Rentouttavampi risteily: joogaamassa Silja Serenadella

*mainossisältöä*

Lasisen katon läpi näkyy sininen taivas ja muutama pilvenhattara. Olen merellä, sen tuntee pienenä, miellyttävänä keinutteluna kun makaan selälläni joogamatolla. Mihinkään ei ole kiire, voin vain olla tässä ja hengittää. Seisoma-asanoissa katselen saaristoa ja auringon kimmellystä veden päällä. Laiva etenee kohti Tukholmaa, ja minä olen täydellisen rentoutunut.

P8071209.JPG

Risteilen paljon Helsinki – Tukholma (ja Helsinki – Tallinna) -väliä, ja olen usein kaivannut jotakin liikunnallista ohjelmaa laivamatkan ajaksi. Silja Europalla on pieni kuntosali, mutta muuten mahdollisuudet ovat olleet aika nollassa jollei humppaaminen kiinnosta. Vaan nyt on mahdollista lähteä ristelyille, jossa pääsee rentoutumaan ja voimaan hyvin: Silja Serenadella on nimittäin käynnissä kokeilu, jonka aikana laivassa on tarjolla joogatunteja sekä aamuisin että iltaisin. Kävin testaamassa Silja Linen ja Yoga Nordicin yhteistyönä toteuttamaa joogaa, jota ohjasi Mathilda Kurki.

P8061098.JPG

Lähtökohtaisesti olin sitä mieltä, että joogatunnit ruotsinristeilyllä on aivan mahtava idea, enkä joutunut pettymään. Aamun rauhallinen jooga pidettiin kello 8.00, ja kuudelta oli ohjelmassa illan dynaamisempi jooga. Yhden päivä Tukholmassa -reissun aikana ehti siis asanoiden pariin neljä kertaa. Risteilyn aikana ehdin jo tottua säännölliseen joogaamiseen niin, että kotona tuli ihan vieroitusoireita!

P8071235.JPG

Aamujooga oli rauhallista ja avaavaa.

P8071270.JPG

Iltaisin tehtiin rankempi harjoitus. Tähän porukkaan osui aktiivisesti liikkuvia, joten teimme sen verran tehokkaan treenin että se tuntui lihaksissa vielä kotonakin!

Jooga oli matalan kynnyksen joogaa: ohjaaja antoi kaikille oman tasoisia muunnelmia liikkeistä, eikä osallistuakseen tarvinnut varsinaisia treenivaatteita (joskin minulle tuli kyllä hiki, joten mukava asu joogaa varten ei ole haitaksi). Aamujooga oli rauhallisempaa, enemmän kroppaa avaavaa ja venyttelytyyppistä, ja iltajooga fyysisesti hieman haastavampaa, osallistujien oman tason mukaisesti. Vanhempi lapseni osallistui toiseen dynaamiseen joogaan, ja pärjäsi hyvin mukana.

P8061160.JPG

Joogan lisäksi matkan tarkoituksena oli kokeilla melomista Tukholmassa, mutta sää olikin yllättävän kylmä (17 astetta!). Emme olleet vilkaisseetkaan sääennustetta, ja mukana oli pelkästään helle- ja joogavaatteita, joten vaihdoimme ohjelman kylpemiseen Eriksdalsbadetissa. Uimalaan pääsee hyvin nopsasti Siljan terminaalista tunnelbanalla kun vaihtaa keskustassa linjaan, joka pysähtyy Skanstullissa.

P8071259.JPG

Hiippailin tyylikkäästi treenitrikoissa, koska en ollut ottanut mitään lämpimämpää vaatetta mukaan.

P8071247.JPG

Ennen uintia vedimme leukoja Eriksdals utegymissä, minä muutaman yksi kerrallaan ja juuri kahdeksan täyttänyt lapseni 15 putkeen. 15!

Paljuttamisen jälkeen hain ruokakaupasta läjän ruotsalaisia treenilehtiä (Shape Up oli pettymys, Aftonbladet Wellness positiivinen yllätys), ja siirryimme takaisin laivaan, ensin joogaamaan ja sitten jälleen kylpemään uudistettuun Sunflower Oasis -kylpylään. Lapsille siellä oli miniallas ja pikkuinen liukumäki, mutta se ja porealtaat vaikuttivat olevan vähintäänkin riittävästi, sen verran riemukasta oli meno! Sää oli tällä välin kirkastunut ja lämmennyt, joten oli mukava nauttia vähän virvokkeita laivan aurinkokannella porealtaassa lillumisen välissä. Kuitenkin vain sen verran, että jaksoi vielä herätä aamulla joogaamaan!

P8081287.JPG

Tuli sitä syötyäkin, vaikka en kuvannutkaan kuin aamiaisen!

Joogatunneista tuli aivan mahtava olo, ja tykkäsin tästä mahdollisuudesta todella paljon! Itselleni ristelyt edustavat helppoa irtautumista arjesta. Vaikka esimerkiksi kaupunkilomat ovat ihania, tulee niiltä aivan lopen uupuneena takaisin. Ruotsinristeily taas on kiireetön ja rentouttava tapa matkustaa, ja siihen jooga sopii aivan erinomaisesti.

P8061181.JPG

Toivoisin todella, että joogaa (tai miksei jotakin muutakin liikuntaa) olisi tarjolla laivoilla jatkuvasti. Itse risteilen oikeastaan aina joko perheen kanssa tai yksinäni, ja mieluummin liikkuisin kuin riekkuisin yökerhossa aamuun asti. Irroittaahan bilettäminenkin arjesta, mutta joogaristelyltä oli kyllä kotiintuomisina huomattavasti parempi olo!

P8061100.JPG

Joogakokeilu jatkuu Silja Serenadella 14.8. asti, joten vielä ehdit mukaan! Osallistua voi ilman ennakkoilmoittautumista tai treeniasua, ja harjoitus kestää noin tunnin. Joogamaton ja blockit voi lainata paikan päällä.

P8071243.JPG

Postaus toteutettiin yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa, enkä vastannut matkan kustannuksista itse.

***

I was on a yoga cruise onboard Silja Serenade. The ferries between Finland and Sweden are usually known for partying, but this yoga option was so much more relaxing and made me feel really good. You can try yoga onboard ’till 14.8., reservations via Tallink Silja Oy.

Kommentit (8)
 1. Ihanan kuuloista!!! Voisin itsekin hyvin lähteä moiselle kruisille! Kiva myös, että lapsetkin voivat olla mukana asanoissa!

  1. Joo tämä oli kyllä tosi kiva!!!

   Vähän lapset olivat kyllä sitä mieltä, että jooga oli tylsää 😛 Olisi kai pitänyt olla vauhtia enemmän 😀

 2. Mitää, milloin täällä on ollut noin kylmä? Kesäkuussa?

  1. Torstaina 😀
   Tosin oltiin vaan laivalla ilmoitetun säätiedon varassa, kyllä ainakin päivällä oli lämpimämpi. Mut ei tarjennut uida ulkona ja pitkät hihat oli tarpeen!

   1. Apua, en ees huomannut 😀 Muuten ollut aika tasaista 25 – 30.

    1. Joo niin täälläkin! Siksi meillä ei ollut mitään lämpimämpää vaatetta mukana ja oltiin ihan ihmeissämme tosta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *