Ryhmäliikuntaa, jota olisi syytä olla tarjolla

Sitähän luulisi, että liikunnan ja kaikenmaailman fitnessin ja wellnessin ollessa näinkin trendikästä, olisi kaikkea mahdollista kuntoilua jo rahaa vastaan tarjolla. No ei ole. Itse kaipaisin ainakin seuraavia:

Maratonaerobic- tai spinning

Ja niinkuin oikeasti maratonaerobic. Haluan simppeleitä askelsarjoja ilman lihaskuntoliikkeitä vähintään puolentoista, mieluiten kahden tai jopa kahden ja puolen tunnin ajan. Voivat ne lihaskunnotkin siellä olla, lopuksi, mutta ennen kaikkea haluan pitkäkestoista sykettä nostattavaa ja hengästyttävää ryhmäliikuntaa sisällä. Tietääkseni tällaista ei ole missään ainakaan säännöllisessä ohjelmassa (Korso Gymillä oli juuri 2 h 15 min spinning, mutta se ei taida olla vakiotunti).

fark_0ovQhj-XP-L4spWdMSAxhJM_TVk.jpg

Kuva täältä.

Hyvän musiikin aerobic

Kun nyt tuli biccailu puheeksi, haluaisin ehdottomasti sellaisille aerobic-tunneille, joilla musiikki olisi oikeasti hyvää. Hyvää musiikkia on mm. hevi, euroviisut, slaavilainen iskelmämusiikki, bollywood, chalga ja musikaalikipaleet. Alkuun riittää pelkkä hevi jos tuntuu että menee vaikeaksi.

Oikeasti huonojen tanssijoiden tanssitunti

Ennen olin umpisurkea kaikessa minne menin. Enää en ole. Siltikään en halua mennä esimerkiksi aloittelijoiden salsaan, koska ne kaikki muut ”aloittelijat” siellä veivata vetkuttavat kuin tosi vanhat tekijät. Oikeastaan haluaisin tunnin jolle olisi pääsykoe. Jos testin askelsarjassa vilahtaisi aavistuskin rytmitajua, ilmaisua tai letkeää lantiota, lentäisi muka-aloittelija pois aidosti taidottomien sakista samoin tein. Opettajankin olisi hyvä olla entinen oikeasti tanssitaidoton, jotta eteneminen olisi tarpeeksi hidasta.

0f634fd6160a7f35dfaa5e47f09c49b6ca30653ef9887c7abffd7066116126ff.jpg

Nynnyjen nyrkkeily

Olen tässä ruvennut miettimään, että mitäs jos aloittaisin nyrkkeilyn! Ongelma vain on se, että en ole oikein raskaan liikunnan ystävä, ja olen nähnyt Rockyt, joten tiedän että nyrkkeily on raskasta. Haluaisin, että jossain järjestettäisiin sellaista kepeän letkeää nyrkkeilyä, jossa ei tulisi kovasti hiki ja hengästys. Alkulämmittelynä voisi olla sen kauhean juoksemisen ja hyppimisen lisäksi kevyttä lönköttelyä, eikä muutenkaan kohkattaisi kovin paljoa vaan otettaisiin rennosti (mutta silti saisi lyödä muita ihmisiä. Mutta minua ei tietenkään saa lyödä, enhän muuten uskalla mennä sinne!).

Vammaton venyttely

Tämä menee jo vähän mahdottomuuksien puolelle, mutta haluaisin kaksi-kolme kertaa viikossa äärettömän tehokkaaseen venyttelyyn, joka olisi lisäksi sellaista, että en prätkähtelisi sieltä täältä hajalle vaan oikeasti muuttuisin notkeammaksi. Todella paljon notkeammaksi. Sellaiseksi kuin 14-vuotias venäläinen voimistelija. Ei voi olla mahdoton juttu. Keksikää nyt joku tähän jotain, oikeasti!

kg1ivf.jpg

Että jos tiedät missä tällaista on tarjolla, tai meinaat että itse järkkäät, niin ilmoittele kommenttiboksissa!

***

One would think that there’s every possible exercise form already available. That’s not true. I want loooong aerobic- or spinning classes, aerobic with good music, dance classes for people who can’t dance (only for those who really, really can’t!), boxing that is easy & relaxed, and a stretch class that will make me super flexible, and not injured at all.

Kommentit (23)
 1. Tikkurilan Elixialla (nykyään taitaa olla nimellä SATS Elixia) on ollut aina välillä spinning maratoneja. Itse omaan kaksi vasenta jalkaa ja uskallan silti käydä Love to Dance tunnilla, missä yhdistellään eri tanssityylejä. Ohjaaja on aivan ihana ja sanoo, että soolo-osuudet ovat sallittuja ja jopa suotavia. Sitten tohon venyttely juttuun vielä, että tänä talvena lanseerattiin uusi toiminnallinen venyttelytunti FLX, oma liikkuvuuteni on huomattavasti parantunut sen myötä.

  Huh, tulipas Elixia hehkutus, mutta toisaalta olen kyllä todella tyytyväinen asiakas. Kaikkea löytyy saman katon alta ja oman liikuntamäärääni suhteutettuna hintataso on kohdallaan. 🙂

  1. Mulla on Elixialle kortti, mutta olen käynyt vaan itsekseni siellä (ja kerran strip aerobicissa!). Voisi kokeilla enemmänkin noita ohjattuja tunteja, niissä on vaan se että mulla on aika sekavat aikataulut nyt, niin on vaikea osallistua tunneille määrättynä aikana.

 2. Esportilla on ajoittain BodyAttack-maratoneja ja spinning-maratoneja.

  LesMillsin Sha’bam-ryhmäliikuntatanssitunnit pitäis kai olla sellaisia, että mukana pysyy huonommallakin ”koulutuksella” ja kun sarjaa jauhetaan monta viikkoa, niin sitä ei varmaan voi olla oppimatta jossain vaiheessa. 🙂 Itse en siitä erityisemmin välittänyt, mutta voisin kuvitella, että sopii vähemmän tanssineelle. Tai sellaiselle, jonka liikunnallinen lahjakkuus tulee paremmin esiin muissa lajeissa. 🙂

  1. Hahaa, hyvä toi lahjakkuus tulee esiin muissa lajeissa…kun mähän en siis ole vähän tanssinut, vaan paljon, mutta se ei näy missään 😀

   Mutta mä olen oikeastaan enemmän kiinnostunut ihan tanssitunneista, mutta ne ovat aina liian vaikeita… Ehkä sitä täytyy siirtyä kuntokeskustanssimiseen kuitenkin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *