PIHISTÄ tai PANOSTA: huulilakat, jotka eivät kuivata

*Tuotteet saatuja pr-näytteitä, postaus sisältää mainoslinkkejä! Blogissa ollut viisiosainen Pihistä tai panosta -postaussarja on tullut päätökseen ja viimeisen jutun aiheena onkin ”Pihistä tai panosta: huulilakat”. Käytän huulilakkoja ja huulipunia päivittäin, jonka vuoksi olen oppinut erottamaan niiden laaduissa eroja. Toki jokaisella on omat mieltymyksensä ja koostumuksensa, joista tykkää, mutta on olemassa muutama yleinen ominaisuus, joita huulilakoissa arvostetaan; ohut koostumus sekä hyvä pysyvyys. Valitsin tähän postaukseen hyvän edullisen huulilakan ja hyvän kalliimman huulilakan. Molemmissa lopputulos on mattainen, mutta pehmeällä tavalla, eikä kumpikaan näytä kuivalta täysimattaiselta huulilakalta.

Pihistä huulilakassa!

On yksi huulilakka, jonka saa tietyistä kivijalkamyymälöistä erittäin edulliseen hintaan ja joka on säilynyt kärkisuosikeissani jo pitkään; nimittäin *NYX Cosmeticsin Soft Matte Lip Cream -huulilakka (tuote saatu Cocopandalta). ”Pihistä ja panosta huulilakat” -postausta suunnitellessani tiesin, että tämän tuotteen täytyy olla toinen tuotteista, koska olen itse aina tykännyt tämän koostumuksesta. Virallisesti tämä ei ole edes huulilakka, vaan huulivoide, mutta mielestäni se muistuttaa tosi paljon huulilakkaa olematta kuitenkaan yhtään kuiva. Tässä sarjassa värivalikoima on tosi kiva ja melko laaja. Koostumus on myös erilainen kuin monen edullisemman huulilakan, tämä ei nimittäin tunnu yhtään paksulta ja kuivalta, vaan enemmänkin satiiniselta. Se ei tunnu huulilla oikeastaan miltään minun mielestäni! Koostumus on ohuehkoa ja kirkkaimmissa sävyissä tuotetta saakin kerrostaa muutaman kerroksen, jotta siitä tulee kunnolla peittävä. NYX Soft matte -huulilakassa on makeahko tuoksu, jonka kyllä erottaa selvästi, mutta mielestäni se haihtuu jonkin ajan kuluttua. Ehkä hajusteherkimmille tämä ei ole paras vaihtoehto! Aplikaattori on hyvin tyypillinen nestemäisen huulipunan aplikaattori ja mielestäni se toimii tähänkin tarkoitukseen hyvin.

Pihistä tai panosta huulilakat
Nyx Soft Matte Lip Cream sävyssä Ibiza
Pihistä tai panosta huulilakat
Nyx Soft Matte Lip Cream aplikaattori

Huulilakan kestävyys ja hinta: tässä huulilakassa on tärkeää antaa sen kuivahtaa paikalleen hetken; kuivuminen nimittäin vaikuttaa suoraan sen kestävyyteen. Itse yleensä teen niin, että annan hetken kuivahtaa ja käytän huulet paperissa, jolloin ylimääräinen väri irtoaa. Olen huomannut, että sävyjen välillä on jonkin verran eroja ja minulta löytyvä kirkas sävy Ibiza on kosteamman tuntoinen huulilla kuin esimerkiksi sävy Morocco. Silti molemmat ovat tosi hyviä ja kevyen tuntoisia! Täysin transfer proof tämä huulilakka ei ole, eli tämä ei ole niin mattainen, että se ei tarttuisi hieman esimerkiksi juomalasin reunaan. Tätä voi kuitenkin huoletta lisätä huulille päivän mittaan ja se eroaakin perus mattaisesta huulilakasta juuri siten. Täysimattaista, todella kestävää huulilakkaa pystyy yleensä korjaamaan vain paikkaamalla; jos lisäät koko kerroksen, huulet näyttävät rutikuivilta ja alkavat muuttua hileiseksi. Tätä ei siis tarvitse tämän kohdalla pelätä, mutta pysyvyys ei kuitenkaan ole verrattavissa tuollaiseen mattalakkaan. Hintaa tällä huulilakalla vaihtelevasti 7,90€ – 8,90€, kuitenkin alle 10 euroa.

Panosta huulilakkaan!

”Pihistä tai panosta huulilakat” -postauksen kalliimman hintaluokan ja Suomesta saatavaksi huulilakaksi valitsin Yves Saint Laurentin  *Tatouage Couture Liquid Matte Lip Stain -huulilakan. Tämä tuntuu uskomattoman ohuelta koostumukseltaan ja huulilla niin kevyeltä, että aivan kuin niillä ei olisi huulilakkaa ollenkaan. Myös tässä sarjassa on hyvä ja laajahko sävyvalikoima! Tämä on vielä ohuempaa kuin valitsemani ”pihistä” -tuote, mutta tällä saa yllättävän peittävän lopputuloksen muutamalla kerroksella. Tuoksuakin löytyy, mutta se on tosi mieto, eikä jää ollenkaan tuoksumaan huulille nenän alle. Aplikaattori kyllä yllätti minut aivan täysin ekaa kertaa ja ajattelin, että en varmaan tulisi siitä tykkäämään. 😄 Olen kuitenkin tykästynyt siihen tosi paljon ja ymmärrän nyt sen käyttötarkoituksen! Pystyt käyttämään tuota hassun mallista aplikaattoria siten, että huulten rajaaminen itse huulilakalla on tosi helppoa (käyttämällä terävää päätä) ja muoto mukailee huulia täydellisesti. Tämän huulilakan kohdalla huomaa eron edullisempaan huulilakkaan, sillä YSL:n pakkaus itsessään jo kielii selektiivisestä kosmetiikasta ja tuote näyttääkin mielestäni arvokkaalta. Minulle sillä ei sinänsä ole mitään väliä, millaisesta tuubista huulilakkani otan, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että tämä on älyttömän kaunis ulkonäöllisestikin!

Pihistä tai panosta huulilakat
YSL Tatouage Couture Liquid Matte Lip Stain -huulilakka
Pihistä tai panosta huulilakat
YSL Tatouage Couture Liquid Matte Lip Stain -huulilakan erikoinen aplikaattori
Pihistä tai panosta huulilakat
YSL Tatouage Couture Liquid Matte Lip Stain -huulilakan erikoinen aplikaattori

Huulilakan kestävyys ja hinta:  YSL:n huulilakka pysyy aika hyvin huulilla ja siitä ei juuri irtoa esimerkiksi lasin reunaan väriä. Mutta tässäkin on sama juttu kuin NYXin huulilakassa; sen kannattaa antaa kuivaa paikalleen. Tässä en tosin käytä paperia enää poistamaan ylimääräistä sävyä, vaan se kuivaa itsestään paikalleen muutamassa minuutissa. Pysyvyys tällä tuntuu olevan pikkuisen parempi kuin ”pihistä” -tuotteella, mutta tähän voi vaikuttaa myös minulta löytyvät sävyt. Tämä Yves Saint Laurentin huulilakka nimittäin on sellainen pinkihtävä nude (sävy 07), jonka kulumista ei erota yhtä selvästi, sillä se muistuttaa paljon oman huuleni sävyä. Kuitenkin samaa tässä on se, että sitä voi huoletta lisätä toisen kerroksen paikkaamisen sijaan. Hintaa tällä Tatouage Couture Liquid Matte Lip Stain -huulilakalla on noin 24€ – 39€ riippuen sävystä ja myyntipaikasta. Tällä hetkellä vielä muutamia sävyjä on tarjouksessa Cocopandalla n. 26€ kpl. Alekoodini GINGERBISCUIT on voimassa vielä tänään 1.11. ja saat sillä 10% (lisä)alennuksen kaikista yli 55 euron ostoksistasi. Alennuskoodi käy siis myös jo alennettuihin tuotteisiin. Koodin voi käyttää kerran, eikä sitä voi yhdistää muihin koodeihin (alekoodi on voimassa 25.10. – 1.11.2019)!

Pihistä tai panosta huulilakat -tuotteiden vertailu

Kuten muissakin Pihistä tai panosta -postaussarjan tuotteissa, näiden kahden tuotteen lopputuloksessa on paljon samaa, vaikka koostumus niissä on lähtökohtaisesti erilainen. YSL:n huulilakassa on aavistuksen parempi kestävyys, mutta nämä tulevat hyvin lähelle toisiaan. Tällaisella nudesävyllä ei pääse testaamaan YSL:n ”tahraavaa/tatuoivaa” ominaisuutta, joka huulilakalla sanotaan olevan; voi olla, että esimerkiksi kirkas punainen sävy tahraisi huulet ja siten pysyisi NYXin tuotetta pidempään huulilla. Kuitenkin, jos haluat pihistää huulilakassa, niin *Soft Matte Lip Cream on loistava vaihtoehto, sillä se on miellyttävän tuntoinen huulilla. Jos haluat hieman pidempää kestävyyttä, on *Tatouage Couture -huulilakka äärettömän hyvä vaihtoehto! Yleensä pitkäkestoisimmassa huulilakoissa ei saa näin miellyttävää käyttökokemusta ja välttää täysin huulien kuivumisen.

Pihistä tai panosta huulilakat
Pihistä tai panosta: YSL sävy ”7 Nu Interdit” tai NYX sävy ”Ibiza”

NYX Cosmeticsin huulilakkoja on tullut käytettyä enemmänkin, mutta kipinä ja rakkaus näitä YSL:n huulilakkoja kohtaan kyllä syttyi aivan täysin. Tämä on ollut nyt vakkari arkinudeni ja mieli tekisi testata myös tämän tuotesarjan muita sävyjä; varsinkin punaisia! Olen sellainen Lipstick Junkie, että huulipunia kyllä kuluu, koska käytän niitä päivittäin, enkä osaa esimerkiksi töissä olla ilman ollenkaan. Oletko sinä kokeillut näistä tuotesarjoista jompaa kumpaa? 

Kommentit (2)
 1. Charming Nails
  2.11.2019, 09:05

  Harmi kun uudessa työssä ei voi olla hirmu meikattu, tai ei kehtaa. En viitsi laittaa mitään hirmu mattahuulia vaan käytän jotain nudea huulipunaa- tai kiiltoa. Mutta mattahuulten fani olen muuten ;DD sinulta olen saanut monta hyvää vinkkiä kuten Calabasas <3 eli Jeffreen punat on mun suosikkeja, paras sävy on Wifey ja Gemini. Oikeastaan Jeffreet on parhaita ja niistä olen sitten hankkinut kiinnostavat sävyt. Olen kokeillut niin montaa kuivattavaa mattapunaa että olen arka ostamaan uutta merkkiä isoa kokoa, ellei testaa ensin miniä. Kat Von D merkkinä kiinnostaa mutta sen huulilakat on tosi kuivattavia, yksi minikoko mulla on.

  Nuo NYXit on kanssa hyviä,sain kaverilta joulukalenterissa tulleita sävyjä. Käytin Soft Matte Lip Creamit aika nopsaan pois kun ne oli niin hyväntuntuisia huulilla 🙂 muuta pihistä -suosikkia mulla ei oikein ole kun en ole löytänyt hyvää halpaa huulilakkaa. Tosi monia olen kokeillut mutta yksikään ei ole oikein käyttöön jäänyt.

  1. Jeffreen huulilakat on kyllä ihan huippuja, eikä laatuun nähden kalliitakaan! Se Calabasas on ihana sävy, sopi sulleki tosi hyvin. 🙂

   Edullisia mattahuulilakkoja ei oo kovin helppo löytää! Tosi monesti tuntuvat olevan semmosia paksuja koostumukseltaan, että tuntuvat huulilla epämiellyttävältä. NYXillä on kyllä aika hyviä, muistelisin että myös se Suede -sarja oli kiva! Mutta vähän joutuu tinkimään pysyvyydessä sitten edullisempien kanssa, jos ei halua oikein kuivattavaa. :/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *