Sadepäivän Chorizo

Kun ulkona taas vaihteeksi tuuli niin, että tukka lähtee ja tuli vettä, kuin erään rouvashenkilön takalistosta, keho kaipasi jotain lämmikettä. Pelkät villasukat eivät riittäneet lämmikkeeksi, joten päätin pyöräyttää tomaattisen chorizokeiton ja sen kaveriksi focacciaa. 

Kauppaan unohdettu rosmariini jäi harmittamaan, enkä voinut tyytyä tuttuun ja turvalliseen ohjeeseen, vaan piti mennä mukavuusrajojen yli ja keksiä jotain uutta. Ja kyllä kannatti! Feta ja tomaatti toimi focacciassa mainiosti. Ja vielä lopuksi, kun leivän siveli valkosipuliöljyllä, niin avot!

focacciaohje.jpg

 

Focaccia pellillinen

4 dl vettä

1 rkl kuivahiivaa

7 dl jauhoja

1,5 tl suolaa

1 tl hunajaa

1 dl oliiviöljyä

 

Päälle

Kirsikkatomaatteja

Fetajuustoa

Valkosipuliöljyä

 

Lämmitä vesi 42° ja lisää sekaan hunaja ja osa öljystä. Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin. Lisää jauhoja vähitellen veden sekaan ja vaivaa taikinaa (itse käytin yleistyökonetta ja annoin koneen vaivata taikinaa 15 minuuttia). Kun kaikki jauhot ovat lisätty, lisää loppu öljy ja vaivaa niin kauan kunnes taikina on tasaista ja öljy sekoittunut joukkoon.Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan (itse laitan lavuaariin kuumaa vettä ja astian sinne) 30 minuutiksi, jonka jälkeen taputtele taikina pellille jauhoja apuna käyttäen. Anna kohota vielä 30 min. Painele taikinaan pieniä koloja joihin upottelet kirsikkatomaatin puolikkaita ja sivele oliiviöljyllä. Murustele feta päälle. Paista 250° n. 15 min tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Murskaa oliiviöljyn sekaan valkosipulia maun mukaan ja sivele öljyllä leivän tultua uunista.

Nautitaan keiton kylkiäisenä, mutta sopii myös mainiosti punaviililasillisen kaverina!

focaccia.jpg

chorizoohje.jpg

Chorizokeitto neljälle

5dl vettä

1 lihaliemikuutio

200g chorizoa

1 sipuli

yksikynsinen valkosipuli 

1 tölkki tomaattimurskaa

2 rkl tomaattipyrettä

1 chilipalko siemenineen (jos et tykkää tulisesta ota toki siemenet pois)

5 pientä perunaa

1 tölkki kidneypapuja

1 limen mehu

mustapippuria myllystä

korianteria

 

Viipaloi chorizot, pilko sipulit ja chili. Paista chorizoja pannulla hetki ja lisää sipulit sekaan. Pannuun ei tarvitse erikseen lisätä öljyä, chorizo itsessään on jo sen verran rasvaista. Laita vesi kiehumaan ja pilko perunat. Lisää lihaliemikuutio veteen ja sekoita. Heitä perunat kattilaan ja chorizot ja sipulit sekaan. Lisää tomaattimurska- ja pyre, kidneypavut ja keittele kunnes perunat on kypsiä ja purista limemehu mukaan. Mausta mustapippurilla, silppua korianteri ja lisää keittoon. Tarkista maut ja nauti. 

 

chorizokeittovalmis.jpg

 

 

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.