauho

  • 10gr Chia-siemen (jauhettu)

  • 1 Kananmuna / Munanvalkuainen

  • 250mll Vettä / Mantelimaitoa

  • 5mll (1tls) Oliiviöljyä / Kookosöljyä

* Voit korvata tattarin speltillä, ja kokonaisen munan munanvalkuaisella. Veden sijaan voit käyttää myös sokeroimatonta mantelimaitoa. Öljynä voit käyttää mitä tahansa kasviöljyä.

 

METODI

  1. Jauha kaurahiutaleet jauhoksi blenderissä

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään

  3. Sekoita loput aineet joukkoon

  4. Anna asettua muutaman minuutin ajan (chia-siemenet turpoavat vedessä)

  5. Jos seos on liian paksua, lisää vettä

  6. Paista amerikkalais-tyyppisiä paksuja lettuja pannulla keskilämmöllä

 

15%2B-%2B8

Chia-siemenet, jauhetut kaurahiutaleet ja tattarijauho

 

15%2B-%2B5

Parhailta letut maistuvat tuoreiden marjojen kanssa

15%2B-%2B615%2B-%2B9   

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *