Täytetty spagettikurpitsa
Kurpitsat on syksyn satokausiruokaa. Tämä spagettikurpitsa resepti oli ehdottomasti mun syksyn lemppari, koska tämä on helppoa ja pienellä vaivalla valmistuvaa kasvisruokaa. Tätä on myös helppo muunnella oman maun mukaan vaihtamalla quorn esimerkiksi härkikseen, nyhtikseen tai linsseihin ja maustaa haluamallaan tavalla.
Täytetty spagettikurpitsa
Ainekset (2 annosta)
- 1/2
- spagettikurpitsa
- 250 g
- quorn-rouhetta (voi korvata esim. härkiksellä, nyhtiksellä tai beanitillä)
- 2 rkl
- tomaattipyreetä
- 1 tl
- valkosipulijauhetta
- 1 tl
- persiljaa
- 1 dl
- ruokakermaa (kaurakermaa, jos haluat vegaanista)
- suolaa
- pippuria
Tee näin:
1. Halkaise spagettikurpitsa. Toinen puoli säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän käärittynä mehiläisvahawrappiin tai kelmuun.
2. Lusikoi pehmeä sisus pois ja pese siemenet jos sellaisia on. Ne voi paahtaa uunissa tai pannulla ja syödä salaatin tai keiton kanssa myöhemmin.
3. Hiero vähän öljyä ja suolaa kurpitsan sisälle halutessasi. Paista kurpitsaa uunissa 225°C sisäpuoli alaspäin 15-30min niin että se on pehmeähkö. Kokeile siis kurpitsaa haarukalla, kypsennysaika riippuu paljon kurpitsan koosta.
4.Tee sillä välin täyte. Sekoita sulanut quorn kulhossa tomaattipyreen, (kaura)kerman ja mausteiden kanssa.
5. Käännä uunissa kypsynyt spagettikurpitsa ja lusikoi täyte koloon. Kypsennä uunissa vielä noin 15min, kunnes täyte on saanut väriä ja kurpitsa on helposti lusikoitavissa lautaselle.