Avaruusunia

Kaikilla meillä on heikkoutemme, joihin nokkela markkinamies vetoaa. Olen aina ollut tosi kiinnostunut avaruudesta, joten jos jossain lukee että NASAn kehittämä, lyön rahaa tiskiin. Vieläkin harmittaa, että en 1990-luvun alussa ostanut sitä Kuponkiuutisissa mainostettua NASAn kehittämää kynnenkovettajaa.

Toinen väite, johon lankean aina on se, että kasvovoidetta sanotaan energisoivaksi, kirkastavaksi, C-vitamiinia sisältäväksi ja niin edelleen. Tämä johtuu siitä, että olen usein väsynyt ja ajattelen näyttäväni uuvahtaneelta. Jossain hyvin ovela markkinamies hieroi karvaisia käsiään ja hoksasi myydä kaltaisilleni väsyneille ja avaruusasioista vaikuttuville ihmisparoille NASAn kehittämästä vaahtomateriaalista valmistetun tyynyn.

Törkin tyynyä sormella. Se vaikutti todella omituiselta, kuin jokin ulkoavaruudesta tipahtanut sieni. Avaruudesta! NASAn kehittämä! Hyvä se on! Ostan!

nasan_bailut.jpg

Taas meni yksi urpo vipuun! Tämä on rahasampo!

Tyyny on oudon muotoinen, eikä sovi tyynyliinaan. No onneksi on olemassa yritys, joka tarjoaa kaikenlaista mitä en todellakaan tiennyt tarvitsevani ennen kuin luin noin 600-sivuisen kataloogin. Ikea valmistaa avaruustyynyyni sopivia tyynyliinoja! Ostan!

Sitten nukkumaan! Tyyny tukee niskaa anatomisesti oikein. Hhmm. Anatomiani ei ihan taida mätsätä tyynyyn. Ehkä minusta ei olisikaan astronautiksi.

cst-100.jpg

Tässä vaiheessa matkaani en osannut epäillä mitään. Tutkimaton planeetta näkyi allani. Kohta selvittäisin sen salaisuudet.

Pääni vajoaa vaahtomateriaaliin, niin että asennon vaihtaminen on suorastaan raskasta. Itse asiassa tämähän on aika rentouttavaa. Hetken. Nukahdettuani näen painajaisia siitä, kuinka vieraan planeetan vihamielinen tuntematon elämänmuoto yrittää syödä minut. Tiedättekö sillä tavalla, että laskeuduin aluksestani ihan viattomasti tutkimaan maaperää, ja ilmassa oli jotakin unettavaa, ja jotenkin päädyin pötkölleni mättähälle ja se mätäs syö ihmisiä sulauttamalla ne itseensä.

Tyynyni on tehty siitä mättäästä. En tiedä miten NASA sai sitä käsiinsä, mutta NASA nyt muutenkin pimittää tosi paljon asioita.

pia16236-marscuriosityrover-etthenrock-20121029.jpg

Kuvassa anatomisesti oikein tukevan ja muutenkin äärettömän miellyttävän tyynyn mahdollinen valmistusmateriaali.

Heräilen jatkuvasti. Aamulla niska on jumissa. En anna periksi, eiköhän tähän ajan myötä totu. Varmaan avaruuslennollakin saattaa aluksi tulla niska kipeäksi, mutta niihinkin oloihin pitää vaan tottua.

Seuraavana yönä kieriskelen taas tuskaisena sängyssä. Miksi tuo tyyny vihaa minua? Miksi piti taas kerran mennä lankaan? Sama homma kävi kun tuli ostettua futon-patja. Siinä nukkuu makoisasti kuin soramontussa, voin kertoa.

Nyt tiedän! Jos hankin futonin päälle avaruusmateriaalista valmistetun petarin, se varmaan ratkaisee nämä ongelmat!

Varmuuden vuoksi taidan hankkia samalla myös useamman litran kirkastavaa C-vitamiiniseerumia.

 

Tyyny on siis Tempur, ja ostin sen omilla rahoillani. Mikäli haluat vastaavan elämyksen, saa näitä ihmeellisiä vaahtotyynyjä myös muun muassa Ikeasta, huomattavasti edukkaampaan hintaan.

Kuvat Wikipediasta, NASAn luvalla.

***

I bought a Tempur pillow. I love NASA but the pillow hates me. Actually it tries to eat me I think. Well it’s almost like it came from outer space, so what can you expect?

Kommentit (20)
  1. Johtuneeko sitten ympäristön vai oman lämpötilan muutoksista vuoden sisällä, Tempur on mulle mukavampi talvella kuin kesällä. Kesällä tuntuu kuin nukkuisi jäykähköllä vanukkaalla täytetyllä patjalla, talvella siihen taas uppoaa juuri sopivasti, vaikka 72 kiloa ei näin mieseläjälle pitäisi olla mitenkään ongelma tuon kanssa. Kesällä tahtoo kipeytyä selkä ja nukkuminen on ihmeellistä kierähtelyä, talvella taas olen kuin Dracula arkussa, herään samassa asennossa mihin nukahdin. Ei auta pattereiden säätelyt tai viilentelyt kesällä, tuskaista on. Inha varustelukierre jos joutuu hankkimaan kesämakuuhuoneen ja sinne sen futonin (testaamatta on vielä se). Tempur- tai vastaavan materiaalin tyynyt on meikäläisen rangalle myös ihan mahdottomuus, niihin ei sitten uppoa tarpeeksi edes saunassa.

    1. Heh, minulle Tempur on kesällä välillä liiankin lötköpötkö, ja nyt viileämmällä taasen omaan makuun paremmin istuva ja napakampi. Mutta ehdottomasti sekä ympäristön että oma lämpötila vaikuttaa paljonkin.

  2. Sama kokemus. 🙁 Kauheaa rahan tuhlaamista. Mutta pakkohan se oli kokeilla jos vaikka pääsisi niskajumituksista eroon. Ei onnistunut, pahensi asiaa. Itse en onnistunut saamaan edes unta ja se päänsärky. Kaappiin meni.

    Petauspatja on samaa matskua ja se on oikeasti toimiva 🙂 Tai no ainakin kissan mielestä. Kissa on maannut samassa kohdassa kohta kaksi vuotta niin siinä alkaa olla sille sellainen oma kolo.

    1. Harmi 🙁 Mutta kyllä mäkin saatan vielä tuohon petariin kallistua… Tosin sen ostan kyllä ihan Ikeasta, en viitsi lähteä syytämään rahaa Tempuriin jos se ei olekaan hyvä 😛 Kuinkakohan pian siihen syntyy itsen muotoinen kolo..?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *