Testissä bollywood

Bollywood-tanssi, joka siis perustuu bollywood-elokuville tyypillisiin tyyppisiin tanssinumeroihin, on ollut kokeiltavieni listalla ties kuinka kauan. Olin kiinnostunut lajista jo aiemmin, mutta viimeinen niitti oli kun näin Bollybeatin tanssijat esiintymässä Kampin keskuksessa. Rytmi oli niin vetävää, että oli vaikea seistä paikallaan, ja sanoitukset siltä osin kun niitä ymmärsin, olivat hulvattomia tyyliin I’m too sexy for you. Homma on vähän niin kuin Euroviisut ja musikaalit sekä tanssiminen samassa paketissa, ja aika harva asia kuulostaa paremmalta kuin tuo kombo. Ehkä ei mikään!

Pitkällisen jumittamisen jälkeen sain itseni Helsingin aikuisopistoon  kokeilutunnille. Tunti koostui tanssityylin mukaisista lämmittelyistä, muutamien liikkeiden opettelusta ja koreografian harjoittelusta. Bollywood-tanssissa on paljon elementtejä Intian eri tanssityyleistä, ja perinteisissä tansseissa on suuri merkitys käsien liikkeillä, ja jopa sormien asennoilla on omat viestinsä. Kuvitella saattaa  että kun tällainen koordinaatiorajoitteinen pökkelö lähtee siellä huitomaan, eivät sormet ja silmän liikkeet kerro tarinaa lootuskukkamaisen kaunottaren palavasta rakkaudesta, vaan muistuttavat pikemminkin hukkuvan elehdintää, ilmekin yhtä täynnä kauhua. Tosin Bollywoodin elokuvateollisuus tekisi senkin vakuuttavammin.

Koreografia ei ollut mitenkään mahdottoman vaikea, joskin pelkän mekaanisen toiston tasolla ja sähläten sitä tein. Liikkeetkin olivat suhteellisen helppoja, mitä nyt käsien ja jalkojen (saati niiden sormien!) yhtäaikainen liikuttaminen oli yhtä haastavaa kuin aina. Mutta musiikki – pelkkää parhautta! Bollywood-leffojen tanssinumerot ovat usein humoristisia ja riemukkaita, joten en malta odottaa, että opin koreon niin, että pääsen sitä oikeasti tulkitsemaan!

//www.youtube.com/embed/zE7Pwgl6sLA” frameborder=”0″ height=”315″ width=”560″>

Bollywoodia voi suositella kaikille, jotka tykkäävät liikunnastaan pienen hassuttelun kera. Siitä huolimatta, että hassuttelemaan joutuu suurimman osan ajasta naama tiukassa rypyssä, kun keskittyy niin kovasti. Mutta se ryppy oikeaa aina pariksi sekunniksi, kun koreossa tulee se hyvä kohta jonka muistaa (ja josta selviää). Myös motoriikkamiikat pärjäävät tunnilla, ainakaan jos eivät ota itseään hirveän vakavasti. Muihin kokeilemiini alkeistunteihin verrattuna tämä bollywood-tunti oli huomattavasti helpompi kuin esimerkiksi voguing tai charleston.

Bollywoodia pääsee testailemaan esimerkiksi Etnofitness ja Bollybeat-kouluissa sekä opistoissa. Bollywoodin maailmaan voi tutustua hakemalla tanssinumeroita Youtubesta ja tietenkin katsomalla elokuvia.

Ai se I’m too sexy for you? Tässä:

suhteet oma-elama liikunta suosittelen
Kommentit (8)
  1. Bollywood on se ainoa liikunta mikä sai minutkin innostumaan. Tosi nharmikseni paikkakunnallani ei ole mahdollista aktiivisesti harrastaa. Mutta itse kyllä oepttelen ja käyn mahdollisuuksien mukaan noilla Turku, Helsinki ja Tampere tiiviskursseilla. Olen aina tykännyt Bollywood elokuvista ja niitä itse tai kaverit tuonut intia reissuiltaan. 🙂 Suosittelen kyllä kaikille Bollywood tanssia. Jos ei omalla paikkakunnalla ole hyvä alku siihen on opetusvideo Bollywoodin perusteet ( suomenkielinen) Laji on vasta tulossa Suomeen ja varmasti laajentuu muillekin pienemmille paikkakunnille…

  2. Piia-Marika
    20.1.2014, 18:40

    voi bollywood on ihanaa! Jo pelkästään noiden vaatteiden takia sitä voisi koittaa, ja onhan noi naiset kauniita!! Oon aina tykännyt bollywood-elokuvistakin, niitä kun katsoo, on vain typerä hymy naamalla, ja alan heti hetkuttaa kotona. Ihankuin osaisin.. mutta ei sillä väliä, hetkutan silti, tytär nauraa ja koittaa perässä. 😀 aurinkoista!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *