Maailmanlopun menoa: Testissä Escape Room Korjaamolla

Olen ystäväni kanssa huoneessa, joka on täynnä uskonnollista esineistöä. Löydämme avaimen, jonka perässä on symboli. Tunnen sen. Avaimessa on myös nimi, sekin on tuttu. Ehkä tällä perusteella pystymme päättelemään, mihin avain sopii? Parasta olisi, ja nopeasti.

Olemme päätyneet tähän pisteeseen erilaisten vihjeiden saattelemana, mutta nyt aika alkaa käydä vähiin. Emme tiedä, mitä on tapahtunut, emmekä tiedä mitä on tapahtumassa, mutta se on sen verran pahaenteistä, että teemme kaikkemme ratkaistaksemme arvoituksen. Ennen kuin on liian myöhäistä…

11083619_796971197051695_8046776644687331164_n.png

Olemme olleet Escape Room -huonepelissä Helsingin kulttuuritehdas Korjaamolla lähes tunnin. Ratkaisu alkaa olla näpeissämme, tai niin ainakin uskomme. Muutama merkitsevä tekijä kuitenkin puuttuu vielä, ja aika kuluu.

Tuolla! Juuri se mitä haimme! Säntäämme suinpäin eteenpäin, ehdimmekö vielä? Onko tämä ratkaisu?

Viimeinen pala ei osu kohdilleen. Olimme väärässä! Ei voi olla totta! Emme voineet erehtyä näin! Kädet hikoavat, pulssi nousee. Vielä, nopeasti, toisin päin, uusi järjestys, nopeasti, nopeasti!

PIIP-PIIP-PIIP-PIIP-PIIP-PIIP-PIIP-PIIP-PIIP-PIIP!

Se ratkesi! Me voitimme! Selvisimme! Pelastimme maailman!

Yhtä aikaa on sekä riemukas että pettynyt olo. Miksi tämä loppui jo?

11066797_1379177632407034_6832053289664920467_n.jpg

Kuvat Korjaamo. En viitsinyt ottaa sisältä juurikaan otoksia, ettei kukaan vaan saa vihjeitä etukäteen!

Escape Room on huonepeli, jossa ratkotaan kehystarinaan liittyvää arvoitusta. Ympäristöstä löytyy esineitä ja vihjeitä, joiden avulla pääsee etenemään. Korjaamon Apocalypse-pelissä tarina liittyy uskontoon ja lähestyvään maailmanloppuun. Peliaikaa on tunti, ja tarvittaessa saa vinkkejä peliä valvovalta henkilöltä. Johtolangat ovat erilaisia, ja osa niistä vaati enemmän, osa vähemmän pohtimista.

Nimestä huolimatta Escape Roomista voi kävellä ulos milloin tahansa, joten panikoitumisesta ei tarvitse olla huolissaan. Aavistuksen verran tällainen säikky ihminen siellä kuitenkin sai pelätä ja huudella pelitoverille Älä jätä minua yksin tänne! Olinhan kuitenkin kuumottavilla the end is near -grafittisotkuilla täytetyssä huoneessa, jossa kuului outoja ääniä ja paljastui mystisiä viestejä. Valvoja tarkkailee peliä koko ajan, joten jos ahdistus iskee, niin apu on lähellä.

Näistä pelotteluista huolimatta huonepeli soveltuu kaikille. Peli ei vaadi yleistietoa kummoisempaa osaamista eikä erityistä fyysistä ponnistelua. Escape Room sopii myös perheille ja lapsille noin kouluiästä alkaen, joskin nuoremmilla lapsilla on hyvä olla vanhempia henkilöitä mukana.

Peliin voi osallistua kerrallaan 2 – 6 henkilön joukkue. Me testasimme peliä kahden, mikä oli toimiva vaihtoehto. Suuremmalla joukolla peli muuttuu helpommaksi, koska vihjeiden huomaajia ja hoksaajia on enemmän. Kaksinkin sen selvittää, meillekin jäi lopulta aikaa yli. Yhtä huonetta voi pelata kerran, mutta Korjaamolle on tulossa uusia pelejä jo toukokuussa sekä syksyn aikana.

Huonepeliin ei voi, eikä tarvitse valmistautua. Sen sijaan jälkipeli on tärkeä. Me jouduimme poistumaan maailmanlopun tunnelmista ja mystisestä huoneesta loskaiseen Töölöön hakemaan lapsia treeneistä ja päivähoidosta, vaikka tilanne olisi ehdottomasti vaatinut voitonmaljat ja analyysiä suorituksesta. Varaa siis riittävästi aikaa myös pelin puimiseen jälkikäteen!

Escape Room soveltuu esimerkiksi polttariohjelmaksi, synttäriyllätykseksi ja tiimin tai kaveriporukan virkistykseksi, ja kuten todettua, perheenkin yhteiseksi ohjelmaksi. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan kokoonpanolla kuin kokoonpanolla saatteko arvoituksen ratkaistua. Apocalypse-huonepeli oli hauskin ja aivoja kutkuttelevin juttu, mihin olen pitkään aikaan osallistunut! Se vie myös tehokkaasti ajatukset aivan muihin maailmoihin, joten jännityksestä huolimatta kokemus rentoutti.

Hinnat, aukioloajat ja muuta infoa löytyy Korjaamon sivuilta.

 

Korjaamo tarjosi testipelin minulle ja seuralaiselleni.

***

I tried to escape from Escape room Apocalypse in Korjaamo. And succeed! While doing it I had so much fun! I really recommend this experience to anyone who enjoys mystery and puzzles.

suhteet oma-elama suosittelen suosittelen
Kommentit (1)
  1. Hauska kuulla että joku muukin tykkää näistä, etten ole ainoa hurahtanut! Itse olen käynyt pelaamassa melkein kaikki Helsingin pelipaikat, mutta en juuri tuota korjaamon.
    Oma, ehkä suosikkini on Siilitiellä sijaitseva pieni ja pikantin erikoisuus Room Escape Running Rabbit. Siellä on ihan oma maailmansa piilotettuna harmaaseen betonikolossiin. Silloinen pelin ohjaaja oli todella mukava ja asialleen omistautunut ja innostunut. Teemat eivät kummassakaan huoneessa olleet lainkaan minun makuuni, mutta niin vain tunti kului vikkelään molemmissa nerokkaissa huoneissa.
    Toinen Helsinkiläis suosikkini on escaperoomista Dinnerpartyhuone. Erittäin hyvin toteutettu!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *