Ryytimaa kuntoon

Pääsin tänään ajoissa päivällä töistä ja hyödynsin vapaan iltapäivän puutarhassa. Kun kerroin kotona, että olipas kiva iltapäivä, tyhjensin kompostin ja kitkin yrttimaan, sain vastaani vain hieman ihmetteleviä katseita. Vain toinen puutarhaihminen voi ymmärtää tämän projektin ihanuuden.

Ryytimaalla kasvaa monivuotisia yrttejä ja joka vuosi laitan sinne myös yksivuotisia mausteita ja kukkia. Vauvan vannassa on muutama mansikan taimi viime kesältä mutta useimmat kasvit eivät ole vielä nousseet.

Ensin hieman siivosin vanhoja kuihtuneita kasvustoja, tsekkasin mitä on tulossa ja kitkin rikkaruohot. Tällä kertaa lisäsin kaksi isoa viiniköynnöksestä taivuteltua jättikranssia, joihin kaavailen yksivuotisia yrttejä ja ehkä myös kukkia. Täytin kehikot kompostimullalla ja jätin vielä odottamaan parempia aikoja. Yksi viiniköynnösrenkaista on viime vuodelta ja siinä kasvaa talvivalkosipuleita.

Koska alue on sen verran iso, pari betonista tehtyä askellaattaa on paikallaan. Tein ne joitakin vuosia sitten isoille kuunliljan lehdille. Pienet ja sievät askelmat ovat olleet moneen otteeseen iloksi puutarhassa – sekä käytössä, että koristeena.

koti piha-ja-puutarha hyva-olo diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *