Satumainen meikkihaaste Instagramissa

*Sisältää mainoslinkkejä

Osallistuin Instagramissa elokuussa alkaneeseen Satumainen meikki -haasteeseen, jossa kuuden viikon ajan viikoittain valittiin kuva satukirjasta, jota valitsija itse ja muut mukana olleet käyttivät inspiraationa meikin tekemiseen. Meikkihaasteen mulle heitti Instagramissa Meikkimaanantai-Jonna ja osallistuinkin tähän todella innoissani! Halusin koota tähän postaukseen kaikki meikkihaasteen aikana tekemäni meikit aikajärjestyksessä ja kertoa lyhyesti, että miksi mihinkin meikkiin päädyin.Instagramin puolelta löydät kaikkien osallistujien tekemät meikit hashtagin #satumainenmeikki takaa.

1. viikon meikkihaaste: Tammen Kultainen Juhlakirja – satu Laivakoira

meikkihaaste
Meikkihaasteen ensimmäinen satukuva (kuvittaja Garth Williams)

Päätin alusta asti, että lähestyn tätä haastetta mahdollisimman käytännöllisesti, sillä suoraan sanottuna en koe itseäni kovin taiteelliseksi, enkä myöskään ole hyvä piirtämään tai maalaamaan. Laivakoira-sadussa minun inspiraationa oli heti selvästi kuvan värit, joita halusin käyttää näyttävän, mutta silti käytännöllisen silmämeikin luomiseen. Alla kuva ensimmäisestä toteutuksestani!

meikkihaaste
Satumainen meikki / Laivakoira

Tässä meikissä käytin luomiväripaletteina seuraavia: *Jeffree Starin ’Blue Blood’, Morphe x James Charles ’The Artistry Palette’ ja Huda Beauty ’The New Nude’. Näistä jokainen on minulla kovassa käytössä ja tykkään kaikkien kolmen laadusta erittäin paljon! Kauniit irtoripset ovat Kissin valikoimasta paikallisesta Citymarketista, malli oli nimeltään Looks so natural Iconic.

2. viikon meikkihaaste: Topeliuksen Satuaarteet – Vattumato

Toisen viikon haastekuva: kirjailija Zacharias Topelius, kuvittaja Ulla Vaajakallio.

Toisella viikolla päästiin myös herkuttelemaan sävyillä, sillä valitussa satukuvassa oli ihania punaisia sävyjä. Ensimmäisenä kuvasta tuli mieleen tietenkin vadelma, mutta hetken kuvaa katsottuani tajusin että eniten jäin katsomaan tytön päällä ollutta pallomekkoa. Siniset pallot punaisella pohjalla saivat minut päätymään noihin kahteen sävyyn, alla kuva toisen viikon satumaisesta meikistä!

meikkihaaste
Satumainen meikki / Vattumato

Jälleen päädyin aiemmin mainitsemaani *Jeffree Starin Blue Blood -luomiväripalettiin ja punaisen sävyn nappasin Morphe x James Charles -luomiväripaletista. Yhdet lemppari irtoripsistäni sain Nelle Beautylta pr-näytteenä ja rakastuin niihin täysin. Malli on nimeltään Naughty 3D ja olin yllättynyt, kuinka hyvin näinkin näyttävä ripsi sopii minun melko pienelle silmälleni. Jouduin ripsinauhaa lyhentämään aika reippaasti, mutta ripsissä säilyi silti kaunis malli. Näitä olen käyttänyt todella paljon ja tulen käyttämään jatkossakin – aivan ihanat! Huulille valitsin Jeffree Starin nestemäisen huulilakan sävyssä Watermelon Soda. Mielestäni se taittoi kivasta rehellisen punaista silmämeikkiä hieman pinkimpään vivahteeseen!

3. viikon meikkihaaste: Mestaritontun seikkailut

meikkihaaste
Kolmannen viikon haastekuva. Kirjailija Aili Somerpalo, kuvittaja Olli Mansnerus

Tämän viikon kuvan värimaailma oli todella kaunis. Neonkeltainen tai neonvihreä, jota kuvassa näkyy, oli minulle heti selkeästi sellainen, jonka halusin myös meikissä näkyvän. Valitsin kuvasta purppuran sävyn toiseksi väriksi ja toteutin meikin pääsääntöisesti näillä. Alla kuva satumaisesta meikistä!

meikkihaaste
Satumainen meikkihaaste / Mestaritontun seikkailut

Tykkäsin näistä sävyistä todella paljon! Tämä kuva toteutettiin luomivärien osalta kokonaan Huda Beautyn paleteilla ’The New Nude’ ja ’Neon Green Obsessions’. Irtoripsinä jälleen ihanat Nelle Beautylta saadut Naughty 3D -irtoripset!

4. viikon meikkihaaste: Taikalinnun sulka (kansansatu Kaunis Vasilisa)

meikkihaaste
Neljännen viikon haastekuva, kuvittaja Ivan Bilibin

Neljännen viikon kuvassa sävymaailma oli ihanan rauhallinen ja vanhanaikainen. Tällä viikolla päätin, että haluan tehdä toiselle puolelle kasvojani käyttömeikin ja toiselle puolelle tuoda kuvasta näkyviä pääkalloja. Alla näet satumaisen meikkini neljännelle viikolle!

Satumainen meikkihaaste / Kaunis Vasilisa

En ole koskaan tehnyt kasvomaalauksia tai meikannut kasvojani miksikään hahmoksi, jonka vuoksi päätin nyt sitä kokeilla. Se osoittautui aivan hauskaksi tehdä ja toi mielestäni sadun henkeä tähän lookkiin. Luomiväripaletteina käytin pr-näytteenä saamaan Physicians Formulan Tropical Days -palettia ja jälleen Morphe x James Charles -palettia. Isossa roolissa pääkallomeikin puolelle oli myös KKW Contour Sticksit, joiden avulla hahmottelin mallia kasvoille. Irtoripsinä käytin aiemmin Zina.fi:ltä pr-näytteenä saamiani upeita Clarita -irtoripsiä.

5. viikon meikkihaaste: Iltasatuja Kapinallisille Tytöille, Lella Lombardi

Viidennen viikon haastekuva. Kirjoittanut Elena Favilli ja Francesca Cavalo. Kuvittanut Sarah Mazetti.

Tämän viikon haastekuva oli tosi graafinen ja kiinnitin eniten huomiota eri muotoihin, joita kuvasta löytyy. Myös kuvan perusvärit pomppaavat esille ja loppujen lopuksi myös minunkin meikissäni, alta näet meikkikuvan!

meikkihaaste
Satumainen meikkihaaste / Lella Lombardi

Halusin säilyttää tämän meikin ns. käyttömeikkinä, joten toin kuvan muodot pisamina kasvoilleni. Tein kuviot muottien avulla, sillä kuten aiemmin mainitsin, en ole kovin hyvä piirtämään tai muutenkaan taiteilemaan. Olisin saanut kulumaan varmaan kokonaisen vuorokauden näihin kuvioihin vapaalla kädellä! Luomiväripaleteiksi päätyivät jälleen kerran Jeffree Cosmeticsin *’Blue Blood’ ja Morphe x James Charles ’The Artistry’. Irtoripsinä käytin Zina.fi:n Clarita -irtoripsiä! Huulipunaksi valitsin Jeffree Starin ihanan punaisen *’Redrum’ -huulilakan, jonka päälle laitoin metallinhohtoista huulilakkaa Kylie Cosmeticsilta nimeltään ’Naughty is the New Nice’.

6. viikon meikkihaaste: Lumikuningatar

meikkihaaste
Kuudennen viikon haastekuva. Rudolf Koivun Satuja ja Tarinoita, kuvittaja Rudolf Koivu, Lumikuningatar -sadun kirjoittaja H.C. Andersen

Viimeinen satumeikkihaasteen kuva oli värimaailmaltaan suosikkini.Edellisen viikon pisamista innostuneena halusin tehdä edelleen käyttömeikin, mutta tuoda satumaisuuden kuitenkin mukaan toisella tavalla. Satukuvan pakkasyön tähtitaivas puhutteli minua todella paljon ja siksi otin sen osaksi meikkiä – satumaisen meikin näet alta!

Satumainen meikkihaaste / Lumikuningatar

Tämän lookin silmämeikkiin käytin myös Huda Beautyn ’The New Nude’ ja ’Neon Green Obsession’ -luomiväripaletteja. Poskipäille tekemäni pakkasyön taivaan puolestaan tein ’Blue Blood’, ’Morphe x James Charles’ ja ’The New Nude’ -paleteilla. Hohtoa lisäsin Anastasia Beverly Hillsin Aurora Glow Kit -korostuspaletista ja glitterit ovat Glitternistin Fiji XL -glitterit. Huuliin käytin Jeffree Starin *Doll Parts -huulilakkaa ja päälle laitoin vielä metallista hohtoa tuomaan ColourPopin Jelly Much -luomiväriä sävyssä Wavelength. Irtoripsinä jälleen ihanat Naughty 3D -ripset Nelle Beautylta.

Tässä olivat kokonaisuudessaan minun meikkihaastekuvat! Tässä oli ihan todella mukavaa olla mukana ja haasteesta sai paljon uutta inspiraatiota ja jopa rikottua hieman rajoja. Instagram-seuraajieni suosikkimeikeiksi näistä valikoituivat haasteviikko nro 3 ja 6. Mikä on sinun suosikki?

Kommentit (4)
 1. Charming Nails
  17.9.2019, 06:33

  Tätä haastetta oli kiva seurata ja nähdä jokaisen oma näkemys! Mun suosikki sun meikeistä oli Lella Lombardi, mutta Mestaritonttu oli ihana myös, meikki jota voisi soveltaa arkeen. Kaikki oli kyllä upeita ja vaikea valita ihan parasta koska jokaisessa oli jotain hienoa <3

  1. Voi kiitos ❤️ Tässä oli kyllä kiva olla mukana ja nähdä, kuinka eri tavalla inspiroiduimme samoista satukuvista! Lella oli myös minun toinen suosikki ja olisi kiva toteuttaa tuo meikki uudelleen. 😊

 2. Ansku-Glitteri addikti
  16.9.2019, 21:33

  Nää oli kaikki ihan hurjan upeita! En kyllä pysty valitsemaan suosikkia 😀
  Mutta tällaisia haasteita saisi kyllä olla enemmän. Näitä oli tosi kiva seurata ja nähdä miten jokaisen oma kädenjälki näkyy lopputuloksessa vaikka inspiraatiokuva on sama

  http://www.glitteriaddikti.fi

  1. Kiitos paljon ❤️ Varmaan seuraavaa haastetta tulee taas syksylle, osallistu sieki sitte messiin! 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *