Miten meikata raskaat silmäluomet?

Raskaat silmäluomet ja niiden meikkaaminen on asia, jota moni ei ole välttämättä huomannut ajatella, mutta on ehkä turhautunut meikkaamiseen varsinkin luomivärien osalta. Luomiväri ei tunnu näkyvän luomelta ja silmät menevät enemmän väsyneen näköiseksi, vaikka meikin olisi tarkoitus piristää ilmettä. Näitä samoja asioita mietin itse muutamia vuosia sitten ja kun aloin kiinnittää huomiota enemmän meikkaustyyliini, tajusin että voin vaikuttaa tähän aika helposti! Tässä postauksessa kerron, mihin ongelmiin olen itse törmännyt, mitä olen oppinut matkan varrella ja näytän myös muutaman vanhan kuvan silmämeikistäni. Olen aiemmin kirjoittanut oppimistani asioista blogipostauksen ”Kauneusguruilta opitut meikkikikka x 5”, josta voit myös nähdä hyödyllisiä vinkkejä, miten meikkaamisesta voi tulla mielekkäämpää!

Luomet rasvoittuvat ja luomiväri kasaantuu luomille

Tähän ongelmaan on uskomattoman helppo ratkaisu! Luomivärin alle kannattaa aina laittaa luomivärinpohjustusvoide. Tämä on todella tärkeä osa silmämeikin tekemistä ja eron huomaa selvästi. Raskaat silmäluomet rasvoittuvat yleensä nopeasti ja luomiväri ei pysy kauniin näköisenä kovin montaa tuntia, vaan näkyy loppuillasta vain viivoina luomivaossa. Käytä siis aina luomivärinpohjustajaa! Omat suosikkini ovat *Smashboxin Photo Finish Eyeshadow Primer ja edullisempi vaihtoehto *Wet n Wildin Photofocus Eyeshadow Primer. Olen kirjoittanut näistä pohjustusvoiteista aiemmin blogissani ”Pihistä tai panosta” -postaussarjassa – näet jutun tästä!

Hyvät silmämeikin pohjustusvoiteet

Luomivärin sijainti luomella

Luomivärin laittaminen niin sanotusti oikeaan kohtaan luomella on toinen kikka, jota kannattaa hyödyntää, jos haluaa tuoda silmiä enemmän esille meikissä. Sen sijaan, että levittäisi luomivärin vain liikkuvalle luomelle, kannattaa keskivaalea varjostussävy (esimerkiksi aurinkopuuteri sopii tähän) nostaa reippaasti luomivaon yläpuolelle (kuva alla) ja tummentaa luomivakoa sen jälkeen. Tällä tavalla meikki näkyy myös, kun katsoo kohtisuoraan eteenpäin, eli luomiväri ei jää piiloon. Luomivärin nostaminen raskaan luomen päälle oli itselläni todellinen game changer, eikä sen jälkeen ole ollut paluuta! Tykkään tästä tyylistä enemmän omissa silmissäni. Minusta se tekee pienehköistä silmistäni hieman suuremman näköiset.

raskaiden luomien meikki
Luomivärin sijoittaminen luomelle

Alla olevasta ensimmäisestä kuvasta näkee, kuinka kivasti häivytyssävy näkyy eteenpäin katsoessa ja avartaa katsetta! Toisesta kuvasta taas näkee, miten ennen sijoitin luomivärin luomilleni ja sillä todella on aika suuri merkitys lopputuloksen kannalta. Kuvassa olevaa luomiväriähän ei siis näy ollenkaan, kun katson eteenpäin. Tähän vaikuttaa todella paljon luomivärin sijoittelu luomella sekä paksu ja tumma eyeliner, jonka olen piirtänyt kuvassa ripsirajaani. Vanhassa kuvassa on totta kai erona myös se, että kuvatessa ajatuksena ei ole ollut meikin kuvaaminen, joka vaikuttaa varmasti kasvojen asentoon. Kuitenkin kuva havainnollistaa mielestäni hyvin sitä, millainen merkitys luomivärin sijannilla on raskaiden luomien osalta.

raskaiden luomien meikki
Silmämeikki raskaille luomille
raskaat silmäluomet meikki ei näy
Miten meikkasin luomeni ennen (vuosi 2013)

Eyelinerin käyttö / silmien rajaaminen

Vanhasta kuvasta huomaakin yhden asian lisää, joka vaikuttaa siihen, kuinka raskaalta luomet näyttävät. Paksu, musta eyeliner saattaa nimittäin tehdä luomista raskaamman näköiset, jos näkyvää luomitilaa ei juurikaan ole. Mullakin on melko vähän näkyvää luomitilaa ja varsinkin toisessa silmässä liikkuvaa luomea ei paljoa näy, kun katson eteenpäin. Raskas silmäluomi tipahtaa melko lähelle ripsirajaa. Tämän vuoksi käytän itse nykyisin aika harvoin nestemäistä eyelineria ja olenkin alkanut suosimaan luomivärillä tehtävää rajausta, joka on helposti häivytettävissä utuisemmaksi ja sen saa aika ohuelti ripsirajaan, jolloin se ei vie niin paljon luomitilaa. Toki lahjakkaammat meikkaajat onnistuvat tässä myös nestemäisenkin eyelinerin kanssa, mutta näin noviisina tykkään, että se on haasteellisempi. Utuisampi/pehmeämpi rajaus on lisäksi paljon nopeampi tehdä arkisin verrattuna nestemäiseen eyelineriin. Pidän myös geelimäisistä eyelinereista sekä silmänrajauskynistä, koska niitä voi useimmiten häivyttää ja ne pysyvät luomella hyvin.

raskaat luomet meikki
Raskaiden luomien eyeliner

Yksi hyvä kikka eyelinerin kanssa raskaissa luomissa on se, että rajauksen piirtääkin vasta silmän puolivälistä ulkonurkkaan kohti (kuva alla). Näin luomitilaa jää enemmän ja silmä näyttää avarammalta. Ripsirajaan saa kuitenkin tummuutta näin ja meikistä tulee hieman näyttävämpi.

raskaat luomet meikki
Raskaiden luomien eyeliner

Nosta katsettasi luomivärin avulla

Luomivärillä voi myös ”liftata” silmiä siten, että ulkonurkassa olevan luomivärin ei anna valahtaa alaluomen/alaripsirajan alapuolelle, vaan suuntaa sen nousevasti kohti ohimoaluetta. Myös alaluomella oleva luomiväri kannattaa suunnata ohimoa kohti, jolloin silmämeikistä tulee kohotetun näköinen. Tämän postauksen kaikissa uusissa kuvissa voi huomata, että suunta silmämeikilläni on nykyisin aina viistosti ylöspäin (alla myös havainnollistava kuva) ja se osaltaan häivyttää raskasta luomea.

raskaat luomet meikki
Raskaiden luomien luomivärin suunta

Raskaat silmäluomet eivät todellakaan ole este meikkaamiselle ja itse olen sitä mieltä, että kaikilla tyyleillä voi meikata! Kuulen usein sanottavan, että raskaille luomille ei voi tehdä esimerkiksi kissarajausta; olen siitä eri mieltä, sillä mielestäni kaikki voivat tehdä kaikenlaisia meikkejä. Lopputulokset voivat näyttää erilaisilta raskailla luomilla, mutta ei kaikkien tarvitsekaan olla samanlaisia ja persoonallisuus on mielestäni ihana asia! Tässäkin postauksessa käymäni vinkit ovat sellaisia, joihin olen itse mieltynyt ja jotka ovat tehneet minulle meikkaamisesta mukavampaa. En haluaisi koskaan sanoa, että jokin meikki on tehty ”väärin”, tapoja vain on niin monenlaisia ja useimmilla kädenjälki erilainen. Mutta jos olet kokenut, että meikkaaminen turhauttaa ja sinulla on raskaat silmäluomet, kannattaa kokeilla vaihtaa esimerkiksi luomivärin tai rajauksen suhteen tekniikkaa. Tai jos suosit esimerkiksi pelkkää ripsiväriä silmämeikissä, mutta koet, että silmät näyttävät silti väsyneiltä, testaa  vaikka aurinkopuuterin tai muun keskivaalean sävyn laittamista luomivaon yläpuolelle pohjustusvoiteen kanssa. Se on super nopea tapa freesata ilmettä, eikä ajallisesti vie juurikaan mitään. Itse koen, että se piristää ilmettä ja hieman häivyttää raskaita silmäluomiani.

Toivottavasti tästä postauksesta oli sinulle hyötyä ja sait ehkä uutta inspiraatiota meikkaamiseen. Mielestäni meikkaaminen pitäisi olla miellyttävä asia, eikä pakollinen paha, josta syystä itsekin olen vuosien varrella vaihtanut tekniikkaa tietyissä asioissa. Toivon sulle iloa meikkihetkiisi!

kauneus meikki tutoriaalit
Kommentit (5)
 1. Luomet raskast
  25.2.2022, 13:24

  Olen 55v nainen ja silmäluomet alkanut roikkuu, luomivärejä en ole käyttänyt kuin joskus nuorempana kun ei ollut näitä ongelmia, silmäni on harmaa vihreät, miten saan silmien vihreyden esille ja raskaitten luomien hälvenemään.

  1. Villiorvokki
   12.10.2022, 17:28

   Liila rajauskynä ja luomiväri korostaa vihreitä silmiä kivasti. Laita luomivakoon häivyttäen ja liikkuvan luomen ulkonurkkaan tummaa mattaa liilaa ja liikkuvan luomen keskelle vaaleaa ja hohtavaa liilaa luomiväriä. Tällä konstilla saan omatkin siniharmat silmäni näyttämään sinivihreiltä!

 2. Ihastuin C.S.I Miami- sarjan vaalean tutkijan meikkiin, niin että teen vain varjostuksen luomivakoon. Liikkuvalle luomelle vaaleaa ja rajaus vain yläripsien alapuolelle. Ilman ylärajaa ripset näkyvät paremmin ja rajaus piilossa tuo ripsiin volyymin näköä. ( Tulipa outo sana…) Kokeilin pientä ( puolen ripsen mittaista) ylirajausta silmän ulkonurkkaan, pientä liftausta tuomaan. Aurinkopuuteri js poskipuna on kivoja myös luomilla!👍😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *