Tuning Brownie

Hui! Onpa viime postauksesta jo aikaa. Vaan on täällä aika hulinaa ollutkin. Viikonloppu meni I:n äidin syntymäpäivän brunssiherkkuja väsäillessä ja koulutehtävät ovat vieneet myös oman veronsa. 

Vaan nyt on aika taas laittaa suut makeaksi! Eräs ilta saatiin ystävät piristämään iltaamme ja päätin tehdä hätävara-brownien. Onneksi kaapista löytyy aina ainekset suklaatorttuun 😉 

Ohje on maku-lehdestä joskus bongattu ja oman suun makuiseksi muutettu. 

brownieohje.jpg

brownie2.jpg

Vaahdota munat ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.

Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe sekaan ja sekoita.

Lisää sulatettu rasva taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Halutessasi lisää rouhitut pähkinät ja suklaat taikinan joukkoon ja kaada taikina voideltuun vuokaan. 

Paista uunissa 175° noin 30 min.

brownie1.jpg

tiia.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma DIY

Minestrone Rosso

Tänään taas aamulla ikkunasta ulos katsoessa, olin entistä varmempi, että keskuuteemme on saapunut ankeuttaja. Eilen hätäilin kauppareissulla, että ehdinköhän salkkareiksi kotiin, vaikka kello ei ollut edes neljää! (Kiitos tämän kokoaikaisen pimeydenTänään radiossa sanottiin, että on tullut takasyksy? Pajut ovat nupuillaan kuin keväällä ja yöpakkasista ei ole edes tietoa. En ikinä uskonut tätä sanovani, mutta TALVI OLISITKO YSTÄVÄLLINEN JA SAAPUISIT JO! Kaipaako kukaan muu pakkasen raikastamia petivaatteita? Entä mattoja jotka saa tampata hangessa? Kävelyä vasta sataneessa lumessa, tai sitä ihanaa punaa poskilla, jonka saa pienen ulkoilun päätteeksi. No, on talvessa myös asioita, joita EN kaipaa, mutta nyt, ankeuden saartaessa meidät, ajattelen vaan aurinkoisia pakkaspäiviä, kun ulkoilun päätteeksi saa keittää kupillisen kaakaota ja katsoa Bridget Jonesia villasukat jalassa sohvan nurkassa. Onko kukaan teistä siellä ruudun toisella puolella vielä lukenut uusinta Bridgetiä? Hihityttää ajatus Bridgetistä puumana. 

Mutta itse asiaan. Minestrone. Kouluaikojen kauhu. Löllöjä spagetteja, mautonta kinkkua, harmaita herneitä. 

Kotiversio on kaukainen muisto vain kouluaikojen kauhukeitoksesta. Tuoreet raaka-aineet ja puhtaat maut. NAM. Tällä keitolla sai vähän piristystä tähän harmaan ankeaan päivään. Kun sulki silmät ja lusikoi soppaa suuhunsa, tunsi olevansa melkein Italiassa. Ainoa häiriötekijä tällä mielikuvitusmatkalla oli naapuriin nouseva kerrostalo, ja siitä aiheutuva meteli. 

 

liitutaulu.jpg

 

1.Silppua pekoni ja pilko kasvikset.

2.Ruskista pekoni kattilassa ja lisää sipuli, valkosipuli,  porkkana ja fenkoli. Freesaa hetki. 

3.Lisää tomaattimurska ja vesi ja anna kiehua alhaisella lämmöllä 45 min. Lisää vettä tarvittaessa.

4.Lisää suola ja mausteet, pasta, kesäkurpitsa, herneet ja pavut. Anna porista vielä 15 min. Lisää limen mehu. Tarkista maut. 

OBS! Jos kaipaat keittoon pientä makeutta, kuten allekirjoittanut, lisää pieni loraus siirappia, tai ripaus sokeria keittoon. Tomaatin oma maku tulee paremmin esille, eikä ole liian kitkerä. 

minestroonee.jpg

Nauti. 

 

tiia.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma DIY