Lounaseväät
Kukkakaupassa ja puutarha-alalla on tyypillistä ottaa omat eväät mukaan, sillä työtahti on usein kohtalaisen tiivis, työpaikalta ei yleensä voi poistua päivän aikana ja alan palkkaus on sellainen, että ravintolalounaisiin ei ole myöskään varaa. Nämä seikat ovat varmasti tuttuja myös muilla aloilla.
Useimmiten yritän ottaa aina kotoa ruoan mukaan, sillä en ole erityisen innostunut valmisruoista. Lounas onkin usein jotain sellaista, mitä on jäänyt kotoa päivälliseltä mutta välillä satsaan johonkin muuhunkin. Talvisin teen vähintään kerran viikossa ison annoksen keittoa, jota myös välillä pakastan annosrasioihin. Kesällä keitot jäävät vähemmälle ja satsaan useammin monipuolisiin salaatteihin.
Tällä viikolla otin evääksi jo pariin otteeseen valkosipulimarinoituja papuja ja porkkanoita, paahdettuja punajuuria ja fetaa. Huomiseen lounaaseen lisäsin myös pienen satsin couscousia. Lisää vaihtelua ja uusia hyviä ideoita olisi kyllä hauska saada. Haluaisitko antaa parhaat lounaseväsvinkkisi jakoon?