PIHISTÄ tai PANOSTA: meikkipohja

*Sisältää mainoslinkkejä, osa tuotteista saatu Cocopandalta! Hyvä meikkipohja on yksi onnistuneen meikin kulmakiviä.”Pihistä tai panosta” -postaussarjan ensimmäinen postaus käsittelee kahta eri meikinpohjustustuotetta eli primeria. Olen valinnut postaukseen kaksi hyvää meikinpohjustustuotetta, joista toinen on edullinen primer ja toinen kalliimpi vaihtoehto. Osa meistä haluaa ehdottomasti panostaa tuotteisiin rahallisesti, kun taas osa meistä mielellään etsii edullisempia vaihtoehtoja. Kokoan tähän viisiosaiseen postaussarjaan hyviä edullisia ja hyviä arvokkaampia meikkituotteita, jotka olen hintaluokaltaan valinnut Instagramissani kesällä tekemäni kyselyn perusteella. Kysyin seuraajiltani, että minkä hintaluokan tuotteet he kokevat edullisiksi ja minkä hintaluokan arvokkaammiksi. Yleisin vastaus oli, että ”pihistä” -tuotteeseen haluttiin investoida 5-20€ (mielellään alle 15€), kun taas ”panosta” -tuotteeseen 20€ ylöspäin.

pihistä tai panosta meikkipohja
Pihistä tai panosta meikkipohjassa!

Pihistä tai panosta:edullinen primer!

Halusin valita tuotteen, joka on edullisen hintainen tinkimättä kuitenkaan tuotteen laadusta ja joka vastaisi tähän postaukseen valitsemaani arvokkaampaa meikinpohjustajaa. Valitsin e.l.f. Cosmeticsin *Poreless Face -primerin (tuote saatu pr-näytteenä Cocopandalta), joka nimensä mukaan häivyttää ihohuokosia. Poreless Face -primer levittyy iholle todella hyvin ja tekee ihon pinnasta sileän tuntoisen. Primer on koostumukseltaan hieman voidemaista ja valkoisen väristä, mutta se sulautuu iholle huomaamattomaksi ja saa ihon tuntumaan pehmeältä ja jopa kosteutetulta. Meikkivoide levittyy mielestäni tämän päälle tasaisesti ja vaivattomasti.Laitan itse primerin alle ihon kuiviin kohtiin aina kosteusvoidetta ja e.l.f:in pohjustusvoide sopii hyvin myös voiteiden päälle! Tässä primerissa on vähän eukalyptusta muistuttava tuoksu, joka tulee siihen lisätystä teepuuöljystä (teepuuöljyä käytetään ihon ”ongelmakohtien” ja näppyjen hoitoon). Tuoksu ei ole mielestäni ollenkaan parfyyminen ja katoaa iholta nopeaa – itsehän hajusteherkkänä en voisi tätä muuten edes käyttää. Teepuuöljyn lisäksi meikinpohjustusvoide sisältää A- ja E-vitaaminia, jotka vahvistavat ja hoitavat ihoa.

pihistä tai panosta meikkipohja
Pihistä: e.l.f   Cosmetics – Poreless Face primer (pr-näyte Cocopandalta)

Meikin kestävyys ja tuotteen hinta: olen testannut tämän primerin kanssa useaa eri meikkivoidetta ja jokaisen kanssa primer on toiminut yhtä hyvin. Meikki pysyy hyvin paikallaan ja näyttää tasaiselta sekä raikkaalta koko päivän. En sanoisi, että tämä on täysin mattaistava meikinpohjustaja, mutta se selvästi tekee iholle ”blur” -efektin jättäen sen kuitenkin kuulaaksi, jonka vuoksi uskoisin sen sopivan myös kuivemmalle iholle kosteusvoiteen päälle. Hintaa *Cocopandan verkkokaupassa tällä meikinpohjustajalla on n. 10€ – 13€ mahdollisesta alekampajasta riippuen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä primeria, jos olet etsinyt ihohuokosia supistavaa, ihoa blurravaa ja edullista tuotetta!

Pihistä tai panosta: kalliimpi primer!

Kun haluat ehdottomasti panostaa primeriin, niin suosittelen kääntymään Smashboxin puoleen. Smahsboxin *Photo Finish Foundation Smooth & Blur -primer on kulttimaineessa oleva, lähes kaikille sopiva meikinpohjustusvoide. Tämäkin primer häivyttää ihohuokosia tehokkaasti ja jättää iholle satiinisen pinnan, johon meikki levittyy tasaisesti ja vaivatta. Koostumus meikinpohjustajassa on hieman geelimäisen tuntoinen ja itse tuote on kirkasta. Photo Finish -primer on todella riittoisaa ja minullakin tämä on ollut käytössä jo vuodenpäivät (säilyy avattuna 24kk) ja tuotetta tuntuu olevan vielä reippaasti jäljellä. Hajusteherkille Smashboxin primer on loistava, sillä se on käytännössä tuoksuton; siinä on oikeastaan vain hieman kosmetiikkamainen tuoksu.

pihistä tai panosta meikkipohja
Smashbox Photo Finish meikinpohjustusvoide

Meikin kestävyys ja tuotteen hinta: koska olen käyttänyt Smashboxin primeria jo vuosien ajan, tiedän että se toimii käytännössä minkä meikkivoiteen kanssa vain. Ainakaan ei ole vastaan tullut yhtäkään, jonka kanssa se ei toimisi! Itselläni meikki on aina pysynyt paikallaan ja iho näyttänyt raikkaalta sekä tasaiselta. Tämä on mielestäni sopivalla tavalla mattaistava meikinpohjustaja, kuten myös postauksen alussa esittelemäni edullisempi primer. En sanoisi kuitenkaan tästäkään primerista, että se on täysin mattaistava. Kosteusvoiteen kanssa käytettynä sopii myös hieman kuivemmalle iholle, vaikkakin Smashboxilla on olemassa myös kosteuttava versio. Smashboxia Suomessa myy Kicks ja normaalihinta verkkokaupassa tuotteelle on 33€ (tämä on nyt muuten *alessa -20%!!).

Vertailu

Nämä kaksi tuotetta antavat yllättävän samankaltaisen lopputuloksen, vaikka ne ovat koostumukseltaan erinäköisiä ja eri hintaluokan tuotteita. Molemmat peittävät ihohuokosia hyvin ja auttavat meikkiä kestämään ja pysymään paremmin. Olen testannut tuotteita vuorotellen, mutta myös yhtäaikaa siten, että toisella puolella kasvojani on edullisempi tuote ja toisella puolella taas hintavampi tuote – en silti ole huomannut meikin pysyvyydessä eroa näiden kahden välillä. Itse olen suuri meikinpohjustajien kannattaja, sillä huomaan konkreettisesti eron ihossani, jos en käytä pohjustajaa. Käytän kuitenkin aina iholla pohjimmaisena kosteusvoidetta, sillä edes hyvä primer ei pelasta tilannetta, jos iho kaipaa kosteutta/kuorintaa – tällöin meikki saattaa paakkuuntua kuiviin kohtiin ja näyttää epätasaiselta. Primerit kannattaa valita myös ihotyypin mukaan; itse suosin normaalille/sekaiholle sopivia tuotteita, mutta kuivalle iholle on myös sopivia, kosteuttavia vaihtoehtoja!

panosta tai pihistä meikkipohja
Toisella puolen kasvoja e.l.f. Poreless Face primer ja toisella Smashbox Photo Finish primer
pihistä tai panosta meikkipohja
Pihistä tai panosta!

Ensi viikolla ”Pihistä tai panosta” -postaussarjassa ovat vuorossa meikkivoiteet. Laita blogini seurantaan esimerkiksi bloglovinissa tai facebookissa, niin saat ilmoituksen seuraavasta postauksesta!

Kommentit (2)
  1. Charming Nails
    6.10.2019, 09:09

    Smashboxin primerit on hyviä. Mulla on rasvoittuva iho ja meikki alkaa kiiltää päivän mittaan niin tykkään käyttää hyviä meikkituotteita, silloin kun toivon meikin pysyvän pidempään. Työpäiviin ei aina jaksa ihmeitä, perustuotteet riittää 🙂 Kiva lukea näitä panosta/pihistä juttuja, meikinkiinnityssuihkeet on sellaisia joissa itse huomaan eron kalliin ja halvan välillä 🙂

    1. Smashboxin primerit on kyllä hyviä, eivätkä petä meikin keston suhteen. 🙂✌🏼

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *