Tummat silmänaluset piiloon

Tummien silmänalusten peittäminen on osa jokapäiväistä meikkirutiiniani. Tykkään neutraloida silmänalusihoni, sillä mielestäni näytän väsyneeltä silloin, kun sinisyys/tummuus näkyy silmänalusiholta enemmän. Jos esimerkiksi peitevoide ei riitä taittamaan silmänalusihosi sinisyyttä pois, kannattaa kokeilla neutralisoijaa/peiteainetta, joka on punasävyinen, useimmiten oranssihtava. Tämäntyyppinen peiteaine kulkee usein myös nimellä colour corrector! Tässä postauksessa näytän teille muutaman helpon stepin tummien silmänalusten peittämiseen.

Tummien silmänalusten peittäminen

1. Silmänympärysihon kosteuttaminen

Olen pohjameikkiä tehdessäni levittänyt silmänympärysalueelle siihen sopivan kosteusvoiteen tuomaan kosteutta ja tasoittamaan kuivuudesta johtuvia juovia. Mielestäni meikki näyttää silmänalusiholla kauniimmalta, kun kosteutan ihon meikin alle sopivalla voiteella.

tummien silmänalusten peittäminen
Lähtötilanne

2. Väriä korjaava peiteaine eli neutralisoija

Lisään neutraloivaa peiteainetta niille ihoalueille, joissa mulla on sinisyyttä. Työstän neutralisoijan iholle painellen sitä kevyesti sormella ilman vetäviä liikkeitä. Olen huomannut tämän toimivan parhaiten tämän tuotteen kanssa, sillä peiteaine tuntuu muuten liikkuvan liikaa paikaltaan ja sinertävyys tulee herkemmin esille. Tämän voi tehdä myös siveltimellä tai meikkisienellä oman maun mukaan.

Käytän itse luonnonkosmetiikkabrändin, Bohon, oranssia peitevoidetta neutraloimaan sinisyyttä.

tummien silmänalusten peittäminen
Väriä korjaava peitevoide

3. Peitevoide

Neutralisoijan jälkeen laitan silmänalusiholle peitevoidetta tuomaan valoa ja peittämään oranssin värin. Käytän peitevoidetta tosi vähän ja ohuelti, mutta sen verran, että se peittää oranssihtavan neutralisoijan, joka on tummempi kuin oman ihoni sävy. Kun peitevoidetta käyttää ohuesti, se ei keräänny niin helposti ihon juonteisiin. Liika peitevoide saattaa myös tehdä silmänalusihosta kuivan näköisen.

Tässä käytän Maybellinen Anti-Age Eraser -peitevoidetta, jota yleensä saa ostettua isoista marketeista.

tummien silmänalusten peittäminen
Peitevoidetta ohuelti silmänalusiholle

4. Viimeistely

Käyn silmänalusihon kevyesti läpi puuterilla peitevoiteen jälkeen. Tämä viimeinen steppi auttaa peiteainetta pysymään iholla paikallaan ja raikkaan näköisenä. Irtopuuterin kanssa kannattaa olla kuitenkin maltillinen, sillä sitä ei tarvitse, eikä kannata laittaa paljoa. Liian paksu puuterikerros silmänalusiholla saattaa tehdä ihon kuivan näköiseksi ja korostaa juonteita. Less is more 🙂

Käytän usein Laura Mercierin tai Korento Cosmeticsin värittömiä irtopuutereita silmänalusiholla. Molemmat ovat hyviä ja riittoisia!

tummien silmänalusten peittäminen
Puuterilla kiinnittäminen

Ohuilla kerroksilla sinisyyttä saa jo hyvin taitettua pois ja mielestäni ilme raikastuu kivasti! Eli kannattaa kokeilla neutraloivaa peiteainetta, jos koet tummien silmänalusten häiritsevän sinua. Tiedän, että monella silmänaluset peittyvät jo pelkästään tavallisella peitevoiteella tai vaihtoehtoisesti meikkivoiteella, mikä on tosi hieno juttu. Itse kuitenkin koen tarvitsevani värinkorjausta kyseiselle ihoalueelle, vaikka silmänaluseni eivät supertummat olekaan.

Onko sulla jotain suosikkikomboa, jota käytät tummien silmänalusten peittämiseen?

tummien silmänalusten peittäminen
Lopputulos
tummien silmänalusten peittäminen
Lähtötilanne vs lopputulos

kauneus tutoriaalit meikki suosittelen
Kommentit (2)
  1. Kauneusbloggaajien joulukalenteri 2020: luukku 19 | Meikkivinkki silmänympärysiholle! – Gingerbiscuit | Lily
    19.12.2020, 06:00

    […] kirjoittanut aiemmin blogipostauksen tummien silmänalusten peittämisestä, jossa näytän vaihe vaiheelta, miten itse meikkaan […]

  2. Benefitin Boi-ing Brightening Consealer’ iä sävyssä NO.2 sisänurkkaan sinisyyttä peittämään. Päälle sisänurkkaan nenänvarteen kaksi pistettä Shiseidon Sheer Eye Zone Corrector sävyssä 102 (tosi vaalea), ulkonurkkaan pisteet Diorin Forever Skin Correct sävyssä 1N. Ensin taputtelen sävyn korjaajan häivytyssiveltimen tapaisella peiteainesiveltimellä. Sitten teen pisteet peittareilla ja alan taputella ensin vaaleaa sisänurkasta ulospäin ja sitten tummempaa ulkonurkasta sisään päin. Paras työväline on poskipunasivellin, joka tulee rasiassa. Tarpeeksi pöyheä, litteä ja leveä. Kikka on tuo taputtelu, oon huomannu miten parempi tulos tulee tapiuttelemalla, kuin sivelemällä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *