Mietteitä muuttuneesta muskelinkasvatusohjelmasta

Maanantaina mulla vaihtuu saliohjelma. Edellistä tamppailin menemään kymmenen viikkoa ja nyt seuraavaa ohjelmaa on tarkoitus noudattaa yhdeksän viikon ajan eli huhtikuun puoleen väliin asti. Tulevallakin rupeamalla väliin on mahdutettu yksi lepoviikko, jonka tällä kertaa aion todella pitää puolessa välissä ohjelmaa. Muuten homma jatkuu samalla syklillä eli viikossa on neljä treeniä rytmillä: treeni, treeni, lepo, treeni, treeni, lepo, lepo. Valmentaja ehti jo laittaa ohjelman nähtäväkseni, joten pääsin tutkailemaan, mitä seuraavien viikkojen aikana on luvassa.

Uusi ohjelma näyttää kivalta! Mukana on vanhoja tuttuja kuten suorin jaloin maastavetoa, kulmasoutua ja vipunostoja. Mun aiemmat arkkiviholliset eli takakyykky ja hack-kyykky ovat tästä ohjelmasta pudonneet kokonaan pois. Vaikka mä kyseisten yksilöiden kanssa aloin jo tulla toimeen niin täytyy todeta, että yhdeksän viikon tauko tuosta kaksikosta ilahduttaa.

Uudesta ohjelmasta löytyy monta sellaista liikettä, jotka näyttävät suorastaan hauskoilta. Esimerkiksi vipunosto sivulle roikkuen käsipainoilla ainakin kuvan perusteella vaikuttaa aikamoiselta sirkusliikkeeltä. Siis roikutaan toisella kädellä kiinni pylväässä ja toisella kädellä nostellaan käsipainoa. Tästä tulee lystiä!

Tässä ohjelmassa on myös huomattavasti edeltäjiään enemmän kehonpainolla tehtäviä liikkeitä. Ja niistähän mä tykkään! Luvassa on ainakin punnerruksia, vatsanrutistuksia kierrolla, kuppipitoa. Lisäksi pääsen mitä ilmeisemmin tutustumaan kahvakuulaan. Kahvakuulan heiluttelu on musta monesti vaikuttanut lähes pelottavalta riuhtomiselta. Onneksi mun treeniohjelmassa kahvakuulaa kuitenkin vaan roikotetaan jalkojen välissä kyykkyä tehtäessä.

Valmentaja viestitteli mulle perjantaina ja kysyi treenikuulumisia sekä ajatuksia uudesta saliohjelmasta. Mun ainoa toive uudelle ohjelmalle oli, että siellä olisi kivoja liikkeitä. Näyttää siltä, että sain mitä tilasin.

Lisää kulinaristin kisadieetistä Instagramissa @goodmoodfoodfitness

hyvinvointi liikunta oma-elama terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *