Omenainen juureskeitto, joululaatikoiden uusi elämä

Mitä ihmettä tehdä joulusta ylijääneille joululaatikoille. Noh, minäpä keksin ainakin yhden tavan. Tee niistä juureskeittoa. Inspiraatiota tarjosi K-Supermarketin tarjouslehtinen, jossa vilahti reseptin nimi: Omenainen juureskeitto. Tästäpä päättelemään, että miksei sinne omenan sekaan voisi tyrkätä mitä vaan. Parasta ennen päivämäärät lähenivät uhkaavasti lanttu- ja perunalaatikoista, lisäksi tuorejuustoja lojui joulusta jääneenä useampaa eri sorttia. Meille siis laatikoiden tähteistä syntyi omenainen lanttu-perunasosekeitto.

img_5264.jpg

Resepti keittoon:

oliiviöljyä

1 omena

1 pieni sipuli

2 valkosipulinkynttä

pala tuoretta inkivääriä

ripaus chiliä

mustapippuria

muskottipähkinää

n. 7 desiä vettä

1 laakerinlehteä

1/2 kasvis-/kana- tai lihaliemikuutio

kuivattuja yrttejä, esim. oreganoa ja meiramia

yrttituorejuustoa 1/3 pakkausta

2/3 lanttulaatikko 400g

2/3 perunalaatikko 400g

(suolaa)

Kuullota sipuli oliivioljyssä kattilan pohjalla. Lisää valkosipuli ja inkivääri, chili ja pippuri ja kuullota vielä hetki. Lisää vesi ja loput mausteista. Lisää paloiteltu omena. Anna kiehua n. 10-15 minuuttia, kunnes omena on kypsä. Lisää lanttu- ja perunalaatikot ja sekoita. Lisää juusto ja sekoita. Hauduta hetki liedellä. Soseuta sauvasekoittimella.

Itse lisäsin vielä sitruunamehua ja yrttisuolaa soppaan sekä keiton päälle  edellisen päivän karamellisoidut lantut, joiden ohje löytyy täältä.

koti ruoka-ja-juoma