DIY proteiinipatukat
Kun olen kotona/töissä juon proteiinipirtelöä välipalaksi tai lounaaksi aina silloin tällöin mutta matkalla se tuottaa hankaluuksia (en tykää vesipitoisista pirtelöistä). Matkoilla minua myös ärsyttää kovasti lentokenttien epäterveellinen ruoka ja joskus taas tulee kamala nälkäkiukku jos täytyy odottaa illallista tunteja tuntien jälkeen eikä hotellihuoneesta löydy mitään syötävää.
Näiden takia aloin aikoja sitten pitämään proteiinipatukoita mukanani, joka on terveellinen ja hyvä tapa pitää nälkää poissa. Tosin proteiinipatukat a) maistuvat aina samalta b) ovat täynnä lisäaineita ja c) maksavat paljon. Siksi opettelinkin tekemään omia proteiinipatukoita.
Kokeilin monia googlaamiani reseptejä ja opin seuraavaa:
- Tarvitset kaurahiutaleita, mantelijauhoa tai kookosjauhoa tai muuta jauhoa jota voit syödä sellaisenaan.
- Sen lisäksi proteiinijauhetta. Itse tykkään eniten heraproteiinista.
- Tähän sekoitetaan joko agavesiirappia, hunajaa, maapähkinävoita, kookosrasvaa tai muuta mömmömäistä joka sitoaa jauheet patukaksi.
- Taikinaan voi sekoittaa pähkinöitä, kookoslastuja, kuivattuja hedelmiä tai marjoja antamaan erilaisia makuja.
- Mömmöstä muodostetaan patukoita ja siinäpä se 🙂
Yritin tehdä ilman hunajaa tai voita ja käyttää mantelimaitoa niiden sijasta, mutta jos patukasta haluaa patukan tarvitsee se jotakin sitovaa. Opin tämän monen epäonnistumisen kautta…!