Kauneusbloggaajien joulukalenteri 2021: luukku 19 | anna hyvän kiertää

Olen tänäkin vuonna mukana kauneusbloggaajien joulukalenterissa ja minun luukkuni osui joulukuun 19. päivälle. Tämä on myös minun synttäriluukkuni, jonka kunniaksi Instagram-tilini puolella on kiva pieni arvonta sunnuntaina! Käy ihmeessä osallistumassa, sillä koskaan ei tiedä milloin onni on myötä.❤️  Tämän vuoden luukkuni teemana on ”anna hyvän kiertää”. Tästä postauksesta pääset lukemaan tarkemmin meidän poikkeuksellisesta joulustamme ja millä tavalla teema näkyi meillä.

Kuvan kauneusbloggaajille tehnyt taitava Hanna V. (hannamariav.vaikuttajamedia.fi)

Meidän joulumme 2021

Tämä joulu on meidän perheessämme todella erilainen kuin aiemmin. Vietämme joulun täällä kotona pääkaupunkiseudulla oman porukan kesken, eli puolisoni ja kolmen rakkaan koiramme kanssa. Emme lähteneet matkaamaan perinteisesti Lappia kohti, sillä puolisoni on 34. viikolla raskaana ja koimme tuon 750 kilometrin matkan olevan nyt liian pitkä istuttavaksi. Ikävä on kaikkia perheenjäseniä pohjoisessa, mutta pakko myöntää tällaisen kiireettömän, pyjamassa vietettävän joulun tulevan kyllä kuin tilauksesta. Pitäkää muuten sormet ja varpaat ristissä, että saamme valkean joulun pk-seudulle. En tiedä, miten suu pannaan, jos aattona sää on kuin syyspimeällä.😅🎅🏻❤️

Olen 110 % joulun lapsi ja rakastan kaikkea, mikä liittyy jouluun. Meillä on jo kuitenkin vuosia ollut sellainen olo, että varsinkin jouluaattona on vähän hässäkkää ja pompimme puolisoni kanssa paikasta toiseen. Meille on tosi tärkeää olla läheistemme kanssa pyhinä ja minun mummola Haaparannalla toimii ihanana kakkoskotina pohjoisen reissuilla. Siellä saa olla kuin omassa kodissaan. Ja mummon täyden palvelun malli on ihanaa vaihtelua arkiselle puurtamiselle kotona. 😂  Pyykinpesukin hoituu kuin itsestään ja vaatteet ilmestyvät puhtaana pinossa nenän eteen. Kaikesta tästä huolimatta joulussamme on kiireen ja härdellin tuntua ja välillä vaikuttaa siltä, että seilaamme edestakaisin muiden suunnitelmien pohjalta. Toki täysin omasta halustamme, koska haluamme nähdä kaikkia rakkaita jouluna. Mutta olisi aivan ihanaa asua lähempänä perheitämme ja nähdä heitä useammin. Ehkä silloin joulukaan ei olisi niin hektinen, jos läheisiä näkisi muinakin aikoina kuin vain pyhinä. Haaveilen sellaisesta joulusta, jonka voisimme viettää läheistemme kanssa, mutta olla kuitenkin myös kotona. Olisi myös ihana joku joulu ilmoittaa, että vietämme joulun kotona ja toivomme, että läheiset kokoontuisivat meidän luoksemme. Tällä hetkellä se ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä asumme kaukana muista, eikä myöskään nykyinen kotimme mahdollista kymmenhenkisen porukan majoittamista meille.  Tällainen ajattelu ja uusien perinteiden hakeminen korostuu nyt, kun meille on tulossa oma pienokainen ja joulun vietto ottaa uuden askeleen eteenpäin. Nähtäväksi jää, miltä tämä meille niin rakas pyhä näyttäytyy tulevaisuudessa. Olen luottavainen, että se tulee olemaan tärkeä osa vuottamme ja saamme sen jatkossakin viettää läheistemme kanssa.

Anna hyvän kiertää

Osa joululahjoista on lähetetty matkaan postitse ja toinen satsi lähtee sukulaiseni mukana kohti Lappia. Meille on tärkeää, että lapset (ja myös aikuiset 😏 ) saavat pakettinsa ajallaan ja avattavaksi jouluaattona. Sen lisäksi, että lahjoja paketoitiin omille läheisille, halusimme muistaa myös sellaisia, joille paketteja syystä tai toisesta tulee vähemmän, jos ollenkaan. Osallistuimme aiemmin Peten koiratarvikkeen ja Hopen yhteistyössä järjestämään joulupuukeräykseen ja jätimme lahjan lemmikeille, jotka asuvat vähävaraisissa perheissä. Eläimet ovat erittäin lähellä sydäntäni ja tämä olikin ensimmäinen mielessäni ollut lahjoituskohde. Lahjoitan pienen summan kuukausittain eläinten hyvinvoinnin turvaamiseksi, joka saikin minut ajattelemaan, että haluan muistaa tänä jouluna myös ihmisiä.

Olen satunnaisesti eri vuosina osallistunut joulupuukeräyksiin ja tänä vuonna halusin ehdottomasti osallistua uudelleen. Kokosimme puolisoni kanssa seitsemän ihanaa kosmetiikkalahjasettiä joulupuukeräykseen, jotka kävimme viemässä meitä lähimpänä olevaan keräyspisteeseen. Keräyspiste oli erään toimipaikan kassan vieressä ja kassahenkilö tulikin juttelemaan kanssamme, kun tepastelimme joulupuun äärelle. Hän kiitti henkilökohtaisesti lahjoituksesta ja kertoi herkistyvänsä joka kerta, kun joku tuo lahjoituksen. Hän sanoi, että jokaisella lahjoituksella on suuri merkitys jonkun lapsen/nuoren elämässä. Oli ihanaa, että hän tuli henkilökohtaisesti kiittämään osallistumisesta, vaikkakin se suurin kiitos seisoo tietenkin siinä, kun tietää että joku tarvitseva saa tänä jouluna ainakin tämän yhden paketin avatakseen.

Joulupuukeräys (https://joulupuu.org/)
Joulupuukeräys (https://joulupuu.org/)

Paketteihin kokosimme erilaisia kokonaisuuksia, kuten hiustenhoitotuotteita, erilaisia meikkejä sekä ihonhoitosettejä. Paketit kohdistimme suurimmalta osin 14-20-vuotiaille, joiden lahjoista oli tänäkin vuonna suurin pula. Koen itse olevani todella etuoikeutettu mm. siksi, että saan silloin tällöin kosmetiikkatuotteita ilmaiseksi tämän rakkaan harrastukseni puolesta. Sen lisäksi hankin kosmetiikkatuotteita paljon itsekin ja joskus käy niin, että purkkeja jää avaamattomina laatikkoon, sillä aivan kaikkea en ehdi itsekään testata. Avatut purnukat yleensä lahjoitan ystävilleni, mutta avaamattomat olen perinteisesti antanut seuraajilleni Instagramissa arvontojen muodossa. Halusin tänä jouluna laittaa hyvän kiertämään ja kokosin näistä saamistani ja ostamistani tuotteista joulupuukeräykseen lahjapussukoita apua kaipaaville nuorille.   

Joulupuukeräys (https://joulupuu.org/)

Hyvä antaa vähästään, paha ei paljostakaan

Mummollani on tapana sanoa, että hyvä antaa vähästään, paha ei paljostakaan. Tämä ajatus on useasti mielessäni, varsinkin niinä hetkinä, kun pohdin, että raskinko lahjoittaa esimerkiksi johonkin hyväntekeväisyyskeräykseen. Aion ehdottomasti ottaa tämän ajatuksen enemmän osaksi omaa tapaani toimia ja tulevaisuudessa lahjoittaa hyväntekeväisyyteen säännöllisemmin. Pienin askelin olen toteuttanut tätä jo vuosien aikana ja tänäkin vuonna lahjoittanut muutamaan eri keräykseen kuukausilahjoitusten lisäksi. Lahjoitukseni ovat olleet melko pieniä arvoltaan, mutta useista pienistä lahjoituksista kertyy jo hyvä summa ja kaikki apu on tarpeen hyväntekeväisyyskohteissa. Pääasia on aloittaa hyvän tekeminen, vaikka se olisi vain muutama euro kerrallaan.

Toivottavasti joku teistä lukijoista inspiroitui tästä teemasta ja innostuu tekemään pienen lahjoituksen tänä jouluna vähävaraisille ihmisille tai esimerkiksi eläinsuojelutahoille, jotka auttavat maamme eläimiä. Haluan omasta puolestani toivottaa teille kaikille ihanaa joulun aikaa ja rauhallista uutta vuotta! Anna sinäkin hyvän kiertää. ❤️

Huomenna luukku aukeaa ihanan kollegani Viivin kanavalla, käy lukemassa myös hänen luukkunsa sisältö! Kaikkien osallistujien luukut pääset kurkistamaan linkkilistasta.

kauneus ajattelin-tanaan tapahtumat-ja-juhlat oma-elama
Kommentit (3)
 1. Good Day!
  I propose you make a business with crypto token that runs on the Binance Smart Chain.
  There are 1,000,000 tokens in total.
  -1% daily ROI of up to 365% with reinvestment and withdrawal
  -Sustainability through transaction tax
  -Referral system and incentives for team building:
  -10% of partner’s deposit
  -5% of partner’s recompound
  -The opportunity to own the first deflationary, fully decentralised income farm.

  Please, email me at
  t.me/Drip_Leaders
  If you are interested in joining!

 2. Wow niin kauniisti kirjoitit 💜👍nyt kun tunnen sinun läheisiä ja tiedän kuinka ihania kaikki ovat ,varmasti on ihana asua heidän lähellä ja nähdä useampi. Toivon ihana joulua sinun perheelle ja läheisille ❄️❄️❄️❄️🎁🎁🎁🎁🎅🏻🎅🏻🎅🏻❣️❣️❣️❣️❣️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *