Liikuntalomalla Blue Villagessa

Yhteistyössä Finnmatkat.

Joissain paikoissa sitä kyllä ihmisen kelpaa. Köllöttää nurmikolla auringonpaisteessa virkistävän aamutreenin jälkeen.

P1281469.jpg

Ja katsella tämmöisiä näkymiä!

P1260827.jpg

Voisin aloittaa aamuni tähän tapaan ihan joka päivä, mutta onneksi sain elellä näin edes viikon, kun lomailimme Kanarialla Bahia Felizin Blue Villagessa.

Blue Villagen liikunta-aktiviteettien määrä oli minulle yllätys. Tiesin toki, että tarjolla on Les Mills -ryhmäliikuntatunteja, mutta en sitä, että niitä on kolme joka päivä.

P1260832.JPG

Joka aamu alkaa Bodybalancella – joogan tapaisella herättelevällä ja avaavalla liikunnalla, aamupäivästä on tarjolla Cxworx-tunti keskikropan vahvistamiseen ja iltapäivällä pääsee vielä hikoilemaan Bodyviven pariin. Viimeksi mainittu osoittautui melko lailla tyypilliseksi aerobiciksi, mutta askelsarjat olivat sen verran simppeleitä, että minä (ja puolisoni) pärjäsimme mukana.

P1281682.jpg

Kaikki tunnit olivat sellaisia, että kuka tahansa pystyi osallistumaan. Liikkeistä näytettiin kolme eri vaikeustasoa. Tuntien kuuluessa Les Mills -konseptiin myös ohjaajat olivat lisensoituja, minkä kyllä huomasi. Välistä hotellien liikunta-aktiviteetteja vetää ihan sattumanvarainen tapaus, mutta nämä ohjaajat olivat selvästi liikunnan ammattilaisia.

P1281497.JPG

Tietämättä yhtään mitään joogasta tai aerobicista, tuli sellainen olo, että ohjaaja on hyvä, oli puolisoni kommentti.

P1281459.jpg

Ryhmäliikuntatuntien lisäksi on päivittäin tarjolla myös allasjumppaa ja pallopelejä niin vedessä kuin maallakin. Hotelli Orquidean piha-alueella on ulkokuntosali, jonka valikoimiin kuuluu muun muassa apinatikkaat, puolapuut ja dippiteline.

P1271138.jpg

Mikäli treenaa mieluummin sisällä, löytää hotellin spasta myös tavallisen kuntosalin ja sen nurkalta laitepilatesstudion.

P1271149.jpg

Hotellin spa-alueella on lisäksi 25 metrinen allas ratoineen, joten häiriötön uintitreenikin onnistuu. Perheen uimari ja hänen sattumalta samassa paikassa lomaillut kollegansa olivat altaaseen tyytyväsiä, joskin radat olivat kuulemma kapeat.

P1310397.jpg

Treenaamisen lisäksi spassa oli myös hemmottelupuoli porealtaineen.

P1310404.jpg

Meidän huoneistostamme oli suora käynti ”omalle” uima-altaallemme, jonka jaoimme kolmen muun huoneiston kesken. Suuren osan ajasta häiriötön treeni onnistui siinäkin, sen verran vähän muut seurueet allasta käyttivät.

P1260873.jpg

P1300246.jpg

Edes poistumatta Blue Village -alueelta on siis mahdollista viettää perusteellinen liikuntaloma. Välillä melkein harmitti lähteä rannalle tai muualle, kun tiesi, että vielä olisi kivoja tunteja tarjolla!

P1271130.jpg

Mukavasti yllätti sekin, että alueen hotelleissa sattui majoittumaan samanhenkistä porukkaa. Juttuseuraksi sattui muun muassa ruotsalainen nainen, jonka kanssa kävimme läpi menneet ja tulevat juoksu- ja triathlonsuunnitelmat.

Blue Villagen palvelujen lisäksi on toki myös mahdollista harrastaa liikuntaa sen ympäristössä. Rantatie hotellin edustalla on lenkkeilijöiden suosiossa, ja tarjoaa erinomaista mäkitreeniä! Mikäli haluaa hölkätä kultivoiduissa oloissa, hurauttaa Maspalomasin ”juoksupuistoon” nopeasti bussilla tai taksilla.

P1281477.jpg

Vesiurheiluun mieltyneille hotellin edustalla rannalla on yritys, joka vuokraa SUP-, surf- ja windsurf-lautoja sekä kajakkeja.

P1290132.JPG

Suppaamaan ja melomaan lähivesillä pääsee lähes joka rannalta, ja hinnat ovat kohtuulliset, yleensä 8 euroa/ tunti yhden istuttava kajakki ja 15 euroa/ tunti SUP-lauta tai kahden istuttava kajakki. Kumpaa tahansa kannattaa kokeilla vaikka ilman aiempaa kokemustakin, ei ole vaikeaa! Kyytiin voi ottaa mukaan uimataitoisen lapsen, ja vuokrahintaan sisältyy pelastusliivit.

Niin. Kyllä niiden aamujen lisäksi voisin viettää tuolla kaiket päivät!

Finnmatkat tarjosi matkamme ja majoituksemme.

***

I can warmy recommend Blue Village Bahia Feliz for an active holiday. They offer Les Mills classes, gym both inside and outdoors, lots of watersports and other games and also good facilities for swimming.

suhteet oma-elama liikunta matkat
Kommentit (9)
 1. Bodybalance ja 50+ -> bb on hyvä venyttelytunti salitreenin, hiihtolenkin tai jumpan jälkeen…siis meille +50v tädeille 😉

  1. Toimi myös 30+ tädille, ainakin kun tädin toiminta- ja liikuntakyky vastasi noin 80+ tätiä 😀 (Toivon mukaan kukaan 80+ täti ei loukkaannu tästä, kyllä he varmaan lopulta vetreämpiä olisivat olleet!)

 2. Heh, jännää lukea sun kommentti Bodybalancesta; omalla (ex)vakikuntosalilla kävin kerran kanssa kokeilemassa, ja oma analyysi oli lähinnä ”pallojumppaa keski-ikäisille”. 😀 Jätin pois liian lepsuna (minä, joka hengästyy juostessaan taksiin). 

  1. Noo mä osallistuin siihen esim. alle vuorokauden kuluttua maratonista 😀 Mistä voi päätellä että 1. Ei se ihan hirveän rankkaa ollut, 2. Mä en ollut lähelläkään täysissä voimissa. Mutta sopi kyllä aivan erinomaisesti niihin marajumeihin! Ja sen verran keski-ikäinen jo olen, että ihan perus aamujumeihin 😀

  2. Väkisinkin tulee aateltua, että oisko vika ollut ohjaajassa? Ite ainakin pidän itseäni aika urheilullisena (treenaan 4-7 x viikossa jotain) ja bodybalance on mielestäni aika tiukka tunti. ”Joogaksi” vähän liiankin. Ekan kerran kun menin odotin jotain samanlaista kuin joogagoulun perus joogat (eli kuvittelin tulevani rentoutumaan) ja päädyinkin soturiasennoissa hikoilemaan ihan hulluna 😀

   1. Voi olla. Ryhmä oli täynnä mua reilusti (lue: ainakin 10 vuotta, eli 50+) vanhempia naisia, ehkä se muokkasi ohjelmaa yleisölle sopivammaksi. Noh, en mennyt toista kertaa, kun ei tullut edes hiki.. 😀 

    1. Osuit varmaan sille BodyVive tunnille, Balancessa ei kauheesti käytetä palloja tai muita, siinä on joogaa ja sellasta.

     1. Ääähhhh…no niinpä tietysti!!! (Vanhan muisti… o_0)

   2. Joo tuolla ehti viikon aikana olla kaksi eri ohjaajaa, ja toinen veti rankempia tunteja kuin toinen. Ja kyllä osa niistä liikkeistä oli haastavia. Kaikkea en pystynyt tekemäänkään ihan kunnolla, kun reidet pisti vastaan 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *