sarja aurinkoisia päiviä joina hän tietää saavansa kaiken

image_32.jpg

Join kuplivaa roseeviiniä ja kevätsiivosin auringon paistaessa ja lunta pyrytellessä. Sain kasattua ison pinon vaatteita ja kenkiä ja takkeja, jotka ajattelin myydä kirppiksellä.

Tajusin, että tänä vuonna voimme viettää neljät vuosipäivät! Kun aloimme seurustella, kun menimme kihloihin, kun menimme naimisiin ja kun vietimme toisia häitämme! Mitä juhlia siis tiedossa! Ihanaa 🙂

Yhtenä iltapäivänä viime viikolla kaikki kahvilat olivat täynnä ihmisiä. Otin siksi take away cappuccinon mukaani ja seisoin ulkona katsomassa miten kauniisti tiilet pääsivät esille kun vanhaa julkisivua remontoitiin.

image_34.jpg

Opas – How to be more Scandinavian.

Eilen illastimme ison seurueen kanssa Bar Centralissa. Tosin ei tässä Skånegatanin Bar Centralissa vaan Birger Jarlsgatanin Bar Cantralissa. Nyt olen tuon ensimmäisen kerran jälkeen käynyt siellä jo kolmesti! Bar Centralista saa parasta Wienerschnitzeliä. Valmistaudun siis ensi viikon Itävalta-matkaa varten :)

image_35.jpg

Laitoin hyvän kiertää. Pomoni toi minulle cupcaken hotellin aamiaispöydästä. Itse en halunnut syödä sitä, ei tehnyt mieli. Mutta annoin sen kolleegalleni Malinille joka oli järjestämässä sille illalle suuria juhlia työpaikallamme ja hän stressin keskellä ilahtui erittäin kovasti ja rutisti sekä minua että pomoani. Josta pomoni piti erityisen paljon. Mikä onnellisuuden täydellinen ympyrä :)

Näin Södermalmilla tällaisen graffiitin:

image_36.jpg

ja tunsin itseni hyvin kotoisaksi.

Viikko oli niin täynnä ohjelmaa, että viime sunnuntaina päätin tehdä kanaa, niin että jääkaapista löytyisi ”valmista” ruokaa joka ilta. Rintafileet olivat eri marinaadeissa. Yhdessä oli voin makuista rypsiöljyä ja salviaa, yhdessä pähkinäöljyä ja raakaa inkivääriä , toisessa oregaanoa, sitruunaa, valkosipulia, valkoviiniä ja oliiviöljyä ja viimeisessä avokaadoöljyä, valkosipulia, valkoviiniä ja timjamia. Seisoivat tunteja marinaadissa, sitten laitoin ne ilman marinaadia uunipellille ja uuniin. Puolessavälissä lusikoin hieman marinaadia ja etenkin kaikkia yrttejä päälle. Söin eri vihannesten kanssa. Jotakin uuniporkkanoiden, jotakin paistetun sellerin, jotakin avokaadon ja jotakin bataatin kanssa. En muista mitä mitäkin kanssa mutta kaikkia ateriat olivat erinomaisen hyviä. Rakastan tuoreita yrttejä.

image_37.jpg

puheenaiheet hopsoa