Jaa (ruoka-)vinkkisi Roomaan!

Lähden viikon päästä Roomaan! En kestä miten ihanaa!

IMG_4586.JPG

En kirjoita treeneistäni (”treeneistäni”) vielä mitään tässä vaiheessa, koska uskottelen itselleni, että tilanne muuttuu radikaalisti paremmaksi parin päivän sisällä. Palaan niihin sitten.

Tässä vaiheessa pyydän vinkkejä Roomaan. Edellisestä matkastani sinne on jo useampi vuosi, joten kaipaan uusia ideoita missä kannattaisi syödä tai käydä?

Kuva 1.png

Majoitumme kuvaan merkityssä kohdassa.

Juoksemisen takia en lähde vetämään mitään vaativaa museoturneeta, mutta kaikenlaiset vinkit ovat toki tervetulleita. Tähän mennessä ohjelmassani on ainoastaan maraton, gelaton ahmiminen sekä paavi-avaimenperän hankinta. Minulla on kaksi aiempaa elinaikanani hallinnutta paavia killumassa avainnipussani, tarvitsen vielä tämän kolmannen.

Toivon kovasti löytäväni vielä sen paikan mistä saa ehdottomasti maailman parasta gelatoa. Muun muassa sellaista, missä on Nutellaa isoina klöntteinä joukossa! Suosituksia muista gelatopaikoista kuulen mieluusti, ties vaikka löytäisin vielä parempaa.

Jaa myös ravintolavinkkisi! Seurueeni oli vähän sitä mieltä, että ei tässä mitään ruokapaikkoja tarvitse etukäteen miettiä, kunhan vaan kävellään jonnekin. No kuulkaas nyt, ei näin vakavia asioita hoideta noin huolettomasti! Kerro siis missä syödä, mielellään melko lähellä majoituspaikkaamme, niin vältymme siltä että joudumme ”vain kävelemään” jonnekin täysin sattumanvaraiseen paikkaan.

Kiitos avusta!

IMG_4558.JPG

P.S. Sanoinko jo, että en kestä miten ihanaa! Kevät! Rooma! Maraton! Gelatoa! Ämpäreittäin gelatoa!

***

I’m going to Rome in a week. To run a marathon and to eat. How lucky a girl can be?

suhteet oma-elama liikunta matkat
Kommentit (8)
 1. Toi Monti on ihana alue, majoituin itsekin siellä viime Rooman reissulla. Paras ravintolakokemus alueella oli Taverna dei Fori Imperiali (Via della Madonna dei Monti, 9). Ihan tajuttoman hyvää ruokaa, kannattaa varata pöytä. Hyvää pizzaa oli Pizzeria alle Carrettessa (Via Madonna dei Monti 95). Colosseumin lähellä olevassa Luzzissa (Via Di San Giovanni In Laterano 88) myös hyvää pizzaa ja paikallinen meno.

  Oluen voi nauttia paikallisten kanssa Piazza Madonna dei Montin suihkulähteellä. Kiva enoteca oli Ai Tre Scallini (Via Panisperna 251).

  Hauskaa matkaa!

  1. Kiitos paljon vinkeistä, kuulostavat oikein hyviltä 🙂

 2. Moi, olen itsekin menossa Roomaan juoksemaan, isosti tsemppiä sulle! Oon asunut Roomassa, joten hyvä lista (tosin vähän vanhentunut, mut kumminkin) must eat-paikoista on kasassa, laitan mielelläni jakoon 😉

  Tässä siis suosituksia, aloitetaan gelatosta: kannattaa kokeilla sellainen gelateria kuin grom. Aivan ihana, ne tekee vain kauden raaka-aineista ja kaikki on muistaakseni myös luomua. Grom löytyy ihan pantheonin läheltä, tässä ohjeet:

  https://maps.google.it/maps?f=q&source=s_q&hl=it&geocode=&q=Via+della+Maddalena,+30,+Roma&aq=0&sll=41.901063,12.477207&sspn=0.008209,0.016265&ie=UTF8&hq=&hnear=Via+della+Maddalena,+30,+00186+Roma,+Lazio&ll=41.900824,12.476542&spn=0.008608,0.016265&z=16

  Ja gromilta (pantheonilta päin tullessa) jos jatkaa ihan 25metriä eteenpäin niin on seuraava must jätskipaikka, nimittäin Giolitti. Kyseessä on sisilialainen pasticceria mutta jätskit on myös tosi hyviä.

  Tosi hyvä ja halpa safkapaikka löytyy trasteverestä heti tiberin ylittävän sillan jälkeen: https://plus.google.com/115238406324804294873/about?gl=fi&hl=fi

  Safka on ihan sairaan hyvää ja todella halpaa. Ja jos haluaa tosi hyvää pizzaa kannattaa jatkaa viale trastevereä pitkin vähän pidemmälle ja etsiä sellainen paikka kuin ”ai marmi” (sama paikka tunnetaan myös nimellä orbitorio), tulee vastaan kadun vasemmalla puolella keskustasta. Voi näyttää ehkä vähän nuhjuiselta mut ei kannata antaa ulkonäön hämätä! Nammm.. Tuonne kannattaa muuten ottaa sanakirja varmuudeksi mukaan jos sellainen on koska ainakin ennen menú oli vain italiaksi. Itsellä ai marmi on todellakin listalla AINAKIN yhtenä päivänä 😉
  Gromin oma www sivu löytyy näköjään myös englanniksi: http://www.grom.it/eng/index.php

  Tuossa nyt muutama esimerkki! Jee, final countdown! (:
  Katri

  1. Kiitos näistä ja tsempeistä….molempia tarvitaan 😀 Kuulostaa niin hyviltä!!!

   Toivottavasti voit jo paremmin oletan, että olet se Katri kpk24/7:sta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *