Mikä olisi täydellinen vaasi kukkakimpulle?

Tein tänään kotiin viikonloppukimpun ja pienen maljakkokriisin jälkeen päädyin kirjoittamaan tätä tekstiä. Maljakkokriisi on vähän niinkuin mekkokriisi tai kenkäkriisi – valikoimaa löytyy, mutta se valinnan vaikeus! Halusin näyttää saman kimpun hieman erilaisissa vaaseissa. Here you go!

Liian pieni vaasi saa kokonaisuuden näyttämään kummalliselta – näyttää siltä, että koko komeus kaatuu minä hetkenä hyvänsä. Villi kuosi olisi kyllä ollut ihan ok näiden kukkien kanssa.

Liian korkea vaasi – varret jäävät killumaan maljakon puoliväliin.

Hieman liian iso vaasi mittasuhteisiin nähden ja maljakon väri dominoi liikaa.

Periaatteessa ihan ok, mutta ehkä fiilis ei kohtaa – olisko maljakko kuitenkin liian massiivinen fiilikseltään kevyeen kimppuun. Lasinen maljakko sopii lähes kaikkiin kimppuihin (ainakin, jos floristi on sitonut ja siistinyt varert kauniisti ja kun kukkien sommittelija on huomioinut, että veteen ei jää lillumaan lehtiä tai muuta likaa). Lasisen vaasin ehdoton plussa on myös se, että näet jos vettä on liian vähän tai jos se on sameaa ja kaipaa vaihtamista.

Paras vaihtoehto tällä kertaa on vanha suosikki. Maljakko, jossa on riittävän suuri vesitila eli hieman pyöreä alhaalta ja yläosastaan kapeneva on oikeastaan useimpiin kimppuihin täydellinen. Tässä maljakossa varret saavat riittävästi tilaa, jolloin kimppukin avautuu kauniisti. Jos varret joutuvat ahtaasti suppuun ja puristuksiin, kimpun muodosta tulee toisenlainen kuin on alun alkaen ajateltu.

Olishan se ihanaa, jos jokaiselle kukkaselle olisi täydellinen vaasi, mutta ei se loppujen lopuksi ole niin vakavaa. Pääasia, että niitä kukkia tulee kotiin aina silloin tällöin hankittua – niistä on niin paljon iloa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *