Vegecarbonara
Tää on kiireisten kasvisruokapäivien pelastus nimittäin valmistamiseen menee vain 20 minuuttia. Ainekset voi ostaa valmiiksi kaappiin ja valmistaa ruuan vaikka vasta kuukauden päästä, koska ne säilyvät hyvin.
Vegecarbonara
Ainekset (2 annosta)
- 300-400 g
- nauhapastaa
- 1
- sipuli
- 1 pkt
- kylmäsavu Jalotofua
- 1 rkl
- öljyä tai voita
- 1 dl
- ruokakermaa (kaura)
- 1 tl
- valkosipulijauhetta (tai 1 valkosipulinkynsi)
- 1 rkl
- yrttejä (esim. basilikaa ja persiljaa)
- suolaa
- pippuria
- Lisäksi
- parmesanjuustoa
20 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
0 min
Tee näin:
- Laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan.
- Pilko kylmäsavutofu ja sipuli. Kuivata tofu talouspaperin päällä kevyesti painellen. Voit nopeuttaa tofun kuivamista paistamalla sitä kuivalla kuumalla pannulla.
- Lisää pannulle kuivan tofun kanssa rasvaa ja pilkottu sipuli. Paista keskilämmöllä kunnes sipuli on pehmentynyt. Jos käytät tuoretta valkosipulia, lisää se myös tässä vaiheessa pannulle.
- Lisää pannulle ruokakerma ja kuumenna muutama minuutti kunnes kerma on hieman muuttanut väriä ja on sakeampaa.
- Lisää suolaa, pippuria, valkosipulijauhe ja yrtit.
- Yhdistä keitetyn ja siivilöidyn pastan kanssa kattilassa tai pannulla.
- Nauti parmesanin kanssa.