#Kausikukka Jaloleinikki

Gardener

Kauden ekat leinikit! Ranunculus eli jaloleinikki on monen leikkokukkia rakastavan lemppari. Leinikkien paras sesonki on talvella, mutta niiden saatavuus on alkusyksystä alkukesään. Kukkia tuodaan eri maista, eri viljelijöiltä ja erilaisia lajikkeita, joten saatavuus vaihtelee suurestikkin. Luonnossa tapahtuvat muutokset vaikuttavat myös viljelyyn, joten siksi jokainen kasvukausi on erilainen ja kukkien saatavuuden voi varmistaa vain kysymällä paikallisesta kukkakaupasta.

Poikkeuksia kuitenkin näihin sesonkeihin on olemassa. Esimerkiksi tämän vuoden elokuussa, eräs kollega teki ihanan morsiuskimpun leinikeistä, mutta en uskalla arvata hintaa, sillä ajankohta ei ole silloin kovinkaan optimaalinen. "Varakukkia" joutuu ostamaan varmasti reilusti, koska kukkien käyttöprosentti ei ole hyvä, jolloin tämä nostaa tilauksen hintaa. Myöskin kukkien koko voi olla pienempi tai ne eivät avaudu kunnolla, kun sesonki ei ole parhaimmillaan. Näistä syistä kaikki liikkeet eivät tee kimppuja sesongin ulkopuolella olevista kukista.

Olen vaihtanut kukille nyt joka päivä puhtaan veden ja leikannut pienen siivun kukkien varresta, jotta kukat saavat uudet imupinnat. Lisäsin leinikkien seuraksi muutaman oksan eucalyptusta ja kyllähän tuo harmaan ja vaaleanpunaisen kombo on aina vaan erittäin toimiva. Tällaista settiä mä olen nyt ihastellut jo reilun viikon.

 

Ihania marraskuisia hygge iltoja kaikille kynttilöiden ja kukkien parissa!

 

 

Kommentit

iidis
Varpain jaloin

Talvikausi on selkeästi mun kausi leikkokukissa <3 Sekä anemone että jaloleinikki on mun suosikkeja.

pinky_and_brain (Ei varmistettu) http://pinkyandthebrainquotes.blogspot.com

Pinky: Gee, Brain. What are we going to do tonight? The Brain: The same thing we do every night, Pinky. Try to take over the world.
http://pinkyandthebrainquotes.blogspot.com
#pinky_and_brain
#quotes

Kommentoi