Treenimeikkien huippu: vihreä taikahuulipuna

Ollessani noin 13-vuotias sain jostain vihreän huulipunan. Huulille laitettaessa se muuttui – voi kauhistus – fuksianpunaiseksi. Edellistäkin suurempi kauhistus iski, kun tajusin, että väri ei lähenyt huulistani sitten millään. Sitkeästä jynssäyksestä huolimatta sitä oli jäljellä vielä seuraavana aamunakin!

pink lipstick.JPG

Nyt muutamaa vuotta vuosikymmentä myöhemmin, olen sitä mieltä että pinkkiä sen olla pitää! Värin lisäksi arvostan myös kestoa ja pysyvyyttä sekä niiden aikaansaamaa huolettomuutta tilanteessa kuin tilanteessa.

taikahuulipuna.JPG

Parisen vuotta sitten muistin nuoruusvuosiltani vihreän punan. Vieläkö sellaisen saisi jostain?

magic lipstick.JPG

Kyllä! Vihreästä punaiseksi (yleensä pinkinsävyisiksi) muuttuvia ”taikahuulipunia” eli pigmenttihuulipunia löytyy niin netistä kuin luontaistuotekaupoistakin. Tämän yksilön olen ostanut Helsingissä Mannerheimintiellä sijaitsevasta Luontaistuntija Plantarasta.

vihreä huulipuna.JPG

Puna on putkilossa siis vihreää, mutta myös eri värejä löytyy markkinoilta. Huulille levitettäessä se muuttuu ilmeisesti ihon pH-arvon vaikutuksesta. Ilmaantuva sävy on yksilöllinen, ja väittävät, että taikapuna osaa kehittää aina juuri kantajalleen sopivan sävyn. Suhtaudun väitteeseen hieman epäillen, siitä huolimatta, että se tuntuu pätevän kohdallani. Sitä teinivuosien ätväkkää fuksiaa ei enää ilmaannu, vaan luonnollinen, viileä pinkki. Lopullinen sävy vaihtelee hieman eri päivinä ja tuntuu riippuvan myös siitä, onko huulilla huulirasvaa vai ei.

Alla olevissa kahdessa kuvassa huulissani ei ole mitään.

no lipstick.JPG

natural lips.JPG

Seuraavissa kuvissa huulilla on taikahuulipunaa.

pink lips.JPG

Puna tuntuu huulilla hyvin huulirasvamaiselta, eikä se kuivata ollenkaan.

pigmenttihuulipuna.JPG

Pysyvyys on todella hyvä. Väriä jää aavistuksen verran esimerkiksi kahvikuppiin, mutta hyvin vähäisissä määrin. Hampaisiin puna ei tartu laisinkaan, jollei hampaissa ole jotain (kuten ruoanjämää), johon se voi tarrata. Poiskuluessaankin väri on todella tasainen, ja näyttää luonnolliselta.

pigment lipstick.JPG

Pigmenttihuulipuna kestää esimerkiksi treenatessa todella hyvin. Se pysyy paikoillaan testatusti myös kokomaratonin, eikä mitalikuvissa tarvitse pelätä, että sitä on pitkin naamaa. Väri ei nimittäin lähde liikkeelle kun sen on kerran levittänyt. Levitysvaiheessa saa tosin olla huolellinen: mikäli punaa lipsahtaa huulien ulkopuolelle, sitä on vaikea saada pois.

green lipstick.JPG

Vihreässä huulipunassani ei ollut ainesosaluetteloa, enkä tiedä täyttääkö se mitään direktiivejä. Tällaisia punia tehdään ainakin Turkissa, Tunisiassa ja Marokossa. Pigmenttipunia on kuitenkin EU-alueellakin ihan yleisesti myynnissä, joten olettaisin niiden olevan turvallisia. Mahdollisesta allergisoivuudesta en osaa sanoa muuta kuin sen, että itse kestän kosmetiikkaa huonosti ja olen äärimmäisen nirso sen suhteen, mutta tämä sopii ja toimii.

Kuulemani mukaan punainen väri tulee kirvoista, mutta en tiedä onko se totta. En tiedä myöskään, onko väriaine saatu kirvoista niitä vahingoittamatta…!

Pigmenttihuulipuna maksaa Suomesta ostettuna noin kymmenen – viisitoista euroa, mikä on kestoon nähden sopuhinta.

***

I love magic lipsticks that turn from green to pink. They stay put forever, don’t stain and don’t dry out my lips. And the color is just fabulous!

Kommentit (5)
 1. Miten olen voinut välttyä tältä? Täytyy heti kipittää johonkin alan liikkeeseen! Jos se kestää maratonin, niin ehkä se kestää mun työpäivänkin.

 2. Mulla oli joskus vihreä ja sininen huulipuna. Oli kamalaa huomata seuraavana aamuna, että kouluun pitäisi mennä ja eilisiltana vitsillä testattu huulipuna ei lähde vaikka hankaisi huulensa verille 😀 Sitten koitin olla koulussa mahdollisimman kasuaalisti, ettei kukaan kiinnittäisi huomiota mun huulipunahuuliin.

  1. Tiedän mistä puhut! Olin ihan kauhuissani sen fuksian kanssa!

   Nykyään olen vaan tyytyväinen, säästyypähän aikaa aamulla 😀

   P.S. Vähänkö oli kouluaikoina ärsyttävää, kun joka asiasta joutui ns. tilille. Miks sä tulit myöhässä? Mikset sä ollut eilen koulussa? Mitä sulla on huulissa? Miks sulla on huulipunaa? Onneksi kukaan ei enää utele tällä tavalla 😀

   1. joo! ”Miks sulla on huulipunaa? Miks sä oot laittanut huulipunaa? Mitä sulla on huulissa? Onks sulla huulipunaa?” koko pirun päivä! 😀 Sitten kun eihän siitä eilisestä punasta ollut jäljellä muuta kuin väri, niin sitten kun kaikki tuli koskettelemaan huulia, että ”Ei sulla oikeesti oo ton väriset huulet, miten sä oot saanut niistä tän väriset? Miksei näissä sit tunnu mikään huulipuna?”

    1. Joo KUIN ÄRSYTTÄVÄÄ!!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *