Syksyinen lauantai
Aamupalan jälkeen puimme hatut päälle ja lähdimme ulos kylmään tuuleen. Otimme lautan Södermalmille ja kävelimme kaikkien ihanien puutalojen ohi.
Pysähdyimme ”Älskade Traditioner”- nimiseen kahvilaan juomaan kuumaa teetä.
Ja siitä Katarina Bangatanin lauantaimarkkinoille. Markkinoilla oli mieletön määrä erilaiseja kaaleja ja kurpitsoja ja hunajaa…
… sekä sieniä. Ostimme illallisemme ja lähdimme lounaalle.
Lounastimme Nytorget 6-ravintolassa, jossa on hyvin ”samettinen” alakerta, joka näyttää hieman New Yorkilaiselle jazz-baarile. Söimme tonnikalapihviä ja hummerisosetta, namnamnam, ehkä paras lauanatilounas ikinä.
Sitten kävelimme takaisin kotiin, jossa pidin ostamistani juureksista ja kaapissa olevista porkkanoista juureskestit. Pilkoin porkkanat, palsternakat, lantun kuutioihin ja laitoin ne uuniin kypsymään. Tykkään kun jääkaapista löytyy koko viikon ajan juureksia joita voi joko lämmittää sellaisinaan lounaaksi, soseuttaa keitoksi tai ruskistaa omelettiin. Siinä olikin sitten lauantaiaamupäivämme.