Miten osallistua hyväntekeväisyyskiintiössä juoksutapahtumaan?

Joillekin maratoneille on tosi vaikea päästä mukaan. Joko tiukan aikarajan takia, kuten Bostoniin (jonne pääsen, mikäli pidän nykyisen vauhtini 64-vuotiaaksi), tai New Yorkiin, jonka kohdalla pitää maksaa jo siitä ilosta, että saa osallistua arvontaan osallistumisoikeudesta. Lähin hankalapääsyinen maraton on Berliinissä, jonne on joskus päässyt olemalla nopea ja nykyisin olemalla onnekas arvonnassa.

Jos onni ei ole arvonnassa myötä, ei hätä ole tämän näköinen. Esimerkiksi Berliiniin pääsee usein matkatoimistopaketilla. Niiden ongelma vain on se, että joku muu päättää aikataulut ja majoituksen, ja paketti maksaa noin tuplat siitä, mikä reissun hinta olisi itse varaten. Ja tietysti paketitkin saattavat loppua.

marathon running.JPG

Tässä sitä pulimuijaillaan Berliinin maratonilla 2013.

Toinen vaihtoehto on hyväntekeväisyyskiintiössä osallistuminen, mikä tarkoittaa sitä, että jokin järjestö on varannut osallistumisoikeuksia, jollaisen juoksija voi saada keräämällä rahaa järjestön työhön. Tämä on maailmalla yleinen, mutta Suomessa tuntemattomampi tapa. Suomessahan ei missään tapahtumassa ole tällaisia vapaaehtoispaikkoja, eikä kovin moni suomalainen taida tällä vaihtoehdolla ulkomaisiin tapahtumiin osallistua.

Itse olen tätä vaihtoehtoa joskus miettinyt, mutta en toteuttanut, kun en ole tiennyt asiasta mitään. Hyväntekeväisyysosallistuminen on tuntunut tosi hankalalta, enkä ole jaksanut ottaa asiasta selvää. Kun kuulin, että juoksututtuni Poppis on lähdössä tämän vuoden Berliinin maratonille hyväntekeväisyyskiintiössä, pyysin häntä kertomaan, miten homma oikein toimii!

Poppis kertoo:

”Tämän vuoden Berliinin ilmoittautumisessa osallistumismaksut veloitettiin saman tien kaikilta, joille lady Fortuna oli armollinen. Mieheni sai starttipaikan, minä taas jäin ruikuttamaan ulkopuolelle. Löysin kuitenkin oljenkorren. Jos onnistuisin keräämään 800 euroa valitsemalleni hyväntekeväisyysjärjestölle, pääsisin Berliinin maratonille mukaan.

charity running berlin marathon.png

Kuvakaappaus Poppiksen instasta @pikkuliten.

Toimin seuraavasti:

1) Ilmoitin kiinnostuksestani Alvarum Challengesille, joka hoitaa useiden isojen maratonien hyväntekeväisyyskeräyksiä. Samalla ilmoitin, että haluaisin kerätä rahaa heidän listallaan olevista organisaatioista Lääkärit ilman rajoja -järjestölle.

2) Ennen kuin sitouduin mihinkään, tarkastin, että tällainen keräys on Suomessa laillinen, eikä siitä tule kenellekään taloudellisia tai muita seuraamuksia.

3) Maksettuani Berliinin maratonin ilmoittautumismaksun, sain oman keräyssivuni ja ohjeita rahan keräämistä varten.

4) Pistin Alvarumin sivuilla pystyyn oman keräyssivuni Pikkuliten Berliiniin.

5) Perustin oman tapahtuman keräykselleni Facebookiin.

Minulla on aikaa heinäkuuhun asti kerätä 800 euroa Lääkärit ilman rajoja -järjestölle, jotta saan lähtöluvan Berliinin maratonille. Pienetkin lahjoitukset auttavat. Maksu onnistuu alla olevasta linkistä luottokortilla tai electron-kortilla:

https://www.alvarum.com/ninapoppius/donate?execution=e2s1

Jatkossa päivitän keräyksen edistymistä tapahtumasivullani, blogissani ja Instagramissa tunnisteella #pikkulitenberliiniin.

Mitä jos en saakaan koko summaa kerättyä?

En haluaisi edes ajatella sitä vaihtoehtona… Siinä tapauksessa jo kerätyt rahat menevät sovittuun tapaan hyväntekeväisyyteen. Itse jään nuolemaan näppejäni maksetun osallistumismaksun verran. Itse kisapäivänä 27.9. toimin sitten maailman parhaana huoltajana miehelleni, joka tekee Berliinissä takuuvarmasti oman ennätyksensä.”

*

Ei yhtään niin vaikeaa kuin oletin – ainoa ongelma on saada rahat kasaan!

Ideanahan tämä on varsin mainio, monet lahjoittavat mielellään muutaman roposen hyvään tarkoitukseen, kun sopiva keräys vain kohdalle sattuu. Se, että voi samalla avittaa jonkun pääsyä tärkeään juoksutapahtumaan tai päästä viivalle itse, on plussaa. Tuon ylläolevan linkin kautta voit siis halutessasi lahjoittaa Lääkärit ilman rajoja -järjestölle, ja jeesata Poppista pääsemään Berliinin maratonille. Kaikki lahjoitetut rahat menevät suoraan järjestölle.

Ilmeisesti tällaisella vapaaehtoispaikalla on mahdollista päästä jopa sinne Bostoniin… Hhmm. HHMMMM!

***

I’ve been wondering how charities work when attending running events. I found out that my fellow runner was attending Berlin marathon on a charity spot, so I asked her to tell how it is done. She contacted Alvarum Challenges, chose to raise money for Médecins Sans Frontières and made a collecting page. If you want to support Médecins Sans Frontières and help her getting to the start line, you can also donate here.

hyvinvointi liikunta suosittelen raha
Kommentit (7)
 1. Olen alkanut haaveilla että juoksisin New Yorkin maratonin 30-vuotis synttärinäni eli ööö noin kolmen vuoden päästä. En jostain syystä osannut edes ajatella että sinne ei nuin vain mennäkään. Nyt kun katsoin niin vähän jäin suu auki etenkin hinnan osalta, ja jos ajan perusteella haluaa päästä mukaan, ei auta kuin lähteä lenkille. Puolikkaankin ajan oltava alle 1.32 tai koko mara 3.13… Siinäpä olisikin haastetta. Onnettareen en luota vähäänkään kun ei ole tähänkään mennessä hirveästi jeesinyt.

  1. Joo ei mennä ei!

   Matkatoimistopaketilla pääsee, mutta se on ihan ristuksen kallista. Ja noi tommoiset ajat on mulle ainakin ihan täysi mahdottomuus, vaikka pystyisin treenaamaan kunnolla niin ominaisuudet ei riitä.

   Lenkille lähtemisen sijaan voit joko alkaa säästämään tai sitten miettiä tätä hyväntekeväisyysmahdollisuutta… 😀

 2. Mä olin jo lahjoittamassa rahaa toverillesi, mutta (sori vaan FFfifin toveri), homma oli liian vaikeaa. En tajua, miksei se palvelu voi panostaa johonkin Paypaliin tai Google Walletiin tai muuhun.

  Olen ehkä saavuttanut länsimaisen ihmisen laiskuushuipentuman, kun en jaksa luottokorttia lompakosta kaivaa.

  1. Voi ei 🙁 Kiitos kuitenkin ajatuksesta 🙂

   Ja joo, ymmärrän. Varsinkin jos multa halutaan rahaa, sen pitää olla erittäin helppoa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *