Kinuskitäytteiset suklaamuffinssit

Näistä muffinsseista ei puutu mitään. Suklaisessa taikinassa on suklaamurua ja sisältä sekä päältä löytyy kinuskikuorrutus.

Kinuskitäytteiset suklaamuffinssit

Ainekset (15 annosta)

2 dl
sokeria
2
kananmunaa
100 g
suklaata (säästä puolet koristeluun)
100 g
voita
2 dl
turkkilaista jogurttia (voi korvata maidolla tai kermaviilillä)
1 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
ripaus
merisuolaa
1 rkl
pikakahvijauhetta (voi korvata myös jäähtyneellä kahvilla)
3 dl
vehnäjauhoja
Kinuskikuorrutus
1 dl
kuohukermaa
1/2 dl
valkoista sokeria
1/2 dl
fariinisokeria
2 tl
tummaa siirappia
(tuorejuustoa)
1 h 5 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

  1. Sulata voi ja 50g suklaata yhdessä joko mikrossa tai kattilassa.
  2. Vaahdota munat ja sokeri.
  3. Lisää joukkoon loput ainekset suklaata lukuunottamatta ja sekoita tasaiseksi. Mä itse yritän välttää tiskiä, minkä takia en sekoittanut kuivia aineksia erillisessä kulhossa, vaan sekoitin joukkoon ensin pienemmät määrät eli leivinjauheen, ruokasoodan, suolan, pikakahvijauheen ja kaakaojauheen. Lisäsin vasta lopuksi vehnäjauhon. Näin kaikki kuivat ainekset on varmasti sekoittuneet tasaisesti taikinaan.
  4. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Murskaa loput suklaasta (n. 50 g) morttelissa, veitsellä tai pakastepussissa ja ripottele taikinan pinnalle. Paista noin 20min uunin keskitasolla 200 asteessa.
  5. Tee sillä aikaa kinuskikuorrutus. Lisää kattilaan sokerit ja siirappi. Lämmitä kunnes sokeri on sulanut tasaisesti. Sillä aikaa levitä valmiiksi leivinpaperi kuumuutta kestävään astiaan, esim. uunipellille. Sokerin sulaminen vaatii korkean lämpötilan, joten tässä vaiheessa kannattaa olla hyvä kattila ja jos sekoittamiseen käyttää muovikapustaa, kannattaa seurata ettei se sula seokseen nimittäin kokemuksella kaikki muovikauhat eivät kestä näin korkeaa lämpötilaa. Myös kattilan heiluttaminen toimii ihan hyvin.
  6. Lisää kuohukerma ja jatka lämmitystä kunnes kinuski on tasaisen ruskeaa. Kaada kinuski leivinpaperille ja anna uunista otettujen muffinssien että kinuskin jäähtyä ainakin 20min.
  7. Jäähtyneen kinuskin voi vatkata kulhossa sellaisenaan tai jos haluaa jämäkämpää kuorrutusta niin sekaan voi laittaa noin 3 rkl maustamatonta tuorejuustoa tai ylimääräiseksi jääneen kerman. Koverra muffinsseihin pieni reikä teelusikan varrella ja pursota kuorrutusta muffinssien sisään sekä hieman myös päälle.
  8. Nauti vadelmien kanssa.
Koti Ruoka ja juoma