Kasviravintoa: kauppakassin sisältö ja inspiraatiota

kasviravintoa_ostokset.jpg

Olen utelias kaupassa muiden ihmisten ostoskorien sisällöistä ja ensimmäinen asia, mitä ulkomailla teen, on ruokakaupoissa ja toreilla vaeltaminen. Rakastan myös selailla reseptejä ja keittokirjoja. Upottaa sormeni kuivattuihin linsseihin ja sivellä nektariinin pintaa.

Tällä hetkellä minulla on uusi villitys: inspiroidun ihmisten kauppareissuista ja olen katsonut pilvin pimein YouTubesta Grocery Haul– videoita. Luovuus ruoka-aineiden suhteen iskee aina niitä katsellessa ja olen huomannut, että mitä enemmän ja useammin näitä kuvia näen – niitä ruokia minun tekee myös mieli syödä ja ostaa ruokakaupasta. Eli erittäin tehokas keino saada tottumuksiaan hienovaraisesti muutettua. Esimerkiksi Katja Kokon Instastoreissa vilahtelevat usein korianteria ja parsakaaleja sisältävät annokset ovat lisänneet huimasti yrttien kulutustani.

Kotona olemme syöneet poikkeuksetta vegaaniruokaa ja nyt olemme päässeet ihanaan tilaan, jossa makuaistimme ovat puhdistuneet rasvaisten juustojen mausta sekä öljyn rakenteesta ja yksinkertainen ruokaa kutsuu aivan palavasti luokseen. Arvostan vihanneksen omaa makua ja haluan oppia niiden erilaiset vivahteet. Ruoka on puhdasta, nautinnollista, erittäin terveellistä ihmisen keholle, eikä sen seurauksena ole kuollut eläimiä. Oikeaa sielunruokaa.

Tässä on melkein viikon ruokaostoksemme. Noin 80% ravinnostamme tulee hedelmä- ja vihannesosastolta ja muut jutut ovat kuivakaappiin sopivia papuja, linssejä ja erilaisia viljoja. Suoraan sanottuna en olisi voinut ikinä ajatella, että nauttisin näin pelkistetystä ruoasta, mutta viimeiset kaksi kuukautta olen priorisoinut aikani ihmisen terveydestä ja optimaalisesta ihmiskeholle sopivasta ravitsemuksesta lukemiseen, eikä minkään muutoksen tekeminen ole ikinä syntynyt niin luonnostaan, kuin tämän​. Minun ei ole vain tehnyt enää mieli mitään, joka haittaa vereni virtaamista ja täyttää soluni rasvalla. Mahtipontisesti ja varmuudella voin sanoa, että tästä ei ole paluuta. Haluan minimoida riskini sairastua mihinkään sydäntauteihin ja 2-tyypin diabetekseen, elää voiden hyvin.

Tällä viikolla kaikki semmoiset kuivakaapin peruselintarvikkeita ei tarvinnut hankkia, joten kauppakassista löytyi vihanneksia, hedelmiä ja kauramaitoa. Paprikaa, purjoa, parsakaalia, palsternakkaa (ostin aivan ekaa kertaa – nam!), porkkanaa, inkivääriä, maa-artisokkaa (ensimmäistä kertaa myös!), lehtikaalia, selleriä, punaisia linssejä ja mung-papuja, pomeloa, ruusukaalia ja klementiineja. Unohdin kuvata riisin ja avokadot. Nämä maksoivat n. 30€ Prismasta.

Alla kaksi nopeaa arjen illallista – parasta on se, kun aterialta jää yli ruokaa ja seuraavana päivänä voi tehdä ihan uudenlaisia komboja jääkaapissa olevista aineksista!

E63DB4A7-D799-4E41-BBCB-6173DE04E7F7.jpeg

Pannulla paistettua lehtikaalia, paprikaa, kikherneitä, chiliä ja inkivääriä

Uunissa paahdettua violettia bataattia

Basmatiriisiä

Kourallinen rucolaa

Pannulla paahdettuja herkkusieniä ja kuivattua salviaa

Tahini-vesi-sinappi-vaahterasiirappi-kastike

31E029F9-D029-4D16-A66D-0ECA0288F08E.jpeg

(Paahdettua palsternakkaa – syötiin alkupalaksi)

Lehtikaalia ja suikaloitua purjoa, punaisia linssejä –  mausteiksi jotain aasialaista, itse laitoin kaffir-lehteä, hitusen kuivattua sitruunaruohoa ja valkoviinietikkaa.

Uunissa paahdettuja ruusukaaleja balsamicon, valkosipulin ja sitruunankanssa

Basmatiriisiä

Parsakaalin ituja

Paina sydäntä tai seuraa Instagramissa ja Bloglovinissa! <3

hyvinvointi terveys mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.