Lantion virheasento – selkäkivun syypää?

Törmäsin netissä jumppaohjeisiin lantion virheasennosta johtuvien selkäkipujen hoitoon. Vaikuttivat oikein kelpo vinkeiltä, joten pistän tänne jakoon. Veikkaan, että tämä virheasento on yleinen ongelma, sillä ken kurkkaa alla olevaa esimerkkikuvaa, tunnistaa kohdasta A. kyllä itsensä tai vähintään jonkun tuttavapiiristä:

ryhti.jpg

Itse olen juuri tuollainen könöttäjä.

Sivuilta lainattua, kuulostaako tutulta: Lantion alueen virheasentojen seurauksena selkärankaan niskaa myöten kohdistuu vääntäviä ja kiertäviä voimia. Toisaalta kehon kuormitus jakautuu vinossa olevan lantion takia epätasaisesti, jolloin enemmän rasitukselle joutuvalla kehon puoliskolla saattaa ilmetä erilaisia ylirasitukselle tyypillisiä kipuja ja muita oireita. – – Kehon toiminnan kannalta keskeisessä asemassa oleva lantio voi aiheuttaa oireita kaikkialle kehoon nilkkaan, polveen, lonkkaan, niskaan, olkapäähän, yläraajoihin – selästä puhumattakaan, joko välillisesti tai suoraan. SI-nivelen ja lonkkanivelen aihuttamat oireet voivat tuntua lonkkasärkynä, repivänä kipuna reidessä, kipuna nivusessa, jalan heikkoutena. SI-nivel saattaa aiheuttaa myös iskias-typpistä kipua, joka voi tuntua sääressä saakka.

Jos näytät kuvan A. jeevarilta (kuten minä) tai koet yllälueteltuja kipuja, kokeile ihmeessä. Jumppaohjeet ja muuta asiaan liittyvää löytyy kuntohoitaja Timo Maarasen nettisivuilta, josta myös kuva ja lainaus on napattu.

En ole kerennyt kokeilla, enkä suoranaisesti kärsi kuvatunlaisista kivuista kovin paljoa. Pientä vihjausta siitä, että jalkojani saattaa särkeä lantion huonon asennon vuoksi olen kyllä joskus kuullut, joten mitään tuossa tuskin häviää jos kokeilee! Sitten kun vielä saisi itsensä jumppaamaan – ja edes välillä pois työpöydän äärestä kyhjöttämästä.

***

Many back and leg pains may be caused because problems in the pelvic area. I found some easy movements to correct hip orientation.

Kommentit (7)
  1. Mulla on kanssa aina ollut tuo lantio takana ja hartiat kääntyy eteen. Vatsan kohdalta on paras tilanne, mutta kun ylhäältä ja alhaalta vetää vinnoon, niin ei se ihan hirveästi auta. Itse sanoisin, että raskaudet eivät pahentaneet tilannetta hirveästi, vaan ongelma oli jo ennen sitä. Tosin en voi unohtaa sitä fiilistä millainen makaroni on pari kk synnytyksen jälkeen, kun on ollut eri asennossa, vatsalihaksilla ei tee mitään ja on koko ajan kyyryssä vauvaa kohti 😀

  2. Joo toi fustra on kiintoisaa. Mutta jotenkin mulla on sellainen olo, että en viitsi maksaa mistään hyödyllisestä vaan ainoastaan hauskasta, näin kärjistäen. Ja sitten jätän ne ”velvollisuusliikunnat” kotona tehtäviksi, senhän arvaa miten hyvin tulee tehtyä…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *