Olut-hunajamarinoitu punasipuli

Makua kotitekoiseen kasvis- tai beyond burgeriin saa tällä ihanalla oluessa ja valkosipulihunajassa marinoidulla sipulilla.

Valkosipulihunajaa on näkynyt myös kaupoissa, mutta suosittelen tekemään sitä itse kotona. Tarvitset vain pienen purkin, luomuhunajaa ja tuoreita valkosipulin kynsiä. Kynnet kuoritaan ja murskataan kokonaisena painamalla ne veitsen leveällä osalla leikkuulautaa vasten. Ne sekoitetaan purkissa hunajan kanssa ja purkkia säilytetään huoneenlämmössä vähintään muutama vuorokausi ennen ensimmäistä käyttöä. Ajan myötä valkosipuli fermentoituu eli hunajasta tulee kirkasta, valkosipulin kitkerä maku häviää ja yhdistyy hunajan kanssa. Tämä herkku säilyy useita kuukausia eli se on myös hyvä tapa säilöä valkosipuleja varalle kaappiin. Burgereiden lisäksi valkosipulihunajaa voi sivellä esim. pizzan reunoille tai lisätä sitä makeutta kaipaaviin pataruokiin ja kastikkeisiin. Jos googlaat fermentoidun valkosipulihunajan voit myös huomata että sillä uskotaan olevan flunssaa parantava vaikutus. Sen arvioimisen jätän kuitenkin teille lukijoille 🙂

Olut-valkosipulihunajamarinoidut sipulit

Ainekset (4 annosta)

2
punasipulia
1 rkl
öljyä tai voita
1,5 dl
olutta
2 tl
valkosipulihunajaa (voit myös pilkkoa valkosipulia)
suolaa
pippuria
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Pilko sipulit puolirenkaiksi. Jos sinulla ei ole valkosipulihunajaa valmiina kaapissa, pilko myös valkosipulia.
  2. Kuullota sipuleita pannulla rasvassa muutama minuutti.
  3. Lisää olut pannulle. Kuumenna keskilämmöllä kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt sipuleihin.
  4. Lisää hunaja ja kuumenna vielä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
  5. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo Terveys