Silmämeikkisiveltimet aloittelijalle!

Saan usein Instagram-tililläni kysymyksiä hyvistä meikkisiveltimistä; millaiset kannattaa hankkia ja kuinka paljon ne maksavat? Meikkisiveltimillä on oikeasti todella suuri vaikutus meikin lopputulokseen, mutta se ei automaattisesti tarkoita sitä, että niistä tarvitsisi maksaa omaisuutta. Ajattelin tehdä kaksi erillistä postausta siveltimistä (kasvo- ja silmämeikkisiveltimet) ja tämä ensimmäinen käsittelee silmämeikkisiveltimiä aloittelijalle. Kokoan tähän postaukseen sivellintyyppejä ja -vaihtoehtoja, jotka olen itse todennut hyviksi ja tarpeellisiksi perus arkimeikin tekemiseen. Näillä hoituu myös näyttävämmän silmämeikin tekeminen aivan yhtä hyvin!

Itse olen uusinut meikkisiveltimeni viimeisen kolmen vuoden aikana – sitä ennen käytin milloin mitäkin sivellintä sattui löytymään meikkipussukan pohjalta. Suurin osa näistä oli tullut eri luomiväripalettien mukana ja ne olivat siis sellaisia pieniä vaahtomuovipäisiä aplikaattoreita. Kaikki varmasti tietävät, mitä tarkoitan. 😄 Innostuin meikkaamisesta oikeastaan samoihin aikoihin kolmisen vuotta sitten ja aloin enemmän kiinnittää huomiota meikkivälineisiin ja -tuotteisiin. Olen meikannut kouluiästä asti, mutta olen oikeastaan vain meikannut kiinnittämättä hirveästi huomiota siihen, että mitä teen ja millä teen. Kun innostuin meikkaamisesta tosissani, ensimmäisten hankintojen joukossa olivat uudet silmämeikkisiveltimet. Tämän jälkeen myös nämä vanhat luomivärini toimivat paljon paremmin ja meikkaamisesta tuli hetkessä mukavampaa – kaikki näytti lisäksi paremmalta! En todellakaan aloittanut kalliista merkkisiveltimistä (näitä minulla ei juuri ole vieläkään), vaan yritin etsiä hyviä tuotemerkkejä, joilta löytyisi kohtuuhintaiset silmämeikkisiveltimet aloittelijoille.

silmämeikkisiveltimet aloittelijalle
Silmämeikkisiveltimet

Mielestäni yksi ehkä jopa tärkein silmämeikkisivellin, joka aloittelijan kannattaa hankkia, on häivytyssivellin. Häivytyssiveltimellä saat luomiväristä blendatun näköisen ja tarkkoja rajoja luomiväreihin ei jää kovin helposti. Itse käytän häivytyssiveltimiä päivittäin ja useassa eri koossa. Tutoriaaleistani näet, että aloitan lähes aina häivytyssävyllä silmämeikin teon ja käytän siihen nimenomaan häivytyssivellintä. Häivytyssiveltimellä voit laittaa luomivärin myös koko luomelle, vaikka mielestäni se on ehdottomasti parhaimmillaan, kun viet sävyä luomivakoon ja sen yläpuolelle. Yhdellä isohkolla häivytyssiveltimellä pärjää aloittelija hyvin, mutta toisesta pienemmästä ei ole ollenkaan haittaa, sillä sitä voi käyttää esimerkiksi toiseen sävyyn, jonka haluat levittää pienemmälle alueelle. Alla vaihtoehtoja erilaisista häivytyssiveltimistä!

Hyvät häivytyssiveltimet:

silmämeikkisiveltimet aloittelijalle

Toinen mielestäni tarpeellinen sivellin aloittelijalle on pienikokoisempi sivellin, jolla voit tummentaa luomesi ulkonurkkaa ja käyttää sitä myös alaluomen luomivärin laittamiseen. Se periaatteessa onnistuu tuollaisella aiemmin mainitulla häivytyssiveltimelläkin tarvittaessa, mutta pienikokoisempi sivellin on siihen ehdottomasti näppärämpi – itse onnistun sohimaan silmiäni aika hyvin, jos yritän laittaa alaluomelle luomiväriä isommalla siveltimellä. Alla vaihtoehtoja hyvistä pienistä sekä keskikokoisista siveltimistä!

Hyvät pieni-/keskikokoiset silmämeikkisiveltimet:

silmämeikkisiveltimet aloittelijalle
Essencen meikkisiveltimet

Kolmas sivellintyyppi, jota lämpimästi suosittelen, on sivellin jolla saat tehty luomivärillä ikään kuin rajauksen silmiisi; esimerkiksi kynäsivellin tai litteän mallinen sivellin. Tämä on oikeasti todella näppärä meikkikikka, jos rajausten teko ei ole sinun juttusi tai se tuntuu liian aikaa vievältä. Kirjoitin tästä jo aiemmin postaukseeni, jossa kerroin kauneusguruilta oppimistani meikkikikoista (näet jutun tästä)! Ei ole juuri helpompaa ja nopeampaa tapaa tuoda silmämeikkiisi sitä pehmeää ja utuista tummuutta. Näitä siveltimiä voi toki käyttää mihin tahansa muuhunkin meikkaamiseen ja usein itsekin käyn myös alaripsirajaa läpi tällaisella siveltimellä.

Hyvät silmämeikkisiveltimet ripsirajan tummentamiseen:

silmämeikkisiveltimet

Kolmella erilaisella siveltimellä aloittelija pääsee jo todella pitkälle silmien meikkaamisessa ja myös sellainen, joka yleensä meikkaa vain kevyesti arkena. Oma puolisoni suosii juuri näitä muutamaa sivellintä, kun hän aamuisin tekee kevyen silmämeikin ennen töihin lähtöä ja joukossa olikin monta hänen suosikkiaan. Itsekin käytän suurimmaksi osaksi arkisin muutamia siveltimiä, mutta tykkään myös kokeilla erilaisia siveltimiä eri tarkoituksiin ja siksi vaihtelen niitä satunnaisesti. Mutta kuten olette saattaneet videotutoriaaleistani Instassa huomata, käännyn usein Morphe x Jaclyn Hillin sivellinsetin pariin ja uskoisin pärjääväni käytännössä pelkästään tuolla setillä! Setti on kertaostoksena arvokkaampi (45€), mutta toisaalta siinä tulee tosi monta todella hyvää sivellintä mukana – kertaakaan ei ole harmittanut tämän setin hankkiminen.

Kannattaa muistaa, että myös sormia voi hyödyntää (puhtaita, vastapestyjä!) silmämeikin tekemisessä ja itsekin suurimmaksi osaksi  laitan hohtavat sävyt luomelle sormella. Meikkisiveltimiä voi myös käyttää juuri siihen tarkoitukseen kuin sinusta itsestäsi tuntuu, eikä sillä ole väliä, että mihin se on alunperin tarkoitettu. Jos mietit, että pitäisikö kaikkia siveltimiä kuitenkin olla enemmän, jotta sävyjä voisi vaihtaa, niin siveltimen voi myös meikkaamisen välissä puhdistaa vaikkapa paperiin tai siveltimille tarkoitettuun sivellinputsariin. On myös tärkeää muistaa saippuapestä siveltimet välillä, jotta niistä poistuu turhat bakteerit ja myös niiden käytettävyys parantuu, kun ne ovat puhtaita!

Kiitos, kun luit postaukseni – toivottavasti tästä oli sinulle hyötyä. 💕 Voit seurata blogiani esimerkiksi bloglovinissa tai facebookissa, niin saat ilmoituksen seuraavasta postauksestani.

Kommentit (2)
  1. Charming Nails
    30.3.2020, 12:27

    Itse tykkään Real Techniquesin siveltimistä, löytyy myös nuo Morphen häivytyssiveltimet 🙂 Luxieta haluaisin kokeilla. MACin siveltimet on kanssa hyviä, mulla on niitä vanhempia versioita 🙂

    1. Luxieta pitäis minunkin testailla enemmän! Mulla on heiltä yks setti, jossa on enimmäkseen kasvomeikkiin soveltuvia siveltimiä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *