Testissä Star Nutrition Stevia -proteiinijauhe

Olen aiemmin jättänyt maustetut proteiinijauheet kauppaan, kun en oikein innostu niissä käytettävistä makeutusaineista. Jonkin aikaa sitten pärähti markkinoille stevialla makeutettuja protskupulvereita, ja päädyin hankkimaan Star Nurtitionin Whey-80 Stevia -pussin kokeiltavaksi. Saman valmistajan perus proteiinijauhe on mielestäni paras maustamattomista (eipä sillä että se tosiaan olisi mautonta, mutta kokeilemistani vähiten pahanmakuista ), joten turvallisin mielin sijoitin 16,90 euroa kilon pussukkaan.

Otin vaniljanmakuisen, ja se on ihan kelpo kamaa. En lähtisi vetelemään sitä taskulämpimänä pelkkään veteen sekoitettuna, mutta en kyllä kiskoisi yhtään mitään vastaavilla attribuuteilla kuvailtavaa. Maitoon sotkettuna jääpalakasan kanssa jauheesta tulee vähän niin kuin pirtelöä, mitä nyt laihempaa ja oudommalla jälkimaulla. Tätä pirtelöversiota olen varioinut muun muassa pakastemarjoilla ja hedelmillä. Viskaan pulveria myös maidon, rahkan ja puolukoiden kanssa sekaisin, mihin se passaakin hyvin, kuten ihan pelkästäänkin marjojen ja veden kanssa. Suositeltavin miksaus on sekoittaa sitä (pika)kahviin ja maitoon ja viskata mukaan vielä iso kasa jäätä frappe-tyyliin. Nyt on makoisaa! (Näitä menee monta päivässä, en ole yhtään kierroksilla.)

Erittäin positiivista tässä steviajauheessa on se, että vaikka tietty sivu-/jälkimaku esiintyykin, ei sitä tarvitse vimmaisena peitellä niin kuin joidenkin maustamattomien jauheiden kanssa on tehtävä (en nyt mainitse mitään nimiä, mutta se vihreä pussi josta on ollut aiemminkin puhetta…). Mitä steviaan tulee, niin sehän on siis kasvi, eli sellainen juttu mikä kasvaa luonnossa, joten oletan että se on terveellisempi vaihtoehto kuin keinomakeutus. Toisaalta luonnossa kasvaa myös muun muassa kärpässieni, tiedä näistä sitten.

steviajauhe.jpg

Tyyliblogihenkisesti tässä näytillä myös se kynsilakka, josta kerroin. Saa tosi hyvin selvän, eikö.

Fitnesstukun sivuilla tuotteesta kirjoitetaan seuraavasti:

Whey-80 Stevia sopii sinulle, joka haluat välttää keinotekoisia ainesosia ja haluat proteiinijauheen, joka ei ole niin makea kuin keinotekoisilla makeutusaineilla maustetut.

Whey-80 Stevia sisältää heraproteiinikonsentraattia, jossa on beta-laktoglobuliinia, alfa-laktalbumiinia, glykomakropeptidejä, immunoglobuliineja, laktoferriiniä ja albumiinia. Jauhe on mikrosuodatettu, instantisoitu ja maustettu parhaan ravintosisällön, liukenevuuden ja maun aikaansaamiseksi. (Öö mitä?)

Ravintosisältö 100 grammaa kohden:  
Energiaa 392kcal,
Proteiinia 74,7g,
Hiilihydraatteja 4g,
-joista laktoosia <2,9g,
Rasvaa 8,4g.

Aminohappokoostumus per 100g jauhetta:

L-Leusiini 9g,
L-Isoleusiini 5g,
L-Valiini 5g,
L-Alaniini 4g,
L-Arginiini 1,5g,
L-Asparagiinihappo 9,3g,
L-Kysteiini 2g,
L-Glutamiinihappo 15g,
L-Glysiini 1,6g,
L-Histidiini 1,6g,
L-Lysiini 7,9g,
L-Metioniini 1,6g,
L-Fenyylalaniini 2,8g,
L-Proliini 4,9g,
L-Seriini 4,6g,
L-Treoniini 6,3g,
L-Tryptofaani 1,2g,
L-Tyrosiini 2,6g.

 

Lue myös lisää vinkkejä proteiini ja palautusjuomiin täältä.

***

I purchased Star Nutritions Whey-80 Stevia protein powder. I don’t like the idea of artificial sweeteners so this was a must try. I’m still not a big fan of these protein supplements’ taste but this one is allright. And even delicious when mixed into frappe!

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentit (10)
  1. Tilasin tuota suklaan makuisena, kommentteja oon kuullut sekä puolesta että vastaan. Toivottavasti on hyvää!

    1. En ole maistanut, joten en tiedä…toivottavasti menee alas jos ei ole jopa hyvää 🙂

      Mua on käytön aikana alkanut tökkimään tuo stevian maku enemmän, mutta ei niin paljon, että en selviäisi 😛

  2. Sama, en kerta kaikkiaan juo mitään haaleaa 😀 Juuri viikonloppuna keskusteltiin, kuinka tuhoan kaikki viinit/samppanjat/oluet kun jokaisen pitää olla jääkylmää, enkä välitä oikeasta tarjoilulämpötilasta. Ja jääkahviin olen totaalisen seonnut, Kreikassa matkoilla on tullut juotua frappea, ja viime kesänä ostin sellaisen frapetusmasiinaan kotiinkin. En ole paljon lämmintä kahvia sen jälkeen juonut, en edes talvella 😛

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *