Fitness-tiimi löytyi!

Kuva: Pixabay

Mun loppuvuoden fitness-tehvälistalta löytyi tiimi-asian selvittäminen. Kun kävimme syksyllä katsomassa bikini fitness -kisoja Vantaalla ja Lahdessa, kiinnitin huomiota siihen, että kilpailijoiden esittelyn yhteydessä mainittiin myös tiimi, johon kilpailija kuuluu. Silloin alkoi ensimmäisen kerran hälytyskellot soida, sillä tietysti tajusin, että itsehän en kuulu mihinkään tiimiin. Otinkin asiakseni selvittää, onko tiimiin kuuluminen pakollista vai voiko kisalavalle kiivetä ihan itseään edustaen.

Vastaus tuli tarjoiltuna, sillä eipä mennyt montaa viikkoa kyseisistä kisoista, kun eräänä aamuna sain valmentajaltani viestin. Suomen Fitnessurheilu ry:n alaisiin kilpailuihin oli tullut sääntömuutos. Jatkossa kisalavalle voisi nousta vain sellainen kilpailija, joka kuuluu viralliseen tiimiin. Jotta tiimi voisi olla virallinen, tulee sen vastuuhenkilönä olla Suomen Fitnessurheilu ry:n hyväksymä virallinen valmentaja.

Tässä vaiheessa tajusin, että meikäläisen täytyy alkaa sukkelasti etsiä itselleni tiimiä, jotta projekti ei tyssää siihen. Valmentajahan mulla jo oli, mutta hän ei ole Suomen Fitnessurheilu ry:n kriteerejä täyttävä virallinen valmentaja. Tarvittiin siis virallinen tiimi ja virallinen valmentaja. Ja vähän äkkiä. Aikaa tähän kaikkeen olisi tasan tammikuun loppuun, sillä viimeistään silloin tulee ostaa kilpailulisenssi syksyn 2023 bikini fitneksen SM-kisoihin. Piti siis pistää hösseliksi.

Fitness-maailmassa tiimi tarkoittaa oikeastaan urheiluseuraa. Tiimeihin kuuluu vaihteleva määrä fitness-urheilijoita, jotka kilpailevat eri fitness-lajeissa. Yhdessä tiimissä voi siis olla muitakin fitness-lajien kilpailijoita kuin ainoastaan bikini fitness -lavalle menijöitä. Tiimiä luotsaa valmentaja tai valmentajat. Pääsääntöisesti kuvio näyttää usein toimivan siten, että valmentaja laatii ruokavalion ja treeniohjelman ja antaa yksilövalmennusta. Usein tiimeillä näyttää myös olevan jonkinlaisia tiimipäiviä, joihin kuuluu esimerkiksi yhteistreeni. Sitten on tietenkin tiimin oma WhatsApp-ryhmä, jossa tiedotetaan tai vaihdetaan fitnesskuulumiset.

Mä tiesin heti alusta alkaen, ettei tiimin löytäminen olisi ihan läpihuutojuttu. Se johtui muutamasta seikasta. Ensinnäkin tämä projekti on alkanut aikalailla nollasta ja tarkoituksena on mennä kisalavalle jo ensi syksynä. Osa valmentajista uskoo siihen, että kisakuntoa pitää rakentaa pidemmän aikaa, eikä välttämättä ota valmennukseen henkilöitä, joiden aikataulua eivät pidä realistisena. Toisekseen mun projektiin kuuluu olennaisesti se, että en anna ruokavaliotani toisen käsiin. Piti siis löytää valmentaja, joka suostuu valmentamaan mua, mutta joka samalla suostuu pitämään näppinsä erossa mun ruokavaliosta. Kolmanneksi mulle oli alusta asti selvää, että haluan pitää myös nykyisen valmentajani projektissa mukana, koska meillä yhteistyö toimii. Tämäkin saattaisi olla potentiaalinen haaste, koska ihan kaikille ei välttämättä ole ok, että kuvioissa häärii toinenkin valmentaja.

Koska mä tiesin, että tilanne on vähän haastava, laadin mä tietysti useamman vaihtoehtoisen suunnitelman. Suunnitelma A: Kysyn  Suomen Fitnessurheilu ry:n sivuilta löytyviltä valmentajilta, suostuisiko joku ottamaan mut tiimiinsä. Suunnitelma B: kärtän kaikkia mahdollisia tuttuja miettimään, tietäisikö ne yhtään fitness-valmentajaa ja otan sitten yhteyttä tuttujen suosittelemiin valmentajiin. Suunnitelma C: rukoilen tuttujani itse pyytämään tuntemiltaan valmentajilta, että ne suostuisivat ryhtymään mun valmentajiksi. Suunnitelma D: harkitsen meneväni joihinkin muihin kuin Suomen Fitnessurheilu ry:n järjestämiin bikini fitness -kisoihin, sillä eri tahojen kisoissa säännöt voivat olla erilaiset.

Suunnitelma A olisikin ollut liian hyvää ollakseen totta ja eihän asia tietysti ihan niin helposti hoitunut. Mutta suunnitelma B jo toimi. Vaikkei mulla mitään messeviä fitness-kontakteja olekaan, niin näköjään Suomi on kuitenkin riittävän pieni maa. Riittävän pieni maa siinä mielessä, että tällaisen tavallisen pulliaisenkin lähipiiristä löytyy joku, joka tuntee jonkun, joka tuntee fitness-valmentajan. Justiinsa niin tässä tapauksessa kävi ja valmentaja löytyi vähän niinkuin kaverin kaverin kautta.

Ei siis ehkä mikään tyylipuhtain suoritus, mutta tavoite saavutettiin. Voinpa siis ilokseni ilmoittaa, että mun tiimi bikini fitness -kisoissa 2023 on Team Artic Figure Rovaniemi. Jep, Etelän tyttö Pohjoisen tiimissä. Onneksi postiosoite ei tässä tapauksessa ollut kriteeri tiimiin pääsylle. Mutta uutinen on joka tapauksessa loistava, sillä kisalavan ja mun väliltä on taas onnistuneesti raivattu yksi este. Wuhuu!

 

Lisää kulinaristin kisamatkasta Instagramissa @goodmoodfoodfitness

hyvinvointi oma-elama liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *