Se parempi curry

Mä oon lapsesta asti rakastanut aasialaisia makuja yli kaiken. Opin kuitenkin vasta vuosi sitten että aasialaisten makujen esiinsaaminen vaatii muutaman tärkeän vaiheen ruuanlaitossa, joita ei läheskään kaikissa resepteissä mainita, varsinkaan niissä suomalaisissa. Tämä seikka korostuu erityisesti kasvisruuissa, koska lihan maku ei ole korvaamassa muuten mautonta ruokaa.

Tässäpä siis muutama vinkki kuvien kanssa, joilla onnistut:

1.Kuivata tofu ennen paistoa, sen voi joko valuttaa siivilässä tai painella kevyesti talouspaperiin jos et malta odottaa. Näin siitä tulee rapeampi. Koska tofu vaatii melko korkean lämpötilan, olen yleensä maustanut sen vasta paiston jälkeen ettei mausteet kärtsähdä. Yleensä käytän suolaa ja jauhettua korianteria, mut esim. kurkuma tai kumina toimivat hyvin myös. Otan aina tofun välissä pois pannulta ja lisään takaisin juuri ennen tarjoilua ettei se kerkeä lässähtää uudestaan.

2.Hyvän curryn tekee pannulla paistettu tahna. Aiemmin mun curryt oli aina vähän mauttomia kunnes kokeilin malesialaistaustaisen  tuttavan vinkistä paistaa tahnan yksinään pannulla. Tämä käy sinänsä järkeen koska niissä on lähes aina sipulia. Monissa suomalaisissa resepteissä tää vaihe on kerrottu väärin ja se on varma reitti mauttomaan ruokaan. Kun tahna on muuttanut väriä pannulla ja aromit on kohdallaan niin sen jälkeen kaikki kypsyvät ainekset kannattaa myös pyöritellä siinä muutaman minuutin ajan ennen nesteen lisäämistä. Ja sitten mitä kauemmin näitä aineksia siinä currysoossissa keittelee niin luonnollisesti sen maukkaampi ruoka.

 

3.Toinen juttu mitä suomalaisissa resepteissä ei yleensä kerrota on riisin huuhtelu ennen keittämistä. Kylmä vesi pesee pois tärkkelystä joka estää puuroutumista ja riisistä tulee ”kuulaampi”.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Matkat