Arvostelu: vegaaninen kestokelmu

2C5A2254-5C28-4AF8-9391-67635163F293.jpegLähdimme aamulla ystävämme kanssa Nuuksioon vaeltamaan Korpinkierrosta. 

Edellisenä yönä J oli jälleen herännyt aamukolmelta katsomaan baseballia ja itsekin heräsin hiljaisiin mutta mahtipontisiin kannustushuutoihin viiden aikaan. Menimme takaisin nukkumaan kuuden maissa tietäen, että Dodgersit pääsivät tänä vuonna World Series -loppuotteluihin, jee! 

Heräsimme kuten arvelimmekin vähän tötterrössä, keitin meille kahvit ja valmistin eväät. Olin aika ylpeä, kun jaksoin tehdä pikahummuksen (pika=tölkkikikherneet) ja levitin leivän päälle sitä, tomaattisiivuja, parsakaalin ituja ja basilikaa. Lisäksi pari omenaa ja pekaanipähkinöitä.

A96BF382-7F5E-4DD7-BC33-BCEDE773BFB2.jpeg

Anyway, pointtina on esitellä vegaaninen vaihtoehto mehiläisvahakelmulle eli muovikelmun kestoversiolle. 

Vegaaninen kestokelmu on valmistettu puuvillakankaasta, joka on päällystetty kandelillavahalla, jojobaöljyllä ja pihkalla. Olen jo kauan halunnut hankkia kestokääreen käytettäväksi elmukelmun sijasta, mutta ensin halusin tehdä mehiläisvahakelmuja itse ja vegaaniksi siirtymisen jälkeen kyseenalaistin koko mehiläisvahan käytön periaattessa aivan turhaan kangasriepuun. Ja nyt olen viime vuoden yrittänyt etsiä vegaanista vaihtoehtoa, mutta tuloksetta. Vaikka en ole vielä täysin perehtynyt siihen, mitä ”huonoa” mehiläistarhauksessa on ja joku on joskus sanonut mehiläistuotteiden tukemisen auttavan mehiläiskantoja, en halua nyt tietämättäni tukea mitään eläinten riistoon perustuvaa liiketoimintaa, jos siihen voin helposti vaikuttaa. Hunajan vienti kennoista ja sen korvaaminen sokerilla mehiläisten ruoaksi kuulostaa mielestäni todella surulliselta. Otan kyllä asiasta selvää lähitulevaisuudessa.

Löysin kestokelmun itse asiassa Vegaaninen Helsinki Facebook-ryhmästä, kun joku postasi Ekolon myyvän niitä. Ekolo myy kestokelmuja tällä hetkellä vain tässä yhdessä värissä ja vain yhdessä koossa (S-M), mikä on harmi. Ostaisin mielelläni isompia, joille olisi enemmän käyttöä. 

C9B0F025-5CDE-45F2-9E58-0907891D963A.jpegOlen käyttänyt kelmuja nyt kuukauden ajan lähinnä vihannesjämien suojana jääkaapissa ja tänään ekaa kertaa voileivän ympärillä, joka toimi ihan loistavasti! Rowen Stillwater –verkkosivuilla näytti olevan monia eri kokoisia ja suloisen kuosisia kelmuja, joten toivon Suomeen tulevan vähän enemmän valikoimaa!

Halusin vielä ennen hankintaa vertailla vegaanisen kelmun ja mehiläisvahakelmun eroja.

 

 

                              Vegaaninen kestokelmu        Mehiläisvahakelmu

Alkuperämaa:      Wales                                    Yhdysvallat

Käyttöikä:            n. 1 vuosi molemmilla          

Pesu:                    molemmat on pestävä viileällä vedellä

Hinta:                  14,95€ (2kpl)                         7,95€ (1kpl) ja 21,95€ (3kpl)

 

Molemmat ovat siis käyttöiältään ja pesuohjeiltaan samanlaisia, hintakin erittäin lähekkäin!

4A842A61-9E7D-4E9C-BA16-8A14E32922B7.jpegKäyttö: Mehiläisvahaa neuvotaan lämmittämään käsissä, jotta vaha aktivoituu. Vegaanisessa versiossa ei lue tätä käyttöohjeissa, mutta kokeilin sitä, eikä se oikein tehnyt mitään. Olen vain taitellut kelmun kohteen ympärille ja pitänyt reunoja hetken aikaa paikallaan. Jos reunat ovat melkein liian lyhyet, ympärille voi myös laittaa kuminauhan.

Huomioita: Vegaaninen kelmu tuodaan lähempää, mutta siinä ei lue, mistä maasta vahat ovat peräisin. En siis antaisi hirveästi painoarvoa tälle tiedolle. 

Kiteytettynä: Suosittelen!

Löydät blogin myös Instagramista.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *