Raikas mungpapukeitto (V)

gg and the moon

Ah, olen kasvamassa päivä päivältä enemmän ihmiseksi, joka tekee kerralla enemmän ruokaa ja täyttää jääkaapin 3-5 erilaisella ateriakokonaisuudella, joita voi syödä ja yhdistellä seuraavina päivinä.

Oikeasti, parasta.

En ikinä ajatellut, että minusta olisi tähän, koska harvoin suunnittelen, mitä teen esimerkiksi tulevana viikkona ruoaksi. Ensinnäkin siksi, että miten joku voi tietää, mitä ensi keskiviikkona tekee mieli ja toiseksi, koska minun ei yksinkertaisesti ole tarvinnut. Rakastan ruoanlaittoa ja teen sitä usein, mutta voin syödä myös yliopistolla ja töissä, sekä olen puolet viikosta lounasaikaan kotona, mikä helpottaa elämää valtavasti. Eikä ole lapsia, silloin saattaisin ehkä vähän miettiä elämääni paria tuntia pidemmälle. Mutta näiden syiden vuoksi en ole ikinä tähdännyt sellaiseen viikon kauppalistan tekemiseen.

Nyt kun olen marraskuusta lähtien muuttanut vienosti ruokailujeni suuntaa, olen myös oppinut uusia tapoja, löytänyt uusia kasviksia ja lempiruokia. Olen huomannut, että haluan, että jääkaapista löytyy aina jonkinlaista itsetekemää paputahnaa ja kastiketta (salaateille ja uunijuureksille) ja elämää helpottaa valtavasti, kun voi valita lounaaksi juurikin jonkin edellisten päivien pääruoista, tai kasata lautaselle erilaisia komponentteja.

Eilen tulin kotiin yliopistolta ja kasasin kymmenessä (!) minuutissa itselleni tämännäköisen lounaan. Oikeasti, voitteko uskoa?

Olin muutama päivä sitten käyttämässä ensimmäistä kertaa mungpapuja ja halusin tehdä jotain erittäin simppeliä, jossa maistaisin ja tutustuisin papuihin ilman esimerkiksi mausteista tomaattikastiketta. Löysin reseptin, joka kuulosti aivan liian helpolta ollakseen oikeasti nautinnollista, mutta koska sinä päivänä tämä oli ihan vain välipala ennen illallista, päätin kokeilla sitä. Silloin minulla ei ollut edes korianteria (onko kukaan muu huomannut erittäin minikasvuisia koriantereita kaupassa, joita en itse millään raaski ostaa..) mutta suosittelen äärimmäisen paljon sen laittamista, on nimittäin aika oleellinen maun kannalta.

Sielua ja mahalaukkua lämmittävä keitto tulee kyllä jäädäkseen sellaisille päiville, kun on jostain syystä muistanut liottaa papuja ja haluaa nopean ja virkistävän aterian.

Jämälounaallani kippasin päälle kourallisen korianteria ja tein keiton seuraksi kauraleipää hummuksella ja toisen avokadolla. Ihanaa.

Raikas mungpapukeitto

4dl liotettuja mungpapuja

4-6 siivutettua valkosipulinkynttä

kasvislientä

½ sitruunan mehu

suolaa, mustapippuria (+kurkumaa)

päälle korianteria

 

Paahda valkosipuli pannulla, lisää vettä tarpeen mukaan. Lisää mungpavut ja keitä kunnes ovat kypsiä, sekoita joukkoon mausteet ja sitruunamehu. Tarjoiluun korianteria.

Alkuperäinen resepti täältä! Minulta oli kurkuma loppu, eikä ollut chiliä ja laitoin 5 valkosipulinkynttä ohuina siivuina valkosipulitahnan sijaan.

 

Paina sydäntä tai seuraa Instagramissa ja Bloglovinissa!

Kommentoi