Testissä yksi maailman siisteimmistä jutuista (eli melonta)

Vaikka testaan koko ajan kaikenlaista, ei tätä fiilistä tule kovin usein vastaan. Sitä, kun tulee kokeiltua – ja koettua – jotain todella hienoa.

Melonta on niitä asioita, joita olen kyllä halunnut testata ties miten pitkään, mutta en ole saanut aikaiseksi. Partiomestari-ohjelman kuvauksiin suuntautuneella blogimatkalla oli yhtenä rastina melonta, ja sen vaihtoehtona vesipuisto. Valitsin ensimmäisen ja mietin pitkään, että valitsinko sittenkin väärin. No en. En todellakaan!

P8020992.JPG

Oletko varma että tämä ei ole kuolemanloukku?

Aluksi olin kovin huolissani. Liittyyhän melomiseen veden päällä oleminen, ja vesi tunnetusti kauhistuttaa minua. Ehkä siinä jopa hukkuisi, jos vaikka kippautuisi kajakin alle eikä pääsisi pois? Kyselin kaikki keksimäni kauhuskenaariot läpi, ja Aavameren melontaopas Benjamin Donner torppasi jokaisen. Kajakki ei kuulemma kaatuisi, ei silloinkaan jos törmäisin sillä johonkin. Jos se kuitenkin kaatuisi, en jäisi sen alle. Mikäli en pystyisi ohjaamaan vempelettä, hakisi Benjamin minut pois. Hän oli uskomattoman rauhoittava opas, ei voi muuta sanoa!

P8020997.JPG

Bloggaajat, nuo merten kauhut. Vasemmalta oikealle Mirkahannele, Satu, Miia Turku Touringista, Katja ja Leila.

Kun minut työnnettiin vesille, olin hetken edelleen kauhuissani. Melko pian kuitenkin hoksasin, miten kajakkia ohjattiin. Helpointa oli sisäistää se, että en kippaisi veteen jos vain istuisin rennosti, yrittämättä vastustaa aaltojen aikaansaamaa keikutusta. Silloin kaatumisvaara olisi hyvin pieni. Benjamin väitti jopa, että kajakki on kaikista mahdollisista vettä kyntävistä aluksista turvallisin.

P8020999.JPG

Uskaltauduin jopa kuvaamaan ulapalla.

Toden totta, kajakki ei halunnut kaatua. Siinä oli hyvin vakaa olo myös kovemmassa aallokossa. Ja se kovempi aallokko oli itse asiassa koko homman paras osuus! Melomisen tekniikkaa sai jonkin verran hakea, mutta lopulta rytmi löytyi. Kun se löytyi, ei liike tuntunut edes rasittavalta. Jollain tavalla tuntui samalta kuin pyörällä ajaessa, ehkä juuri sen rytmisyyden takia.

P8021014.JPG

Jotkut taas uskaltautuivat dippaamaan itsensä veteen! Tässä Destination unknown -blogin Sadun eskimokäännös.

Parasta melomisessa oli se, että kajakissa oli hyvin lähellä vettä. Sitä pärskyi jaloille, ja kädet käväisivät välistä vedessä. Eteneminen oli melko helppoa ja kevyttä. Näppärällä kajakilla pääsi paikkoihin, joihin ei jaksaisi uida. Itsensä liikuttaminen veden pintaa pitkin, yhteistyössä aaltojen ja tuulen kanssa oli tuntui hienolta ja jollain tavalla alkukantaiselta: tässä sitä mennään ja hallitsen tilanteen.

P8021017.JPG

Turku vai Thaimaa?

Maisemat näki tietysti vedestä uudella tavalla, ja katselun lisäksi suurta viehätystä tilanteeseen toivat meren äänet ja liike. En olisi millään halunnut lopettaa ja rantautua, melominen oli niin ihanaa! Nyt on päästävä pian kokeilemaan tätä uudelleen Helsingissä, ja jatkossa vuokraan kajakin lomillakin aina kun siihen sattuu mahdollisuus.

P8021019.JPG

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan melomista vaikka pelkäisit vettä tai olisit huono uimari. Usko pois, se on aivan mieletöntä!

*

Turun ympäristössä pääset testaamaan lajia joko itseksesi tai porukassa tai melontaretkille Aavameri-melontayrityksen kautta. Sivuilla kerrotaan: Liikkuminen luonnossa eheyttää ja voimaannuttaa. Karussa luonnossa stressi häipyy ja mieli lepää. Kun liikkumiseen lisätään ripaus seikkailua ja vähän leikkimieltä unohdat taatusti arjen ja löydät uusia voimia., ja ollaan täysin asian ytimessä.

 

Melonta kuului Partiomestari-bloggaajamatkan ohjelmaan, enkä vastannut kustannuksista itse.

***

I tried kayaking in beautiful Ruissalo area and loved it! I mean I really, really loved it. If you want to experience this yourself, I recommend Aavameri, check out their Trip Advisor reviews, that tells something don’t you think!

suhteet oma-elama liikunta suosittelen
Kommentit (3)
  1. Kaenuulaenen
    8.8.2014, 19:01

    Melonta on hieno harrastus, etenkin retkeilyharrastus, mutta perusteista kannattaa ottaa selvää, koska melonta on väärällä asenteella harrastettuna vaarallista. Suomessa on paljon seuroja, joiden kautta voi päästä alkuun. Yksityisopettajan hommaaminenkin on vaihtoehto.

    Mainitsen myös sit-on-top-kajakit, ne sopivat mainiosti esimerkiksi koko perheen mökkikäyttöön.

    Varovasti, vettä kunnioittaen. http://www.relaa.com/forum/vesi/51925

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *