Ladataan...
Glittering Koh Tao

เกาะเต่า, Koh Tao, Turtle Island eli Kilpikonnasaari, on pieni noin 1500. asukkaan saari Thaimaan Siaminlahdella. Kolmen menneen viikon aikana olen jo ehtinyt jonkin verran tutustua Taon aurinkoisiin hiekkarantoihin, vihreisiin metsiin, välkehtivään mereen ja ystävällisiin ihmisiin.

Saarella vallitsee päivisin aika rauhallinen tunnelma, ja täällä elämä on rentoa. Iltaisin löytää silti aina halutessaan paikan, jossa bailata. Taolle matkustetaan enimmäkseen sukelluksen takia, ja paikka sopii kohteena enemmän reppureissaajille kuin luksuslomailijoille. Kukaan ei silti voisi sanoa, ettei Koh Tao olisi paratiisisaari!

Koska saari on pieni, ja melkein kaikki turismi pyörii sukelluksen ja muiden vesiaktiviteettien ympärillä, suurin osa päivän puuhailusta tapahtuu rannoilla. Sukellus- ja snorklausretkeläiset nousevat aapupäivisin yritysten veneisiin, ja palaavat myöhemmin hymyissä suin. Pienemmät "taxi boatit" kuljettavat pariskuntia hiljaisemmille pikkurannoille, lautat tuovat lisää seikkailijoita saarelle, ja hiekalla pötköttävät rusketuksen perässä olevat auringon ottajat.

 

 

Mae Haadin satamasta lähtiessä joutuu heti kävelemään ylämäkeen. Koh Taon tiet ovat paria pääkatua lukuunottamatta kapeita, ja mäkisiä. Niillä ajellaan lähes poikkeuksetta skoottereilla, tai avolava-maastureilla. Liikennesäännöt ovat täällä melko erilaiset kuin Suomessa, niitä ei oikeastaan ole (tai ainakaan noudateta) :D. Täällä on myös vasemmanpuoleinen liikenne, mistä mä en ensin tiennyt! Katukuva on täällä paikoitellen aika rähjäinen, mutta symppis. Paikalliset tykkäävät myös rakentaa uutta, varsinkin nyt kun saarelle on alkanut löytää yhä enemmän matkailijoita. Silti pitäisi panostaa ihan yhtä paljon vanhan olemassaolevan korjaamiseen ja kunnossapitoon, niin saataisiin saari sen ansaitsemaan kuntoon!

 

 

Kaduilla kävellessä ei voi olla huomaamatta saaren sukellus-teemaa. Suuri osa sataman liikkestä on sukellusyritysten toimipisteitä, tai sitten sukellustavaraa myyviä kauppoja. Katujen varsilta löytyy myös paljon erilaisia majoituspaikkoja, ravintoloita ja kauppoja. Saat helposti itsellesi hieronnan, lauttalipun, tatuoinnin, välipalahedelmiä tai grillatun kanavartaan. Ja kaikki mukavan ystävällisiltä ihmisiltä! Tähän asti on ollut ihanaa kierrellä eri paikoissa, ja kokeilla kaikkia uusia ruokia. Myös pieniin kulttuurieroihin on opeteltu, mutta niistä voisin tehdä kokonaan oman kirjoituksen. 

Nyt alkaa sunnuntai-illan vietto, ennen huomista työpäivää. Netflix ja Pringlesit esiin, ei täällä ihan kaikki oo erilaista :D!

Aliisa ♡

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Glittering Koh Tao

"Mitä sä oikeen teet siellä?"

Ennen tänne lähtöä, ja vielä täällä ollessani ovat monet tutut kyselleet tätä. Kun kerroin tekeväni harjoittelun sukellusyrityksessä, monet ajattelivat heti että lähden ohjastamaan kymmeniä turisteja suunnilleen Mariaanien haudan kaltaisiin paikkoihin. Se ei kuitenkaan valitettavasti (?) ole hommaani täällä.

Mun harjoittelun aiheena on siis "Asiakaspalvelu matkailualan yrityksessä". Jos mulle pitäisi keksiä tänne titteli, olisi se varmaankin toimistoavustaja. Täällä on kuitenkin super-paljon erilaista tehtävää ja onneksi pääsen auttelemaan ihan kaikkia niin ei aika käy pitkäksi. 

Yleensä päivä toimistolla alkaa aamukahvilla. Sitten ruvetaan tarkastamaan päivän varauksia. Kuka on tulossa, mitä kursseja asiakkaat ovat tekemässä, minne sukellus-saiteille ollaan menossa, keitä ohjaajia on töissä ym... Tämä kaikki info löytyy isolta kalenteri-taululta shopin seinältä. Kalenteriin on monella viha-rakkaussuhde :D Kaikki tarvittava löytyy siitä, jos se on ajan tasalla eikä missään vaiheessa ole tullut väärinkäsityksiä.

 

 

Mun tehtäviin kuuluu esimerkiksi pitää paikat siistinä ja auttaa asiakkaiden palvelemisessa, varusteiden huollossa sekä vähän some-jutuissa. Hoitelen asioita eli käyn kaupoilla ja yhteistyö-yrityksissä. Oikeastaan olen apuna kaikille ketkä vaan jonkun asian uskaltavat mulle luottaa! :D

Tänään kävin hakemassa shopille lisää tavaraa myyntiin, ja kirjoittelin uudet tekstit mainostaululle. Suunniteltiin myös mahdollisesti ensiviikolla tehtävää Instagram Take Overia, jossa mä siis saisin harjoittelijan näkökulmasta postailla KTD:n Insta Storyja viikon ajan.

 

Työpäivinä ehtii myös käydä uimassa jos mieli tekee! Sukelluksille mulla on myös lupa lähteä, seuraava fun dive onkin jo varattu torstaiksi :)

Ekat kaksi viikkoa on menneet kyllä vauhdilla. Ei ihme, kun täällä on ihanat työkamut ja -maisemat! Vaikka alkaa olemaan jo ikävä (koti- ja poikaystävä-), olen innoissani jäljellä olevasta ajasta!

Terkkuja Suomeen,

Aliisa ♡

Ladataan...

Ladataan...
Glittering Koh Tao

 

 

Moikka,

Suunnilleen yllä näkyvissä maisemissa (pinnalla ollessa) on just mennyt edelliset viisi päivää. Mulla oli maailman paras perehdytys käynnissä, eli suoritin muutaman sukelluskurssin! 

KTD:llä suoritetaan SSI:n eli Scuba Schools Internationalin kursseja. SSI on suuri maailmanlaajuinen sukellusorganisaatio, ja toinen tunnettu järjestö on PADI eli Professional Association of Diving Instructors. Näiden kahden alla toimii myös suurin osa Koh Taon sukelluskeskuksista. 

Ensimmäinen kunnollinen kurssi, josta saa luokituksen on OWD eli Open Water Diver. Tällä myös itse aloitin. OWD:n suoritettuasi voit sukeltaa maksimissaan 18. metriin. Kolmen päivän aikana tuli tutuksi laitesukelluksen teoria, varusteet ja perustaidot. Teimme myös neljä ensimmäistä sukellusta, ja näiden päivien jälkeen olin aivan valmis jatkamaan suoraan seuraavalle kurssille!

Toinen luokitustaso AA, eli Advanced Adventurer vaatii viisi erilaista erikoissukellusta, ja samaan aikaan tein EANx eli Nitrox-sertifikaatin. AA-luokituksen saadaksesi sinun tulee tehdä nosteenhallinta-, navigointi-, syvä-, yö-, ja hylkysukellukset. Näistä jännittävin ehdottomasti yösukellus! :D Hyvä etten pitänyt veden alla kouluttajaani tai sukelluspariani kädestä kiinni. AA-sukeltajana saat mennä maksimissaan 30. metrin syvyyteen.

Nitrox-osaaminen liittyy enemmän varusteiisiin kuin itse sukellukseen. Tavallisesti sukelluspullossa on suodatettua "perusilmaa", jonka happipitoisuus on 21%. Nitrox-pulloissa happi-prosentti on korkeampi, yleensä 32. Mitä väliä sillä sitten on? Lyhyesti: happi-prosentti vaikuttaa suoranousuaikaan sekä pinta-aikaan. Selvää eikö? Enempää vaikeita termejä availematta: kaikki liittyy kehon typpikertymien ehkäisyyn, eli vaarallisen dekompressiotaudin välttämiseen sekä monen peräkkäisen sukelluksen helpottamiseen.

Näiden kurssien jälkeen saan siis sukeltaa 30. metrin syvyyteen, halutessani Nitroxilla ja alla on nyt yhdeksän sukellusta. Katsotaan kuinka monta Fun Diveä ehdin jäljellä olevina viikkoina tehdä, eli kuinka monta kymmentä tuo "Total dives" -kohta SSI-profiilissani näyttää kotiin lähtiessäni.

 

 

Ylivoimaisesti mahtavinta sukelluksessa on se, että pääsee näkemään kaiken vedenalaisen elämän niin läheltä! Toljottelisin pikkuisia kaloja meressä monttu auki, ellei suussa täytyisi pitää regulaattoria :D. Kolmantena päivänä näin jo Green turtlen, eli liemikilpikonnan (joka on myös valitettavasti uhanalainen). SE OLI NIIN SÖPÖ, että todellakin jäin koukkuun tähän hommaan jo pelkästään sen takia. Äkkiä taas pinnan alle!

Seuraavia diveja odotellessa,

Aliisa ♡

Ladataan...

Pages