Kimppu kesäisiin kemuihin
Järkkäsin tässä yhtenä iltana nopeat kemut ja juhlapöydän päätyyn asetin muhkean kesäkimpun. Riittävän isoa maljakkoa ei löytynyt mutta cooleri elikkäs kylare aka syylari oli käytettävissä ja sehän on oikein sopiva pytty isolle kimpulle. Näissä juhlissa ei ollut käyttöä viinipullon jäähdyttämiseen. Kukat kimppuun olivat kaupalta saatuja pioneja ja harjaneilikoita ja ne herättivät ihastusta ruokakauppareissulla. Pionien sesonki alkaa keväällä ja päättyy juhannuksen tienoilla – toki hieman myöhemminkin pioneja saa, mutta niiden saatavuus on epävarmempaa ja niiden kanssa voi joutua varautumaan lyhyempään säilyvyyteen. Tämä satsi ei ollut ihan priimaa saapuessaan ja minä sain viedä ne kotiin.
Aikataulu oli kemujen järjestämiseen aika tiukka mutta sain puristettua koko homman aika napakasti. Usein pienessä stressissä sitä pystyy ihmeisiin lyhyessäkin ajassa. Kimpun sitomisen, kauppareissun ja tarjoilujen esillelaiton kellotin kolmeen tuntiin. Sisältäen pari siirtymistä Helsingin julkisessa liikenteessä. Tarjonta meni osittain `Siwa-synttäriteemalla´ eli valmista ja puolivalmista tuunaten ja kesän herkuilla höystäen. Tunnelma kemuissa oli kuitenkin iloinen – tärkeimmäksi asiaksi nousi ystävien tapaaminen.