Bikinipulma ratkesi!

Kuvassa päällä ihan tavallinen uima-asu, mutta väri on oikea! Nyt vaan odotellaan, että postissa saapuu kisalavalle sopiva versio.

Bikini fitness -bikinien löytäminen oli huomattavasti kovempi haaste, mihin olin alunperin varautunut. Mä tietysti luottavaisena ajattelin, että tilaus vaan tulille ja kohta postiluukusta tippuu ihanat bikinit. Vähänpä tiesin ja muutama asia pääsi yllättämään oikein olan takaa.

Mä olin totaalisesti siinä uskossa, että bikini fitness -bikinien myyjiä löytyy Suomenmaasta useita. Ajattelin, että laji on kuitenkin nykyään melko suosittu ja yleisestikin tiedetty. Kisalavoilla on kilpailijoita niin monta, etteivät kaikki meinaa mahtua samaan aikaan lavalle ja lehdissäkin lajista on juttuja säännöllisen epäsäännöllisesti. Mutta sen sain huomata, ettei oikeanlaisia bikineitä ihan joka marketissa myydä ja kotimaaan kamaralta ei kovin montaa toimijaa löydy. Mä löysin itseasiassa vaan yhden suomalaisen yrityksen, joka valmistaa bikini fitness -bikineitä. Heilläkin tilauskalenteri oli jo sen verran täysi, ettei oma tilaukseni enää mahtunut mukaan.

Luottavaisesti myös ajattelin, että värivalikoimaa kyllä on. Olenhan mä itsekin nähnyt kisalavalla vaikka minkä värisiä asuja: sinistä, punaista, vihreää, mustaa, kultaista, turkoosia. Mutta juuri keltaisia bikineitä ei tuntunut löytyvän sitten mistään.

Nämä yllätykset saivat jo hetkellisesti epätoivon hiipimään mieleen. Osittain epätoivo johtui epätietoisuudesta. Kisoihin on aikaa alle viisi kuukautta ja mulla ei ollut mitään hajua, kuinka kauan bikinien valmistaminen kestää. Tiesin, että ne tehdään käsityönä ja blingit kiinnitetään kankaaseen yksi kerrallaan. Mun korvaan prosessi kuulosti hyvin aikaa vievältä. Selväksi oli jo käynyt, ettei oikeanlaisia bikineitä Suomesta tähän hätään löydy. Valmistusajan päälle pitäisi siis lisätä vielä matka-aika mahdollisesti maailman toiselta laidalta. Yritin muistella, mitä olin kuullut ja nähnyt liittyen bikinien valmistumisaikaan. Etäisesti mieleen muistui yhden kilpailijan Instagram-päivitys, jossa hän itse koristeli omia bikinejään. Muistaakseni työ oli aloitettu useita kuukausia ennen kisapäivää. Tässä kohtaa mun hännän alla leimahti liekit ja tajusin, että nyt on kiire.

Paine on paras motivaattori selvästi tässäkin asiassa. Kun tajusin, ettei aikaa ole hukattavaksi, rupesin hommiin. Käännyin tietysti tässäkin asiassa valmentajan puoleen ja kysyin, että mistä ihmeestä mä saan keltaiset bikinit. Valmentaja oli edelleen vähän epäileväinen ja kehotti vielä miettimään värivalintaa. Antoipa tuo sama nainen kuitenkin vinkin hollantilaisesta entisestä fitness-kilpailijasta, jonka yritys valmistaa bikini fitness -bikineitä. Ja sieltä se asu sitten löytyi!

Valmentaja laittoi kuvakaappauksen kyseisen yrityksen Instagram-sivulta. Siinä kuvassa oli kirkkaan keltaiset bikinit, jotka oli kauttaaltaan koristeltu sillä kuuluisalla blingillä. Siis juuri sellaiset, joista olin unelmoinnut. Tekstiksi julkaisuun oli kirjoitettu: ”Yellow a unique colour that we don’t see that much on stage, and it’s not without reason. Yellow is a very ’difficult’ colour when you don’t have a darker skintone or dark hair. Yellow tends to appear pale when it doesn’t contrast with skintone or haircolour. Although a client is always free to choose whatever they think is beautiful, yellow is not a colour I would recommend without thinking it over. However yellow does look amazing on athletes with a dark skintone and brown or even black hair. Yellow symbolizes optimism, friendship, joy, fortune and fun!” Tämän luettuani tein johtopäätökset ja totesin, että keltaiset bikinit on siis just mun juttu. Lähetin samantien saamani kuvakaappauksen yrittäjälle ja kysyin kolme kysymystä: 1. Voinko tilata samanlaiset tänne Suomeen?, 2. Kauanko valmistus kestää? ja 3. Mitä maksaa?

Vastaus miellytti: keltaisten bikinien valmistus ja lähetys Suomeen onnistuu ja tilauksen toimitus kestää maksimissaan viisi viikkoa. Hinta: 475e + postikulut. Näin mä olen siis päätynyt tilaamaan bikinit Competitie bikini -yritykseltä.

Jossain vaiheessa varmaan havahdun ihmettelemään sitä, että aion oikeasti maksaa liki viisisataa euroa BIKINEISTÄ! Mutta hei käsityö kunniaan ja tällä hetkellä keskityn nauttimaan siitä ajatuksesta, että mä taidan todellakin kävellä kisalavalle unelmieni keltaisissa bikineissä!

Lisää kulinaristin kisadieetistä Instagramissa @goodmoodfoodfitness

muoti ostokset oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *